Babić, neobrazovan lik, koji svoj primitivizam ne skriva, toliko godina pljačka Hrvatsku

0
945

babicmatijafbislika_267_167Niti nekoliko mjeseci nakon što je priznao da je kriminalac koji je godinama pljačkao Hrvatsku, nakon što postalo jasno da je pljačkao hrvatsku sirotinju kako bi mogao obilaziti Afriku, Italiju, Irsku, Srbiju, dakle, pola svijeta, izuzev Madagaskara, hrvatski građani s pravom se pitaju kako je moguće da jedan neobrazovan lik, koji svoj primitivizam ne skriva na društvenim mrežama, toliko godina pljačka ljude koji su, između ostaloga, daleko obrazovaniji od njega, kao što su to studenti koji je  navodio na kriminal i pretvarao ih u suučesnike? Radi se o fenomenu koji će u Hrvatskoj dugo ostati misterijom, dve dok se ne nađe netko dovoljno hrabar da progovori – iznutra. gazda je, naravno, krao ne da bi drugima dao, nego da bi putovao po Africi, bez  toga ne bi došao dalje od Jaruna.

Naravno, govorimo o samozvanom ‘pedofilu na Madagaskaru’ koji se ‘pali na starije maloljetnice’, Matiji Babiću. Logično je postaviti pitanje kako je moguće da to nitko nije znao, dakle, kako je moguće da su novinari odbili pisati o pljački države i je li samo to zato je što gazda nekim novinarima kao pokretač portala Index? Je su li Matiji Babiću neki novinari bili suučesnici u kriminalu? Dužnost je novinara pisati o kriminalcima, makar kriminalci bili oni koji vam isplaćuju plaće. Zašto se šutjelo?

Naime, gazda se javno hvalio da je kriminalac, jedan dio njegovih javnih priznanja na društvenim mrežama podržao je ‘lajkanjem’ gazdu. Što su novinari kojima se sviđa Facebook statusi Matije Babića u kojima je, između ostaloga, stajalo: ‘Naravno da san novinare plaćao preko fiktivnih studentskih ugovora…” Dakle, ovo je eksplicitno priznanje kriminala, o čemu su novinari mahom šutjeli, što bi se u normalnoj zemlji tretiralo kao suučesništvo u kriminalu.

Drugim riječima, neki ‘novinari’ su se zapravo prodali za nekoliko tisuća kuna mjesečno. Što drugo zaključiti osim toga? Naime, na ovaj način, vrlo jednostavno, možete sami zaključiti što su zapravo neki hrvatski novinari. Da parafraziramo jedan portal, hrvatski mediji puni su smeća, da li i kriminalaca? Naime, nije kriminalac samo onaj koji pljačka, već i onaj koji kriminalcu drži ljestve.

U nastavku borbe protiv kriminala navesti ćemo, naravno, i imena onih novinara koji su mogli znati s obzirom da su, NAGLASIMO, lajkali gazdino priznanje.  Nikad se ne smijemo umoriti u borbi protiv kriminala, inače, tko zna, kriminalci bi nas ponovno mogli opljačkati.

izvor tinolovka