Država postaje lopov u dosluhu sa RBA zadrugarskim lopovlukom

0
1265

rba lopovi„Ispada da svi znaju da je to kriminal, ali nitko ništa ne čini da taj kriminal spriječi. Čak štoviše, država još i pomaža kriminal šaljući policajce da osiguravaju nezakonite deložacije. Još 27. listopada poslali smo zahtjev  Ustavnom sudu da odgodi ovrhe u korist RBA zadruga dok se ne utvrdi jesu li one zakonite ili nezakonite, no Ustavni sud do danas ništa nije učinio. Oglušili su se na zahtjev udruge Veronika Vere i Nenada Koljaje premda smo im u međuvremenu poslali desetak požurnica i premda bi Ustavni sud morao reagirati i zaustaviti ovrhe koje nisu u skladu s Ustavom i zakonom“, ističe Nada Landeka, čija udruga se već godinama bavi spomenutom tematikom i koja ističe da neće odustati, već će pravdu tražiti na Europskom sudu u Luksemburgu.

„Kako je moguće da se provodi brutalna ovrha zgrade Nenada Koljaje u Posedarju u korist Raiiffeisenbank St Stefan-Jagerberg-Wolfsbergegen, kada je jasno da spomenuta zadruga nelegalno posluje u Republici Hrvatskoj? Zašto institucije Republike Hrvatske ne štite svoje građane u ovakvim situacijama, kada je provjerom u sudskom registru, upitom Hrvatskoj narodnoj banci i Ministarstvu financija, lako doznati da spomenuta zadruga (kao i ostale slične zadruge) ilegalno djeluju na području RH?  Je li ministar Orsat Miljenić doista interesno povezan s nelegalnim austrijskim zadrugama, da im se tako očito protuzakonito pogoduje?  Zna li ministar Miljenić koliko poreza je uplatila spomenuta zadruga, koja potiho ubija hrvatske građane, u proračun RH te zašto institucije RH štite lihvare koji se bogate kroz otimanje imovine hrvatskih građana te pri tom, osim svega navedenog, uplaćuju 0 kuna u hrvatski proračun“, upitali smo nadležne u Ministarstvu pravosuđa, a slična pitanja poslali smo i Ministarstvu financija.- izjavila je Nada Landeka.

Kako izgleda stvarnost ovog slučaja? Nelegalnim djelovanjem zadruge dobivaju prostor za rad u Hrvatskoj…podijele kredite, manipuliraju kamatama, pa na kraju na nelegalni posao čak dobivaju i presude u svoju koristi i procjene nekretnina u bescjenje. I naravno kad oduzmu nekretninu putem ovrhe,  koja vrijedi tri puta više, dug nije pokriven za kredit, pa nastavljaju kamatariti građane .

hop-portal.com