‘Ne možemo više podržavati život u zajedničkoj državi pataloške mržnje prema svemu izvornome hrvatskom’

0
859

tudjman-franjo-hrvatska“Mi ne možemo više podržavati život u zajedničkoj državi u kojoj postoji pritajena i javna agresija i pataloška mržnja prema svemu izvornome hrvatskom, u državnoj zajednici u kojoj smo suočeni uzastopnim prijetnjama i upotrebi sile kako one zajedničke tako i ileglalne u obliku buntovništva i terorizma.
Proglasujući samostalnost Hrvatske mi činimo isto ono što čine narodi svijeta u postizanju svoje nezavisnosti i to iz istih međunarodnih razloga.” – Dr Franjo Tuđman u Hrvatskom Državnom Saboru 25. lipnja 1990.
Nakon govora predsjednika drzave Hrvatske Dr.Franje Tudjmana , ondašnja oporba “reformiranih” komunista sa Ivicom Račanom na čelu – demonstrativno napušta Hrvatski Državni Sabor. Odmah nakon proglašenja hrvatske neovisnosti , svjetski moćnici i ljubitelji Jugoslavije, velike Srbije, nameću našoj novostvorenoj mladoj državi embargo od tri mjeseca na proglašenje neovisnosti i uvode embargo na uvoz oružja.
Tek danas, kada je u Hrvatskoj ista komunistička i velikosrpska pritajena i javna agresija, vidi se  velika politička genijalnost i prije svega neopisiva hrabrost Franje Tuđmana u svijetu u kojem smo bili okruženi isključivo neprijateljima države Hrvatske.

hop-portal.com