A-HSP povodom prosvjeda u Srbu protiv veličanja četničkih zločina počinjenih nad Hrvatima

0
983

 

ahspObjavljujemo poruku medijima A-HSP-a u cijelosti:

Autohtona – Hrvatska stranka prava već šestu godinu organizira prosvjed u Srbu povodom veličanja četničkih zločina nad Hrvatskim narodom u Srbu i Lici. Da posjetimo 27. 07. 1941. Godine četnici ( koje je naoružala FAŠISTIČKA ITALIJA ) zaustavili su vlak pun hodočasnika kod postaje Trubar. Četnici su iz vlaka izvukli župnika i vjernike, okrutno ih poubijali, a tijela su bacili u jamu Golubnjača, Borićevac su spalil,  a stanovnike koji nisu pobjegli poubijali, svečenika pekli na ražnju. Te su žrtve jugokomunisti i četnici proglasili ustašama , samo da bi spriječili i sami spomen na njih i tako da bi počinitelji prikrili svoj zločin.

Dana 25. 07.  1990. Upravo u Srbu održan je četnički miting sa nastupom četničkog zločinca Vojislava Šešelja, a nakon tog mitinga ponovno je krenulo ubijanje i protjerivanje Hrvatskog stanovništva i pokušaj stvaranja VELIKE SRBIJE.

Moramo naglasti da u  Srbu nije bilo antifašističkog ustanka,  a u svojoj knjizi  upravo to je napisala Savka Dapčević Kučan. Ne moramo pisati tko je bila Savka Dapčević Kučan.  Milorad Pupovac preko Srpskog narodnog vijeća pokušava iskriviti povijest, a preko toga slaviti i obilježavati četničke pokolje prema Hrvatskom narodu. Upravo su oba brata od Milorada Pupovca,  Vojislav i Mladem bili u četničkim postrojbama zločinca KAPETANA DRAGANA pa ovom prilikom pozivamo Hrvatske institucije da ih dovedu pred sud, kao što je to danas i sa Kapetanom Draganom.

Smatramo  nedopustivo da se u srcu Hrvatske obilježava slavlje četničkog divljanja nad nedužnim Hrvatskim narodom  pod izgovorom antifašizma.

Autohtona – Hrvatska stranka prava ponovno dolazi u Srb , dana 26. 07. 2015. godine.  Ove godine Milorad Pupovac i Srpsko narodno vijeće pokušalo je spriječiti naš dolazak te su iz tog razloga  prijavili  svoje okupljanje upravo na našem mjestu na koji svake godine dolazimo. Stoga ćemo ovaj put biti na samo 10 metara od njih. Pozivamo sve DOMOLJUBE, HRVATICE I HRVATE da dođu 26. 07. 2015. godine do 10, 00 sati u mjesto Bruvno ( kraj Gračaca ) , a sa Bruvna ćemo svi zajedno u koloni krenuti za SRB. Ponesite Hrvatske barjake i pokažimo Miloradu Pupovcu da je ovo Hrvatska , a ne Velika Srbija.

Osim našeg prosvjeda u Srbu, od strane policije zatražili smo naš dolazak ispred samog spomenika i polaganje vijenca svim Hrvatskim žrtvama  koji su ubijeni od četnika kojima Milorad Pupovac daje lažnu važnost i slavi ih kao heroje.

Osim toga pripremili smo još neka mala iznenađenja.

Na kraju poručujemo Miloradu Pupovcu i Srpskom narodnom vijeću neka ne zaborave poslovicu ; „ TKO NAD DRUGIM JAMU KOPA, SAM U NJU UPADA „ !.

Naša poruka Miloradu Pupovcu i Srpskom narodnom vijeću je :  ovo vam je  zadnja četnička proslava, a druge godine zaboravite da ćete doći u Srb i slaviti potoke krvi Hrvatskog naroda !

Bog i Hrvati !

Za dom spremni !

Zagreb, 23. 07. 2015.

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec