Sinčić svojim manipulacijama ugrozio 18 obitelji, dok gradski stan za zbrinjavanje koristi za ljubakanje

0
1190

živo govnoStečaj  brodskog poduzeća Euroinžinjeringa d.o.o. je pred samim krajem jer je stečajni upravitelj Krešimir Tomac u stečajnoj masi prodao nekretninu u Zagrebu, poznatu zgradu na Črnomercu u kojoj trenutno živi 18 obitelji koje je tamo naselio Živi zid. Zgrada je prodana za 5 milijuna i 700 tisuća kuna čime je zapravo stečajni postupak doveden do kraja iako je Euroinženjering u stečaj otišao zbog nešto više od 30 milijuna kuna. Ne bi ova priča o stečaju bila ništa drugačija od svih drugih stečaja u Hravtskoj,da se u čitavu priču nije umješao Živi zid u dogovoru s dvojicom suvlasnika Euroinženejringa d.o.o. Zvonkom Pezerom i Ivom Dujmićem i naselio zgradu s obiteljima koje nisu imali gdje živjeti, a koje će obzirom na prodaju zgrade, kako smo dans čuli, tvrki Brod nekretnine, morati vjerojatno iseliti jer zgrada ima novog vlasnika.

Priča ima početak. Tvrtka u vlasništvu trojice Brođana digla je kredit kod Zagrebačke banke za izgradnju zgrade u Zagrebu. Prije nego je zgrada završena prema iskazima gospodina Ive Dujmića, našli su kupca, ali im je trebalo još novaca da završe zgradu. Tražili su od banke da im isplati još resto novca ugovorenog kreditom ali im je banka napravila jednosmjeri raskid ugovora i kredit do kraja više nisu mogli dobiti a zgrada je ostala nezavršena. Zbog toga su tužili banku.- S bankom je sve počelo i s bankom je danas sve završilo, banka nam je uzela svu imovinu i s njom raspolaže kako hoće.- završio je Dujmić. U međuvremenu, banka je digla tužbu protiv Euroinženjeringa, sjela ovrhom na njihvu nekretninu i prema izvještaju stečajnog upravitelja koji je prodao nekretninu, banka je namirila svoja potraživanja. – Zakoni su doneseni u korist banaka a sudstvo provodi i podržava sve.- rekao je Zvonko Pezer jedan od bivših suvlasnika i sada stečajni vjerovnik.Bez vjerodostojnih i pravih podataka, nama se oduzelo elementarno pravo, jer je banka dovela do stečaja poduzeće da bi otklonila tužbu koju ima protiv sebe a sudstvo to podržava.-

– Stečaj je proveden po zakonu, nema nikakvih nepoznanica, zgrada je prodana i novog vlasnika trebate pitati hoće li deložirati trenutne stanare. Imovina stečajnog dužnika ( banke) nije nikada bila ničija druga imovina. Banka ima potraživnja koje je priznato i temeljeno je na aktima koje su vlasnici potpisali. Nakon prodaje ove nekretnine, vjerovnici će biti namireni i time se stečaj privodi kraju.- rekao je Krešimir Tomac, stečajni upravitelj Euroinženjeringa d.o.o iz Slavonskog Broda.

Ivan Vilibor Sinčić danas je pred zgradom Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu rekao- Procese prodaje nekretnine čista je otimačina imovine i  brodski poduzetnici samo su još jedan primjer prevare banaka. U posjed zgrade nitko neće ući jer aktivisti živoga zida to neće dozvoliti. U zgradi se nalazi 24 djece, 18 obitelji koje uredno plaćaju sve režije i oni moraju imati uvjete za život kao i svaka druga obitelj.Pozivam i sve druge poduzetnike koji su došli u ovakvu situaciiju da nam se jave.Ovo je anarhija, divlji zapad. Dosta je bilo otimačine imovine hrvatskih građana, što običnih građana što poduzetnika.

Pred zgradom suda danas su bili i stanari sporne zgrade u Zagrebu. – Da nije bilo Živog zida ne znam kako bi živjeli. Novaca za plaćanje podstanarstva nismo imali, bili smo na ulici i stanom se koristimo nešto duže od godinu dana. Uselili smo se u stan uz pomoć Živog zida i gospodina Pezera koji su nam dali da živimo tamo jer bolje je da zgrada bude naseljena nego da ju banka uzme. Uredno plaćamo režije.Vjerojatno će sljediti deložacija i mi ćemo svi završiti na ulici. Mi smo mimo zakona uselili u zgradu ali mimo zakona je i da obitelji nemaju kako živjeti ali- rekao je Dragan Zorić.

Tako piše EBrod portal, čije viđenje situacije prenosimo u cijelosti. Ipak istina ima drugačiju priču. Živi zid je izmanipulirao 18 obitelji i naselio obitelji u bezakonje. Od samog početka znao se kraj stanara u Črnomercu. Znači, Živi zid se poslužio najprljavijim sredstvima da bi dobio političke bodove. Napravio je stres obiteljima, djeci i na taj način nezakonito uništavao živote, baš na isti način kao i sadašnja država. Poslužio se ljudskim sudbinama za svoju propagandu. I na kraju doveo te jadne ljude u Slavonski brod na sud, da štite interese Živog zida, a ne svoje vlastite. 

Govor jednog od njih u kameru govori koliko su pokvareni čelnici Živoga zida, jer u svoju bitku i to izgubljenu, guraju nesretnike iz tih stanova. Ponašanje banaka u Hrvatskoj je pokvareno, a Živi zid svojom pokvarenošću koristi politički prostor za svoje igre. Zato je na fotografiji iza sudnice plakat Živoga zida kao na nekoj nogometnoj utakmici. Čelnici stranke su uzurpirali zakon i zajedno sa izvođačima radova su iskoristili nesretne obitelji  za svoju promociju.

Svakako treba iznaći rješenja za 18 izmanipuliranih obitelji, da sinčićevi puleni ne bi se i dalje poigravali sa njihovim životima. Iako postoje dva prostora dobivena od Bandića za deložirane osobe, živozdaški manipulatori nisu te prostore prilagodili za uporabu, odnosno, jedan od njih koriste kralj i kraljica Živoga zida- Sinčić i Palfi za svoje vlastito stanovanje. Stanar Zorić priča jednu čudnu priču o pomoći od strane Živoga zida, iako je svima jasno da oni niti su gradili zgradu, niti dali ključeve, već su, kao što se vidi na slici, bez imalo uloženog truda iskoristili propale investitore i uništene obitelji. Isto tako  su iskoristili i svoje vlastite aktiviste, kojima stižu prekršajne prijave, a oni doslovno ništa ne čine da ih zaštite. Znači; aktivizam u ovoj stranci vas košta ili zatvora ili novca ili progona iz stana… Užasno loša organizacija stranke, prazna obećanja i hrpa laži završavaju kao i ove nesretne obitelji – na ulici.

Ovo je još jedna laž u nizu i dok vlast vodi protuhrvatsku politiku, na osnovu koje se iselilo 100 000 građana u zadnje dvije godine, tako i ovaj lažni aktivizam stvara lažnu nadu opljačkanima i više koristi vlasti nego oštećenima. Na glupostima sinčićevih manipulatora država zarađuje kaznama, odvjetnici prijetnjom Živim zidom, a banke još više zastrašuju građane. Kad se ne bi igrala igra sa Živim zidom, narod bi već odavno podigao bunu protiv vlasti i banaka, a ovako se hini da neka stranka će to riješiti. Kako ona to rješava vidi se iz priloženog: slika se sa svojim transparentima ispred suda. I stalno gubi  pravne bitke, koje u konačnici plaćaju – građani.

hop,hr