Dinamo postao klub ‘A JE TO’

0
910

Mamdinamo dooići u ćuzi, a Dinamo je slobodan, kažu to naši kontrolirani mediji. Slobodan od čega? Novi lopovi bi kolač starih lopova. To je bit. Dinamo je napunio stadion. Atmosfera lijepa. Nogomet očajan. To je novi Dinamo. Loš Hajduk je dobio bod u Maksimiru. Bod koji je mogao biti i tri. Dinamo očajno loš, možda bi neki gori klub pobijedio ovaj jadni Dinamo.

Opet se slobodno tuku navijači na tribinama, vrijeđaju,  živjela ta i takva sloboda. Nije ih bilo dugo. Čak i nije toliko toga razbijenog, ali utakmice su opet postale ratište. Jedan od razloga je bahat pristup Mamića, drugi je mržnja prema istom.

Mamić je zapravo mali Bandić. Princip rada je isti, rezultati se vide,  ogromna lova se vrti u krug. Uglavnom naša. I nitko osim njega nema koristi. Narod samo može pričati. To se vidjelo na stadionu, politizacija sporta. Bez pravog sporta.

Mamiće možemo prozvati za otupljenje oštrice navijačima, a to vam u prijevodu znači da se kroz navijače gasi i nacionalni naboj. Njima to nije bio cilj, već skloniti one koji sumnjaju u njihov lopovluk. Ipak učinili su desnicu slabijom, jer navijači su uvijek ojačali desni segment političkog djelovanja. Uvijek su navijači bili glasni na svim protestima, ali Mamiću u zahvalu, nije ih nigdje bilo. Sada je taj segment probuđen, koliko će to koristiti Milanoviću treba tek vidjeti.

Milanović je uhićenjem zadao udarac Kolindinom timu, jer je Mamić bio uz Kolindu. Milanović je skrenuo i sa vruće teme Imunološkog zavoda. Spasio  je Vrdoljaka i Grčića od debakla oko te afere. Mediji šute u svezi orveloske istrage protiv Mamića, crveno pravosuđene može i nezakonito prikazati zakonitim. Nije nevin, ali nije niti ovo zakonita istraga.

Nova uhićenja se očekuju. Nova meta je i gradonačelnik Velike gorice. Veliki uteg HDZ-e. Kako vrijeme odmiče i sam Karamarko će postati meta. Sve ono što je SDP-a znala sve ove godine, rješava na kraju svog mandata. Zbog izbora. Ne zbog lopovluka. Dinamo kao klub izgubio je sve komponente jakog kluba, sada je baš  kao i Hajduk, nezanimljiv. Navijači su dobili klub bez snage, novac je iscurio, a stadion u raspadu, pirova pobjeda svih.

hop-portal.com