Prvi objavljujemo: Autor ‘troprste sprdačine’ na umaškoj školi, slika čovjeka koji ubija zbog viceva o Tuđmanu

0
1211

miron kurton“On je izbo čovjeka koji je izmišljao viceve o Tuđmanu”, to je “UMJETNIČKO DJELO”  plod rada umjetnika i akademskog slikara Mirona Milića. I ovaj Srbin širi svoju mržnju prema Tuđmanu. Kako je prvi predsjednik simbol hrvatske države, mislimo da je sve jasno.  Poznat je kao autor po oslikavanju umaške škole sa tri prsta. On tvrdi da mu desnica i naš portal podmeću, a vi sada prosudite sami, Miron, tri prsta, vicevi o Tuđmanu su ubojiti… tri prsta

To je klasična propaganda u kojoj se slikom insinuira i ucjepljuje određena politička poruka, koja se želi plasirati širokoj publici. Slikovni, plakativni medij je za to najprikladniji, to su znali još i nacisti kada su na plakatima izrugivali, omalovažavali i karikirali tipična židovska ili slavenska “rasna” obilježja.- izjavila je Ingrid Runtić, akademska slikarica i magistrica, čija  profesija je usko vezana uz Mironovu.Dokaz tome je i pamflet odvratan i za čitati :” Igrali smo se rata, jer je bilo zdravo da smo što više na zraku”. Srbi su htjeli oteti našu zemlju, pobili su 16000 ljudi, uništili 1/3 zemlje, silovali, a za Mirona Milića  je srpski fašizam igra. 

miron nacistI dok ovaj Miron sa svojim troprstim slikama ima vrata otvorena  svuda, za svoje pamflete, vrhunska portretistica Runtić ne može izlagati u svojoj zemlji, jer misli hrvatski. Prosrpski lobi prezire njezin rad, a taj isti lobi gura ovakve mrzitelje Hrvatske. Da ne bi ispalo kako favoriziramo nečiji rad, mi ćemo vam prikazati obje strane medalje kako bi vidjeli; da Frljić i Milić vode specijalni rat protiv zemlje koja ih hrani, podržani od države,a Runtić ne smije raditi u zemlji koju voli. Bolesno. Usporedite. Ove tri slike su djela Ingrid Runtić:

prohaskašukidino dvornik

Igor Drenjančević

Poveznica:

http://hop-portal.com/nakon-pisanja-hop-hr-izbrisana-tri-prsta-sa-umaske-skole/