U Barceloni iznajmio dvosobni stan i svaki dan putovao na posao u London

0
1323

lovaPrije dvije godine, Londončanin Sam Cookney zaključio je da više ne može trpjeti visinu stanarina u svom gradu. Stoga, na pamet mu je pala zanimljiva ideja. Što bi se dogodilo kad bi na posao putovao iz Barcelone?

O svojim je planovima 2013. napisao i duhovit blog u kojem tvrdi: “Mnogi su ljudi mislili da se šalim kad sam rekao da ću u Barceloni iznajmiti dvosobni stan i svaki dan putovati na posao u London. Ispalo je da mogu iznajmiti trosobni stan. Mislio sam da ću barem morati uljepšavati istinu ili frizirati brojke, ali ne”.

Izračunao je da će ga put avionom svakog dana koštati 34 eura, taksi od aerodroma do posla dodatna 33 eura, a čak i uz kavu i doručak, svakog bi mjeseca uštedio 421 € (oko 3200 kuna).

Prije tri mjeseca odlučio je šalu pretvoriti u stvarnost.

Dodao je da je čašu prelila spoznaja da u Londonu dijeli stan dok u Barceloni za isti taj iznos može uživati sam u dvosobnom ili trosobnom stanu. Sad živi sam u renoviranom dvosobnom stanu, a mjesečna stanarina iznosi 800 eura. Dodatna ušteda je i to da se nalazi u centru i da svugdje putuje pješice.

“Isplatilo se. Osjećam se bolje i zapravo štedim”, napisao je i dodao da su najveći problem cijene avionskih karata koje variraju od 100 do 150 eura.

Ipak, dodaje da ovo nije za svakog i da na put od stana do posla potroši pet i pol sati (ipak se radi o putu od 1500 kilometara).

“Ponekad mi nedostaju tulumi u Londonu, ali sve ostalo prošlo je bez prevelikih problema”, rekao je.

izvor šibenski portal