Gđa. Pupovac, Margetić, Anzulović, Škrabalo, GONG i HND žele onemogućiti “nove devedesete”

0
922

Potpredsjednica HND-a Slavica Lukić, aktivno se uključila u kampanju koju mjesecima na hrvatskoj političkoj sceni provodi njezin suprug “etnobiznismen” Milorad Pupovac sa skupinom istomišljenika, uključujući i srbijanskog ministra Aleksandra Vulina, kome je u nedjelju bio domaćin na Jadovnom.

Gđa. Pupovac, danas je naime na tiskovnoj konferenciji HND-a izjavila kako smatra “zanimljivom i to što su urednici i novinari izloženi prilično intenzivnim pritiscima, i to ni manje ni više nego “od stranke koja aspirira da dođe na vlast”.

>>Aleksandae Vulin: Srbija spremna pomoći Vladi Zorana Milanovića u borbi “protiv fašizacije” Hrvatske

-Sudeći po pritužbama niza kolega iz različitih redakcija i urednika, čini se da je jako puno telefonskih i ostalih intervencija iz središnjice HDZ-a – rekla je tom prigodom Lukić, očito aludirajući na konstrukcije o navodnim pritiscima na Novi list, neslužbeno glasilo visokog SDP-ovog izvora.

>>O Novom listu – Dovoljno je poništiti sve predstečajne nagodbe koje se na bilo koji način vežu uz medije

Margetić uz gđu. Pupovac

Potporu takvim tvrdnjama podpredsjednice HND-a i supruge predsjednika Srpskog narodnog vijeća dao je i Domagoj Margetić, koji je u javnosti ostao zapamćen po sotoniziranju generala Ante Gotovine u beogradskim medijima.

>>Društvo novinara u Hrvatskoj

Margetić je ustvrdio kako je napad na njega, izveden 11. kolovoza prošle godine, optuživši policiju da neprofesionalno pristupa njegovom slučaju.

Tvrdi da je imao policijsku zaštitu ali su se prijetnje nastavile putem SMS poruka i društvenih mreža. Prema njegovim riječima, policijska zaštita ukinuta prošli tjedan bez ikakve najave bez obzira na najnovije prijetnje.

 

Margetić je izjavio da “prestrašnim” smatra način na koji kriminalistička policija tretira napade na novinare, “od očevida koji su potpuno neprofesionalni do samog postupanja u tim predmetima”. Policiji je predbacio da u javnosti nije objavila ni fotorobot napadača.

Pokušaj “ponavljanja devedesetih”

Potporu Margetiću i Slavici Lukić dala je i novinarka Iva Anzulović, istaknuvši kako smatra da “ukidanje policijske zaštite Margetiću nije slučajnost”. Krivca za ukidanje policijske zaštite Anzulović ne vidi u ministru Ranku Ostojiću – nego, poput Pupovca, Manolića, Mesića, Slavice Lukić ili Margetića, isključivog krivca vidi  u šefu oporbe Tomislavu Karamarku, što je istoznačnica s nedavno izrečenim Milanovićevim optužbama prema kojima “Karamarko želi uvesti policijsku državu”.

>>Treba li nam hrvatsko strukovno novinarsko udruženje?

-To se događa u vrijeme kad Margetić promovira knjigu “Karamarko – najmoćniji među najkorumpiranijima” u kojoj ukazuje da je “šef oporbene stranke bio švercer, koji je zatim postao druker da bi došao do današnje pozicije” – ustvrdila je Anzulović, dajeći tako na važnosti tvrdnjama koje su ranije u javnost plasirali Zoran Kotnik, Joža Manolić, Stjepan Mesić i Domagoj Margetić.

Stvarni cilj današnje tiskovne konferencije pojasnila je Marina Škrabalo iz GONG-a, istaknuvši kako je “denormalizacija normalizacije ponavljanja 90-tih”, ključni razlog i današnje tiskovne.

-Ono što se svima događa je nametanje normalizacije ponavljanja 90-tih. Ovo je krajnji čas za snažan otpor, odnosno denormalizaciju tog pokušaja”, rekla je Škrabalo, pokazavši tako da HND sa Sašom Lekovićem i Slavicom Lukić ima političke ciljeve i političke favorite.

Doista, neovisno novinarstvo u izvedbi “slobodnih” novinara!

Margetićev novi “igrokaz”

S druge strane, dugogodišnji poznanik Domagoja Margetića smatra kako se iza svega skriva “nova igra”  i Margetićev osobni profit. Na naše pitanje, tko plaća uslijedio je uopćen ali i znakovit odgovor – “stari poslodavci”.

-Poznajući Margetića i njegove štrajkove glađu, nakon kojih je u pravilu  izlazio s viškom kilograma, kao i njegov honorirani boravak u Haagu (10.000 e) i “igre” s uvođenjem transkriupta, on očito i ovim istupom želi stvoriti aferu i iz nje profitirati – pojasnio nam je sugovornik koji Margetićeve “vratolomije”  detaljno poznaje.

izvor. HR svijet

 

Josip Zdunić

 

Vezani članci:

-Tko je Alfred Morgan? (I. dio)

-Tko je Alfred Morgan a tko Abesinac ?