Milanović: znam kako vam je, meni je vatra jednom zahvatila vratinu na roštilju

0
1343

milanović4U jeku strahovitih požara koji ovih dana potresaju južnu Dalmaciju, premijer Milanović se odlučio obratiti novinarima kako bi dokazao empatiju i podigao moral umornim i požarima potresenim Dalmatincima te vatrogascima koji već noćima ne spavaju zbog podivljalih požara.

– Znam kako vam je. Znam jako dobro.. Ja sam jednom roštiljao sa svojom obitelji. Kupio sam baš divan komad vratine, joj kako su mi usta vodenila. I lijepo sam naložio vatru, stavio meso na rešetku i baš me ko za vraga supruga stalno nešto ispitivala. Također je bio kraj srpnja, također je bilo vruće, ali meni je bilo gore nego vama jer je puhao osvježavajući vjetar koji je bio dosta jak. Svi mi zazivamo povjetarac za vrijeme vrućih dana, ali znate ljudi da je vjetar katastrofa za roštilj. On je noćna mora svakog vatrogasca – košmar za svakog supruga. I eto, vjerujte mi da se sav tresem kad se sjetim… Kako sam odgovarao supruzi na konstantna pitanja, vjetar mi je uhvatio roštilj i vratina je…Samo planula… Grozno! – Milanović je ispričao skakućući po vrućoj žeravici. Dalo se primijetiti kako je stvarno potresen vlastitom pričom jer mu se nekoliko suza kotrljalo niz obraz da bi odmah potom isparile u paklenom grotlu koje obuzima Korčulu.

Promatrajući kaos i razularenu vatrenu stihiju oko sebe, Milanović je još dodao:

– Ma ljudi, glavu gore. Nije ovo tako strašno. Bitno je da ste vi živi, bitno da nema ljudskih žrtava. Kuća se lako ponovno izgradi, možda i Vlada da neki doprinosić. Šuma će opet narasti. Vidim ja da ste čvrsti, jaki u glavi i da se držite. Ali ja onakvog komada vratine više nikad neću naći – opet je prosuzio Milanović.

Milanović je medijima nakon ohrabrujuće poruke iznio i dugoročni plan što će on i Vlada poduzeti kako bi se ubuduće izbjegle ili bar ublažile ovakve katastrofe s razuzdanim vatrenim stihijama.

– Kupit ću električni roštilj novcem iz proračuna – nasmiješio se Milanović, sjeo u Vladin helikopter i napustio požarište.

izvor: newsbar