Kontra-Oluja: Frljić, Pupovac i Documenta u novom riječkom pohodu protiv Hrvatske!

0
1444

frljićČesto ističem da se zloćudna protuhrvatska i velikosrpska politička propaganda provodi upravo najbolje i najžešće kroz instrumente umjetnosti i kulture, odnosno njihovom zloupotrebom. Naravno da takva propaganda najmanje ima veze s umjetnošću, a najviše s neostvarenim ambicijama velikosrpskog i otvoreno četničkog predznaka. Ne namjeravaju oni ostaviti Hrvatsku na miru, sišu iz našeg proračuna novce i dalje za svoju kriminalnu kampanju protiv zemlje koja ih hrani. Njihova kulturna nedjela nas koštaju poprilično, jer su potrebne znatne mjere osiguranja takvih monstruoznih i uvredljivih „umjetničkih projekata i performansa“,  budući da miroljubivi hrvatski puk i njegova poznato kulturno visoko obrazovana publika „ne puši“ takva kvazi umjetnička podmetanja i neprijateljske smicalice te glasno izražava svoje negodovanje. No, za očekivati je da će ovoga puta poletjeti i koji paradajz ili jajce prema performerima zla, jer čisto sumnjam da  će Frljić ovog puta imati „muda“ publici ponuditi kalašnjikov s punim spremnikom (a ne praznim, kao prošlog puta). No, on i svi njegovog soja, boje se čak i projektila u obliku paradajza, a kamoli nečeg „eksplozivnijeg“, tako da će uskoro zatražiti i osobnu zaštitu ako im netko (sasvim opravdano i zasluženo) na ulici pljune u lice.

frljić2Ne čudi nas ni vijest da se Pupovac, kao produžena ruka srbijanske pročetničke vlade (a ne kao prividni zastupnik Srba u Hrvatskoj), pridružuje tom kontra-svemu-hrvatskom smeću u Rijeci, kojeg baš mi, hrvatski narod, financiramo. Zamjena teza je naravno intenzivno na djelu: oni su protiv glorifikacije Oluje –  o kojoj ni u tragovima ne može biti govora jer preživjeli junaci te iste Oluje prosvjeduju za braniteljska prava i čast već gotovo godinu dana u državi koju su ti isti branitelji stvorili. Pupovac se također pretvorio u performera jer će objaviti interaktivni narativ o suđenju Markača i Gotovine, čiju oslobađajuću presudu ne može nikako probaviti. Performer i saborski zastupnik Pupovac  kojemu ću slijedeći put ja osobno kada ga vidim kod moje kumice na placu (kod koje obično čeka na povrat 20 lipa) pljunuti u lice, ako ga ne maknu iz hrvatskog Sabora, jer je već i meni, dokazano miroljubivoj, na ovu vijest iz (ne)kulture sasvim ponestalo strpljenja i miroljubivosti. Izjavljujem da mi je nakon  Frljićevih eskapada s gaćama, svastikama i kalašnjikovima, preko Šerbedžijine mirne uzurpacije Brijuna i usprkos tome, nezadovoljstvu, bahatosti i otresitosti naspram hrvatskog u Hrvatskoj, a potom i javnog općenja i nakazne golotinje koja masturbira pod palicom još jednog netalentiranog i samozvanog „redatelja“ Ivice Buljana u Dubrovniku – definitivno dosta smeća pod krinkom kulture i antifašizma!

Dozvoliti organiziranje Kontra-Oluje u zemlji koja se na najkrvaviji i najteži mogući način oduprla bestijalnoj četničkoj agresiji prije SAMO 20 godina, koja trpi najgore uvrede i udarce od istih likova koji su tada klicali porobljivaču, a koji sada sjede na svim polugama vlasti u toj istoj zemlji koja ih je nedavno časno i vojno sasvim porazila – nije samo kulturocid, već i samoubojstvo! Ovo je silovanje hrvatske javnosti na najgori mogući način, za kojeg u suvremenijoj povijesti Europe ne mogu naći usporedbe, a kamoli opravdanja!

Ingrid Runtić

vezani članci:

http://hop-portal.com/nekultura-revolveras-frljic-bi-hapsio-u-crkvi/

http://hop-portal.com/brod-tone-a-serbedzija-i-huljic-odlaze/

http://hop-portal.com/runtic-dubrovacke-ljetne-igre-postaju-odlagaliste-europskog-kulturnog-otpada/