Što se čeka sa uhićenjem premijera i guvernera radi pljačke RBA zadruga?

0
1011

061Slučajni premijer u našoj zemlji vodi politiku bezakonja na čelu sa ministrom pravosuđa i guvernerom HNB-e. Njih trojica nose skupa  odjela, prežderavaju se na vaš račun i dozvoljavaju kriminal u državi. USKOK i sve druge slične državne institucije ne reagiraju u slučaju RBA zadruga. Tajne službe ne reagiraju. Iako je ovo slučaj od državne opstojnosti. 20 000 ljudi je prevareno, opljačkano prema R BA zadrugama, ali vlast i dalje tolerira ovrhe od tih famoznih austrijskih zadruga.

Zanimljivo  da korisnici tih kredita ne mogu uplaćivati rate i prema HNB-i, jer zadruge nemaju dozvolu za rad u Hrvatskoj, ali naša vlast i pravosuđe dopušta otimanje nekretnina od strane tih prevaranata. Kada bi vlast na osnovu nelegalnosti  poslovanja obustavila i zaustavila progon građana, stvar bi bila jednom zauvijek riješena.

Na konferenciji za novinare u Saboru, Nenad Koljaja je rekao da SDP-a ne želi ništa učiniti u svezi nelegalnih kredita RBA zadruga, iako dežurni brbljivac Stazić uvijek ima nešto za reći, na ovu temu nema baš ništa za prokomentirati. Pravosuđe, bilježnici, odvjetnici i zadruge sustavno preko ovog slučaja reketare građane, ali javnost nije dovoljno senzibilizirana za  problem.

Sve je jasnije da pravosuđe pokriva kriminal zajedno sa vodećom strankom, jer nitko od nadležnih nije primijetio, poglavito HNB-a, kako jedna nelegalna bankovna institucija nema dozvolu za rad u našoj zemlji, a kada je to ustanovljeno, nitko ne poduzima ništa u rješavanju problema. Naše tajne službe nisu primijetile da netko vršlja po zemlji i dijeli zelenaške kredite, USKOK se tek uštimava u slučaju ove pljačke.

Zbog ovog slučaja, slučajni premijer je u rangu Sanadera, ili ne čini ništa na rješavanju problema ili ga bezakonje ne zanima. Znači podržava krađu, zelenaške kredite i nelegalan rad. I time postaje sudionik prevare. Zna, ali ništa ne čini u svezi rješavanja problema.

Iako se glasno priča o uhićenju Karamarka zbog slučaja Sobol u sdepeovskim redovima, čini se vrlo logičnim u svakoj normalnoj državi da se uhiti guverner i premijer koji podržavaju ovakvu pljačku. Damir Kajin kao jedini saborski zastupnik involviran u rješavanje problema pohvalio je Kolindu Grabar Kitarović u svezi rješavanja ovog problema, jer je jedina od političara na vlasti koja je  podržala istragu protiv ‘rba prevaranata’. Od poznatih političara, uz inicijativu oko rješavanja ovog problema su stali hadezeovci Šuker i Marić, ali puno dalje od Kajina.

Igor Drenjančević