USTAŠKI POKRET I NDH-a

0
2116

Hrvatski_narod-naslovnica,proglašenje_NDHUstaški pokret i NDH

 

 

Mladen Lojkić,Vladari svijeta-56 stranica knjige.

 

“Antisemitizam u Hrvatskoj pojavio se za vrijeme ustaškog pokreta, neposredno prije nastanka Nezavisne Države Hrvatske pod vodstvom dr. Ante Pavelića. Dr. Ante Pavelić rodio se 14. srpnja 1889. godine u hercegovačkom selu Bradini u kojega su se njegovi roditelji, otac Mile i majka Marija, doselili iz Krivog Puta u Lici. Otac mu je bio terenski pružni radnik pa je gimnaziju pohađao u Travniku, Senju, Karlovcu i Zagrebu. Pravni fakultet je završio u Zagrebu te je već 1915. godine doktorirao i zaposlio se u odvjetničkoj pisarnici A. Horvata, predsjednika Hrvatske stranke prava.

Dr. Pavelić 1918. godine ulazi u vodstvo Hrvatske stranke prava, a nedugo zatim postaje njezin potpredsjednik. Godine 1927. godine izabran je za zagrebačkog pokrajinskog zastupnika, zajedno s dr. Antom Trumbićem, na listi Hrvatskog bloka (Hrvatski seljački republikanski savez, Hrvatska stranka prava, Hrvatski radnički savez i Hrvatska federalistička seljačka stranka), a iste je godine predstavljao zagrebačku gradsku općinu na europskom kongresu gradova u Parizu. Poglavito se posvetio radu s mladeži te pokrenuo listove Starčević i Kvaternik. Nakon atentata na prvake Hrvatske seljačke stranke u Beogradu 20. lipnja 1928. godine, Pavelić se zaklinje na Radićevu grobu kako će ga osvetiti. Nakon proglašenja Šestosiječanjske diktature na nagovor dr. Milana Šufflayja odlazi u emigraciju u Austriju i Italiju, a u Bugarskoj je 20. travnja 1929. godine sklopio savez s makedonskom revolucionarnom organizacijom VMRO za zajedničku borbu Hrvata i Makedonaca za rušenje Jugoslavije i stvaranje nezavisnih država Hrvatske i Makedonije.

Tada je prvi puta osuđen na smrt na sudu u Beogradu, a drugi puta je osuđen nakon ličkog ustanka 1934. godine. Godine 1930. pokušava organizirati paravojne jedinice u Mađarskoj, ali mu to uspijeva tek u Italiji s nekoliko stotina emigranata. U Belgiji 1930. godine osniva Hrvatski savez koji je trebao udružiti sve Hrvate emigrante u Europi, a u Južnoj Americi iz istog razloga osniva društvo Domobran.

Zajedno s Gustavom Perčecom 1. lipnja 1932. godine, uz dopuštenje talijanskih vlasti, u Italiji osniva Ustaški pokret (Ustaše – Hrvatska revolucionarna organizacija – UHRO) kao vojnu organizaciju. Formiraju se ustaški logori u Italiji i Mađarskoj gdje se izvode vojne obuke, a u Hrvatskoj se osnivaju ustaške organizacije pod krinkom sportskih društava (Lika, Rijeka, Lastovo i druge). Ubojstvo kralja Aleksandra, jednog od najvećih tlačitelja hrvatskog naroda, 9. listopada 1934. godine u Marseillesu, kojeg su ustaše ubili uz pomoć pripadnika VMRO-a i osvetili ubojstva prvaka Hrvatske seljačke stranke u beogradskoj skupštini, zasigurno je vrhunac njihove ilegalne djelatnosti.

Sažimajući životopis dr. Ante Pavelića i stvaranje Ustaškog pokreta, slobodno možemo prosuditi da gotovo do samog početka Drugog svjetskog rata ovaj pokret možemo smatrati revolucionarnim, naprednim i opravdanom borbom potlačenog naroda za svoju slobodu, svoju državu. Također možemo potvrditi da nikakvog antisemitizma nije bilo niti u načelima pokreta niti u njegovom djelovanju. I sam Slavko Goldstein tvrdi da Ustaški pokret do 1938. godine nije imao nikakav antisemitski karakter.

Taj pokret je čak bio naglašeno filosemitski, ne samo zbog predsjednika Čiste stranke prava Josipa Franka, od kojega potječu korijeni Ustaškog pokreta, već i čitave elite Židova i polužidova u samom vrhu pokreta: Lehnera, Vilčaka, baruna Gutmana, Oktavijana Svježića (Frich), Stipe Mosnera, Diamantensteina, Ive Korskyja koji je jedini doživio stvaranje suverene države Hrvatske1991. godine i u svojoj domovini Hrvatskoj bio predsjednik Hrvatske republikanske zajednice, i mnogih drugih. Eugen-Dido Kvaternik bio je oženjen Židovkom, a njegov otac, veliki vojskovođa Slavko Kvaternik, koji je 10. travnja 1941. godine proglasio Nezavisnu Državu Hrvatsku, bio je oženjen kćeri pravaškog prvaka, pokrštenog osječkog Židova Josipa Franka.”.

 

(kraj citata iz knjige Mladena Lojkića,Vladari svijeta)

 

 

Dakle iz priloženog se vidi da Ustaški pokret nije bio antisemitski i da u samom korijenu svom,u nastajanju, je bio satkan od Židova. Velika imena se nalaze u GUS Ustaškog pokreta,i možemo slobodno zaključiti, da je sve što se vezalo na genocidnost Ustaškog pokreta došlo iz Beogradske kuhinje i kuhinje SPC, kao i od patronata Velike Britanije nad srbskim lažima. Vjerovatno za to je i izvršen genocid na Bleiburgu i Križnom putu, i u 1500 masovnih grobnica diljem NDH, da bi se fizičkim likvidacijama ugušio i sakrio glas istine i preživjelih (koji je malo) o zapravo,krvoločnosti srbskih četničkih postrojbi i komunističkih partizana. Sve upućuje na to, na jedan zaključak, da se Hrvatska država trebala prikazati genocidnom u samom korijenu, i da je Hrvatski narod, koljački narod, i da je cijelo vrijeme od osnutka 1941, imao potporu Katoličke crkve i Vatikana. Nisu rijetke niti priče da su Franjevci bili koljači, i zločinci, i da nisu prezali niti od ubojstava djece…no istina ma kakva jeste govori nešto sasvim suprotno: Upravo SPC je leglo zločina i nehumanih postupaka, prema Hrvatima i Hrvaticama, kako za vrijeme NDH tako i za vrijeme Domovinskog rata.

 

Nerijetki su snimci na you tube koji prikazuju srbske prote kako blagoslove postrojbe prije nego što su masovno likvidirali zarobljene Bošnjake u Srebrenici. Vjeruje da je taj obred svima otvorio oči i ukazao tko zapravo dirigira SPC, i koje naume imaju. Sigurno je jedno, a to je da NE VJERUJU u Isusa Krista, i da se klanjaju nekom sv.Savi, koji je pak bio običan čovjek, i vjerovatno odatle polazi svo zlo kod srba i SPC.

 

Odrekli su se Evanđelja, i zdušno propovijedaju Veliku Srbiju. Dakle SPC nije ništa drugo nego -sekta koja ima vrlo mračne ciljeve, za koje se bori od dana nastanka. Velika Srbija se kovala sa njihovim blagoslovom, masovna ubojstva su rađena sa njihovim protama na čelu…Srbija je bila prva zemlja u vrijeme 2 svjetskog rata koja je bila JUDEN FREI. Sva ta ubojstva koja su činili Nedićevci i četnici po Srbiji i Beogradu su naknadno nakon rata pripisana Ustašama, jer se nigdje u dokumentima ne spominju ubojice iz Srbije koji su LIKVIDIRALI nemilosrdno sve.

To je jedna i jedina istina.

 

A Hrvatski narod se nema čega stidjeti niti nema razloga spuštati glavu niti ima razloga ispričavati se nekome za zločine koje nisu nikada počinili.

Poznato je da je nakon 2 svj.rata logor Jasenovac bio od 1945-1951 logor smrti za oko 80.000 Hrvata,Hrvatica,djece,staraca,mnoštvo Folksdojčera.

60-ih godina KPJ je organizirala iskapanje oko Jasenovca radi naplate ratne reparacije Njemačkoj, u svezi pobijenih od strane “kvislinškog Ustaškog pokreta”.

Vršena su iskopavanja oko Jasenovca i u svim iskopinama su pronalazili vojničke čizme, dugmad, oznake vojnika NDH i Wehrmachta.

Kada je ta vijest stigla do ušiju Tita i CK KPJ, naglo je stigla zapovjed o prekidanju iskopavanja. Ratna reparacija je naplaćena Njemačkoj bez pravog uvida u broj žrtava koji su tamo pobijene, a vidljivo je da sa tim brojkama dan danas manipuliraju i obmanjuju javnost, kako našu iz Hrvatske (prioritet) tako i svjetsku. A mažu nam oči sa žrtvama koje su pobili partizani, na najokrutniji način.S toga ne razumijem postupke naše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja odlazi u Izrael i ispričava se, te proziva iznova NDH i Ustaški režim za zločine koje su počinili Srbi, komunisti i partizani.

Da li postoji razlika između nje i Josipovića? Po meni ne…niti u jednom segmentu!

 

Ništa to meni nije za začuditi…kako se stvari odvijaju,vidljivo je da nam žele slomiti kičmu na svakom koraku! To će postati jasno i onom malom djetetu kojeg u školi uče da ne razlikuje istinu od laži…

IVAN DUJMIĆ pripremio