Živozidašica sa katoličkog učilišta proziva Bozanića da podržava krvoločnu HDZ-u, a šuti o SDP-i

0
937

živobogomoljeNjezino pismo prenosimo u cijelosti.

Dragi kardinale.
Ako predsjednici stranke Živi zid dođu na božićnu misu koju ćete Vi predvoditi, hoćete li im osigurati prva mjesta u redu? Hoćete li njih, prije svih ostalih, pozdraviti na početku mise? Hoćete li pohvaliti rad i muku koju trpe naši članovi boreći se protiv nepravde, u ime najmanjih? Znate li što je Živi zid? Znate li da smo jedina stranka koja se aktivno bori protiv deložacija? Ne HDZ, nego mi. A koliko se sjećam, upravo je Crkva gorljivo govorila protiv deložacija. Pa kako možete s jedne strane biti protiv izbacivanja iz jedinoga doma obespravljenih, a s druge strane divinizirati HDZ? Ne dragi kardinale, HDZ nije kršćanska stranka i nju ne vode kršćani. Nju vode vlastohlepni i krvoločni ljudi. Nju vode prijetvornici i licemjeri. Kako je moguće da ne stanete uz stranku koja zastupa kršćanske vrijednosti? Mi zastupa kršćanske vrijednosti. Mi ljubimo svoje najbliže. Znate li da i Živi zid ima istog najljućeg neprijatelja kao i Crkva? Mnogi HDZ- ovi vođe su dio te neprijateljske skupine. Niste valjda i Vi, jeste li? Ponekad se brinem da jeste. Tako znate zvučati. Ako niste, zašto ne date podršku našoj stranci? To što neprijatelj ne promiče našu volju za boljim po medijima, to ne znači da ne postojimo. Postojimo. Ima nas daleko više nego si možete zamisliti. I bit će nas još više. Kako će tisuće članova Živoga zida imati povjerenja u Vas, ako znamo da uzdižete stranku koja nam je suprotna? Što sam ja Vama, ukoliko sam član stranke suprotne onoj koju Vi slavite (čak i tamo gdje tome nije mjesto)? Jesam li Vam ja neprijatelj? Jeste li Vi kardinal HDZ vjernika? Ja ne znam nikoga do Vas koga bih trebala zvati kardinalom u svojoj domovini. Pa onda, molim Vas budite kardinal, a ne HDZ-ovac. S oltara se borite protiv nepravedne politike, protiv abortusa, protiv stranačkog apsolutizma, protiv cirkusa u Saboru, ali kao kardinal, a ne kao službenik pojedine stranke.

Zašto ne kritizirate predstavnike ove ekonomije, ako papa Franjo kaže “ova ekonomija ubija”? Papa Franjo poziva sve aktiviste širom svijeta da se bore za ekonomsku reformu, što u Hrvatskoj jedino mi činimo, pa Vas pitamo hoćete li poslušati njegov savjet i stati uz nas?

Laura Špilek, studentica Katoličko-bogoslovnog fakulteta i članica ŽZ-a Međimurske županije

Špilekica je više lovac na vještice nego student bogoslovnog fakulteta. Bozanić se mora ugledati na Pernara, koji nigdje ne radi, ovršenima slaže kazne za ometanje ovrhe, aktivistima prekršajne kazne, sunča se i kupa, skuplja donacije, a isto rade i ostali. I Pernar, neradnik našao je krvoloke među nama, to su HDZ-ovci, retoriku kao da mu slaže Milanović, Špilekica proziva HDZ-u kao da je ona na vlasti, a ne SDP-a, koja je u godini dana otjerala 100 000 u Njemačku i vodi zemlju sa najvećim zaduženjem. Još jedna manipulatorica u mašineriji SDP-a proziva Bozanića, udbaškim metodama, kako bi vjernike odmakli od HDZ-e, tako krvoločne i da prigrle lijenčine iz Živoga zida.

hop-portal.com