Deseta po redu „Ravnokotarska fišijada“ održana je 25. lipnja u Benkovcu

0
1472

ravnokotarski fišDeseta po redu „Ravnokotarska fišijada“ održana je 25. lipnja  u Benkovcu povodom Dana državnosti, a u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta 2015. i u organizaciji Grada Benkovca i Turističke zajednice. Benkovačko kulturno ljeto inače obiluje brojnim manifestacijama kojih se ne bi postidjeli ni veći gradovi.

Natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša po tradicionalnoj, domaćoj receturi, uz dozvoljena odstupanja, započelo je u 18h. Ulicom Ante Starčevića i benkovačkim Trgom Domovinske zahvalnosti  u večernjim satima vladala je gostoljubiva, opuštena i pomalo radna atmosfera koju su prožimali raznorazni mirisi kuhane slatkovodne ribe u kotlu, na otvorenom ognju, pečene srdele na gradelama…Ova atraktivna i prepoznatljiva manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja, turista, ribolovaca, kuhara i svih ostalih ljubitelja ribljih specijaliteta.

Uz tradicionalnu „Ravnokotarsku fišijadu“, u Benkovcu se održavaju i mnoge druge  prepoznatljive manifestacije: Vinfest, Bukara Benkovac, Beeenkovac – Janjetina & jaretina, Gastro festival Benkovački prisnac, Miss sela, rock koncerti Vlajternativa festival, Pužijada…Tek što im je završila fišijada, već u ovu subotu održat će se i Pužijada, prvo neslužbeno otvoreno državno prvenstvo u utrci puževa.

Gordana Šarić