Kako do struje sami i spasa od HEP-a

0
2748

teslaKako sve više ljudi na svijetu gradi i izrađuje razne uređaje koji koriste i daju alternativnu, besplatnu energiju, razvija se i međusobna komunikacija i razmjena iskustava sa istim uređajima. Razmjenjuju se mišljenja, primjeri i načini modifikacija istih, u svrhu što boljeg rada uređaja.

 

Svrha upotrebe ovakvih uređaja i izvora energije je očigledna: ovim putem se može dobiti energija koja je besplatno, ili u najmanju ruku mnogo, mnogo jeftinija od svih dosadašnjih načina. Naravno, budite svjesni da tko ima monopol nad izvorima energije – može i vrlo lako manipulirati ljudima, pa tako i prisiljavati ih da skupo plaćaju korištenje samo “njihove” energije.

 

Još jedna ogromna prednost je ta što ovakvi izvori energije ne zagađuju planetu Zemlju i ne koriste “prljave stvari”, kao što su razna fosilna goriva i ulja koja su veliki zagađivači okoliša.

Na početku, treba biti svjestan sljedećih stvari: ovaj motor – generator radi na VISOKI NAPON (oko 1000 V) i vrlo je ključno i bitno znati da je po ljudsko zdravlje opasno sve preko 70-tak Volti i zato se preporučuje opreznost kod izvedbe i korištenja ovih visokih napona. To znači da sve MORA biti dobro izolirano, svi spojevi premazani lakom radi izolacije, kabeli moraju imati dobru i neoštećenu izolaciju …
uglavnom, ako ste potpuni početnik, savjetujte se s nekim tehničara koji se razumije u struju.
Dakle, OPREZ, visoki napon može i ubiti ako se adekvatno ne zašti i izolira. Preporučljivo je nošenje gumenih rukavica i obuće, ne dirati uređaj kad je u pogonu (treba ga izolirati u posebnu kutiju ili kučište), nikada ne pretpostavljajte nešto, već to prvo provjerite, uvijek ispraznite sve kondenzatore prije nego što radite s njima, te sve dobro pregledajte prije nego što uključite uređaj u pogon.altmot11a
UPOZORENJE:

DAKLE, NIKO NIJE ODGOVORAN ZA VAŠE POSTUPKE OSIM VAS SAMIH, NITI ODGOVORAN ZA BILO KOJE POSLJEDICE KOJE BI SE MOGLE DOGODITI KONSTRUKCIJOM ILI UPOTREBOM OVOG MOTORA !!! BUDITE PAŽLJIVI !!! 47 mF / 1000 V -> GARANTIRANO UBIJA (ubija i manji kapacitet nabijen na taj napon)! Rad u ovom načinu rezultira deformacijom dielektrika kondenzatora tako da se počnu ponašati kao elektret. Ako takav kondenzator izbijemo pa spremimo – MOŽE SE SAM SPONTANO nabiti (pa tako nabijen čak i ubiti!) Moramo uviek ostaviti kratkos pojene kontakte kad ga spremamo.

Ovaj motor – generator radi na principu rotacijskog Ed Grey motora, u kombinaciji s nekim modifikacijama iu kombinaciji s Newman-ovim dizajnom. Ovaj motor nije poput drugih standardnih elektromotora. Ovaj može pokretati napon 300-1000 V, kako će i kasnije biti objašnjeno. Razlika je u konstrukciji zavojnica rotora i statora, koje čine jake elektromagnete koji elektromagnetsku silu pretvaraju u mehaničku (okretanje rotora). Tu dobivenu mehaničku energiju možete koristiti na daljnje razne načine, npr spajanje na neki postojeći agregat umjesto benziskog ili dizel motora i dobivanje “standardnih 220 V” za široku uporabu. Moguće je i ovaj uređaj postaviti u automobil, umjesto motora.
Potrebne su određene preinake vozila (električna vakuum pumpa za kočnice, električni grijači umjesto grijanja na principu tople vode koja dolazi iz zagrijanog motora, te još regulacija prijenosa). Ali sve te probleme se lako može riješiti s malo znanja i umijeća, a cijena besplatne vožnje čini sretnim svakog vozača jer ne treba gorivo, ne treba ulje, nema pregrijavanja, okretni moment je isti kod svih brojeva okretaja, ne traba antifriz zimi, nije potreban auspuh, automobil je lakši i pokretljiviji … ima tu još mnogo prednosti koje prepuštamo vama da ih otkrijete.
Ako nikad niste razumjeli principe rada elektromotora ili generatora, savjetujemo prvo proučiti neke knjige o osnovnim principima rada elektromotora. Lokalna knjižnica ili neka dobra knjiga iz elektrotehnike bi mogla pomoći u tome. Za dodatna proučavanja preporučujemo internet jer se tu može naći najviše raznih informacija potrebnih za razumijevanje.

Ovaj motor – generator je jednostavan industrijski električni motor kojem premotamo stator i rotor određenom debljinom bakrene žice (koja je izolirana lakom, ista ona kojom se namataju transformatori), te dodamo još par elektroničkih dijelova koji su neophodni za ispravan rad ovog uređaja. Kako je potreban inicijalizirajući izvor struje, ovaj se motor – generator može pokrenuti i sa običnom 12 V baterijom ili akumulatorom i pripadajućom kaskadom (uređajem) za podizanje napona do 1000 V. Taj se izmjenični napon pretvara u istosmjerni pomoću dioda (Graetzov spoj 4 diode) .

Moramo napomenuti da motor daje VIŠE snage i energije nego što je uzima inicijalizacijom iz izvora. Tako da je ovaj uređaj i korisniji od 100%, gledajući omjer potrošnje iz izvora i dobivene snage i energije u obliku vrtnje rotora. Princip dobivanja veće snage leži u tome što se visokim naponom i elektromagnetskom energijom, izgleda, pobuđuje neka dodatna sila, nama zasad nepoznata, koja je svuda, u eteru, sveprisutna na cijeloj Zemlji i vjerojatno i univerzumu.

Još je i Nikola Tesla eksperimantirao s njom. Tu energiju neki zovu “životna energija”, neki ju zovu “orgon”, neki “chi”, neki “prana”, a drugi možda nekako drugačije. Izgleda da je to jedna univerzalna energija koje ima svugdje iu svim prilikama. Samo ju treba znati “pozvati” i usmjeriti njen tok na zahtjevani način.

No, je li to jedan oblik gravitacije ili nečeg drugog, ostavit ćemo za neko drugo vrijeme i mjesto, jer ovdje ćemo pratiti praktični dio i korištenje u, nadam se, pozitivne svrhe.

Kako “uobičajeni” motor koristi relativno mali napon, i zbog toga, veće struje, njegovi svici su od relativno debele bakrene žice, većeg presjeka. To je iz razloga što veća struja zahtjeva veću kvadraturu žice radi što manjih gubitaka. Naravno, što je manji otpor, to bolje. Kod većih struja i zagrijavanja su veća, a time i gubici. Nije nam svrha da motorom grijemo okoliš, za to služe razni grijači, već da što više energije pretvorimo u okretanje rotora, tj u mehaničku energiju. Za razliku od tih “običnih” motora, ovaj motor ima jako tanku žicu, ima mnogo više zavoja i koristi jako malene struje. Zbog toga se ne grije i nije “gutač ampera”. Koristi istosmjernu struju i radi slično kao i DC motor. Visoki istosmjerni napon (i minimalna struja), u trenutku puštanja kroz elektromagnete, stvaraju ogromnu elektromagnetsku silu i jednostavno impuls odbija iste polove elektromagneta.

Na početku smo koristili 4-polni dizajn, svi elektromagneti su bili u poziciji “6 ili 12 sati”, “palili” su u isto vrijeme razvijajući ogromnu odbijajuću silu i tako prouzročili okretanje rotora. Ovaj se motor može okretati u oba smjera. Kod ovakvog motora, koji smo koristili kao prototip, snagu smo mogli regulirati po želji, veličinom elektromagneta i mehaničkom konstrukcijom tijela motora (debljina osovine, jačina ležaja). Naravno, možete ga modificirati po svojim idejama.

Radi isprobavanja, napravili smo jednostavan dizajn, tako da bi i početnici mogli vidjeti o čemu se radi. Svi visokonaponski (VN) elektromagneti su motani tako da su sjeverni polovi okrenuti prema sjevernim spolovima, dakle (N prema N) i tako se odbijaju. Mogu se namotati i tako da su namotani i sjeverni prema južnim polim (NIS), ali se oda oni privlače i tako dobijete privlačni motor, za razliku kad su N prema N i kad je motor odbojan.

Moguće je i umjesto elektromagneta na rotoru, koristiti i permanentne magnete. Najbolji su neodimski jer su jaki i malih dimenzija / masa. Naravno, oni su dobri za pokuse jer bi za profesionalnu upotrebu trebalo balansirati rotor, trebalo bi ih točno postaviti i dobro učvrstiti, što u praksi – i nije “mačji kašalj”. Ova “stolna” verzija motora je dobra za proučavanje, modificiranje i daljnje istraživanje, jer nema prekompliciranih dijelova i lako ih je montirati, mijenjati ili modificirati. Nema potrebe za četkicama i kolektorom. Kod korištenja permanentnih magneta, motor bi trebao biti privlačan, tj treba postaviti zavojnice tako da imaju suprotni spol prema magnetskom polu magneta (NIS).

Na početku naših testiranja, napravili smo mnogo vrsta elektromagnetskih zavojnica, da vidimo koje će najbolje odgovarati našem malom motoru za testiranje. Probali smo razne debljine žice i tijela, te zaključili vrlo brzo koje su debljine pogodne, a koje nisu (koje su u stvari “gutači ampera”) za konstrukciju ovog motora. Najbolja se pokazala bakrena Culak žica promjera 0,13 mm, tanka poput vlasi kose. S njom je najteže raditi jer lako puca i morate biti jako pažljivi kod namotavanja. Žica promjera 0,25 mm će također raditi, ali je 0,13 mm puno bolja kad se namota nekoliko tisuća zavoja. Tijela mogu biti i plastična, a radi i kad nemamo jezgre, dakle, zračna zavojnica.

Evo presjeka motora i iz ove skice se može vidjeti princip rada elektromagneta:

altmot17a

Ovdje je potrebno koristiti 2-4 svjećice kao visonaponske prekidače, tako da se jednosmjerni visoki napon u jednom trenutku šalje na 4 zavojnice. Možete dizajnirati ovakav motor – generator po želji, u bilo kojim oblicima i na bilo koji način, samo da se držite ovih principa. Ako radite zavojnice dugačke 10-16 cm, tako da ih motate na plastičnim tijelima, najbolje ih je motati na nekoj namatalici tako da je brzina relativno mala. Ako se mota žicom 0,13 mm, najbolje je motati brzinom oko 150 okretaja / minuti, ali se može i do 250 okr / min, samo je malo teže. Ako vam žica pukne, samo skinete lak sa krajeva upaljačem, brusnim papirom i zamotate jednu za drugu žicu, te zalemite. Obavezno spoj izolirajte lakom ili na neki drugi način. Moguće je i samo zamotati krajeve, te zagrijati lemilicom dok se lak ne spali i ne uhvati lem. Naravno, isto izolirati poslije toga. Neki brzosušivi lak dobro dođe.

Preporučujemo da prvo pokušate napraviti jedan manji, slabiji motor 0,1 KS ili manje, tako da istražite sve mogućnosti i primijenite onu koja vam je najprihvatljivija.

Kasnije, možete uzeti neki postojeći motor / generator i premotati ga prema svojim potrebama, tanjom žicom tako da se namota potreban broj VN elektromagneta. Možda će biti potrebno modificirati kolektor, ali u krajnjem slučaju, ima trgovina gdje se mogu kupiti dijelovi za elektromotore (kolektori, četkice, lageri, žica, Izolacijski materijal, pa čak i namatalice). Bitno je da imate dovoljno jako kučište i osovinu za određenu jačinu motora / generatora i da ga kasnije dobro izolirate (mogu poslužiti bakelitne ploče, pleksi-staklo i drugi izolacijski materijali).

Ako imate neki stari elektromotor, lako odmota žicu, dobro očistite i pripremite dijelove za “visokonaponski tretman”. Sve dobro očistite i operete u nitro-razrjeđivač, ostavite da se osuši i uzmete lak za izolaciju. Natopite ili premažite dijelove (naravno, osim kolektora i vanjskih dijelova osovina) tako da se lak upije između dinamo-limova, ostavite da se osuši i tako u par slojeva. Najbolje je ostaviti preko noći svaki premaz ako se lak sporije suši. Kao dobra izolacija koja se može prilagođavati, dobro može i poslužiti izolacijska traka (popularni izolirband) koju izrežemo i zaljepimo po potrebi. To je dobro staviti prije namatanja, tako da se svici žice namataju preko izolacijske trake. Kasnije kad namotamo žicu i provjerimo spojeve, lako sve opet natopimo u lak i sve zajedno osušimo.

Žica kojom namotavamo elektromagnete je tanka i osjetljiva, pa kad i namotamo zavojnicu, potrebno ju je natopiti lakom i tako učvrstiti da nebi došlo do kasnijeg prekida zavojnice radi slučajnog udarca nekog stranog predmeta. U biti, pogledajte kako su namotane i zaštićene zavojnice na “originalnom” motoru prije nego što ga rastavite radi prepravke.

Popis dijelova potrebnih za izradu / modifikaciju motora / generatora:

Izvor napajanja 1000 V DC (istosmjernog napona). To može biti ispravljač sa 220 V na 1000 V, 50 Hz – 30 kHz ili čak više. Dobiven izmjenično napon (sa sekundara transformatora) se ispravlja pomoću Graetzovog spoja dioda. Paziti da su diode isto visokonaponske (barem 1500 W probojnog napona). Ako nemate takve, može se spojiti više njih u seriju kao jedna dioda, broj ovisi o probojnom naponu svake. Ima za kupiti i gotov spoj u obliku crnog kučišta sa 4 izvoda. Na 2 je znak ~ što znači izmjenični priključci sa trafoa, i + i -. Naravno, da je nazivni napon barem 1500 V. Moguće je i koristiti elektromotore sa 12 V DC na 220 V i više, napraviti kaskade i slično. Ako nemate izvora struje tamo gdje ćete koristiti ovaj generator / motor, najbolje je odmah planirati napajanje, odnosno pobudu, akumulatorom ili adekvatnim baterijama.

Svjećice Champion Copper Plus # 855 DJ7I 0,2 komada. Mislim da bi mogle raditi i bilo koje druge, s podešenim zazorom na oko 1000 V. Ne moraju biti montirane na kučište motora, mogu biti iu svom izoliranom posebnom kućištu …

Akumulator 12 V, 2 komada. Akumulatori sakupljaju povratnu EMS i tako se pune. VN elektromagneti koji se koriste, troše jako malo struje i koristit samo nekoliko miliampera struje iz akumulatora! Akumulatori će jako dugo trajati, pa čak i bez priključiti povrat za njihovo punjenje.

VN elektromagneti, 6 komada, ili koliko je potrebno. To ovisi o konstrukciji rotora i statora. 10-tak bi bilo optimalno. Što ih je više, to je veća snaga. Koristiti Culak žicu otprilike 0,1 mm debljine, namotati na tisuće zavoja, ne mora biti točno određen broj (koliko stane na kalem da se lijepo popuni), ne mora namotavanje biti savršeno, ali što se ljepše namota, zavoj do zavoja, više žice stane i efikasniji je motor. Izolacija je isto važna, koristiti barem 3-4 premaza lakom između kojih se prethodni sloj osušio.

Kondenzator 47-900 μF 2000 V. Kako je teško naći ovakvu vrijednost s dovoljno visokim probojnim naponom, može se isti napraviti kao spoj više manjih u blok u kojem su spojeni u serijski spoj. Tako se zbraja napon od svakog pojedinog kondenzatora, ali pada kapacitet. Dobar izvor kondenzatora može biti staro kompjutersko (neispravno) napajanje. U savkom se nalaze po 2 kondenzatora otprilike 470 μF i napona oko 200 V (ona 2 najdeblja). Njihovim spajanjem u seriju (- jednog na + drugog), sa npr 10 komada, dobijete 47 μF i probojnim naponom od 2000 W !!! Mogu se i kombinirati i nekoliko takvih blokova kondenzatora za veći kapacitet (recimo paralelan spoj takva 2 bloka daje 94 μF i 2000 V, paralelan spoj 3 bloka daje 141 μF 2000 V. .. itd). Staro kučište od kompjuterskog napajanja ima i prekidač i dobro dođe za montažu tih kondenzatora … naravno, sve dobro izolirajte !!!

Bez uporabe kondenzatora, ovaj motor nebi radio, ili nebi imao toliku snagu. Kondenzatori brzo pohranjuju elektrone i tako pružaju trenutni izvor ogromne snage i impulsa. Osim toga, tu se stvara još neka sila koja tjera taj motor i koju još mnogi neznaju ili nemogu objasniti (možda će nam biti jasnije kad stignemo u 4. denzitet, ko zna ?!). Dakle, kad je kondenzator potpuno nabijen istosmjernim naponom od 1000 V, i svjećica je podešena da “pali” na 1000 V, zatvara se strujni krug s VN elektromagnetima koji su okrenuti jedan prema drugom istim polovima. Eksplozivna i ogromna količina magnetske energije se razvija i pošto su magneti okrenuti međusobno s istim polovima, dešava se ogromno odbijanje, uzrokujući okretanje rotora. Dakle, “paljenje” podesiti u trenutak kad su elektromagneti točno jedan prema drugome.
“Prvi put smo bili skeptični, ali kad smo napravili 2 eletromagneta i na stolu isprobali djelovanje. Nismo htjeli oštetiti magnete, pa sam gornji držao rukom da ne odleti i ne padne na pod. Kad smo spojili strujni krug, “Bum!”, Umalo mi nije otrglo ruku. Elektromagnet je svejedno odletio u zrak i pao negdje na pod. To je eksperiment koji nikad neću zaboraviti. “, Kaže autor teksta. Da, pa sila odbijanja magneta je vrlo jaka, probajte 2 permanentna magneta okrenuti tako da se odbijaju i probati ih na silu “spojiti” … ako su magneti malo jači – to nećete moći učiniti! A elektromagneti su obično jači s obzirom na iste dimenzije.

Što je veći napon koji koristite i broj okretaja, to je veća i snaga motora. Ali sve preko 1500 V treba biti posebno izolirano.
Sa ovim znanjem, možete konstruirati bilo koji Ed Gray motor / generator koristeći 1000 V, i 10-30 mA, kondenzator (i) mogu biti i manji 6-20 μF (možda se može koristiti i onaj kondenzator (i) iz automobila koji ima platinsko paljenje?). Sa tankom žicom, vaš motor koristi manje ampera i više volti (manja struja – veći napon) i zbog toga se uopće ne grije! Povećavajući dimenziju elektromagneta ili povećavanjem njihovog broja, bez problema možete povećati snagu npr sa 100 KS na 350 KS. Većina današnjih konvencionalnih motora koristi deblju žicu, manji napon i zato je veća struja, a time i zagrijavanje. Oni se razbacuju s energijom! Nisu toliko učinkoviti! Zato ih volim zvati “gutači ampera”. I nisu konstruirani da kupe povratnu elektromotornu silu (EMS) koja se javlja na svakoj zavojnici motora, što je zbilja šteta.

Ovaj motor / generator koristi malo struje i veliki napon, a što je napon veći, to su veći i efekti besplatne energije! Veći su učinci “one” energije za koju mnogi nisu svjesni. Možete napraviti jedan mali eksperiment. Namotajte 2 elektromagneta na mekanim željeznim jezgrama, jedan sa žicom promjera 1 mm i 200 zavoja, a drugi žicom promjera 0,35 mm i 2000 zavoja. I još treba kondenzator (e) 47 μF 1000 V. Spojite voltmetar na kondenzator i punite kondenzator na 1000 V. Negativan pol kondenzatora priključite na jedan izvod svake zavojnice. Sada spojite plus od kondenzatora prvo na jednu zavojnicu, pa isključiti, i onda na drugu, pa isključiti, pa opet na prvu … i tako naizmjenično. Kao što ćete vidjeti, prvi magnet će trebati samo 1-2 paljenja dok napon na kondenzatoru ne postigne 0, a drugi 70-10 paljenja dok napon ne dostigne 0. Dakle, prvi treba više energije za pokretanje nego drugi, koji je namotan tanjom žicom .

Ako promatramo “običan” motor koji radi na 12 V i troši oko 5 A struje, taj se motor grije. Isto tako možemo imati isti motor koji radi na 1000 V i troši 10-60 mA i potpuno je hladan! Ako se propisno sakuplja povratna EMS, tada taj motor postaje izvorom besplatne energije i može napajati razne uređaje. Povratna EMS je besplatna energija koja nastaje iz kolapsa magnetskog polja elektromagneta koje pulsira. Ovaj motor / generator je u stvari visokonaponski motor / generator koji radi na 1000 V DC i na odbijajućoj magnetskoj EKSPLOZIJI.

Evo nekoliko primjera motora / generatora za testiranje:

Imate na internetu brdo primjera i modela, lako se nađe ono što je potrebno.

Evo i jedne varijante sheme za spajanje:

Ovdje se koriste 2 akumulatora od 12 V (Battery). DC – AC pretvarač, koji 12 V DC (istosmjerne struje) konvertira u 1000 V AC (izmjenične struje), može se možda konstruirati i tako da se prvo dobije 12 V izmjenične struje, pa transformatorom podigne napon na 1000 V, koji se kasnije opet diodnim mostom pretvara u DC (istosmjerni napon). Kondenzator ili skupina kondenzatora 2000V, 47 mF mogu biti elektrolitski. Svjećica ili preklopnik služe kao prekidač koji u datom trenutku propusti struju koja dolazi na visokonaponske elektromagnete. Preko dioda se povratna elektromotorna sila opet dovodi na akumulator koji se tako puni. Naravno, možete to proslijediti na prvi akumulator, ali mislim da to također mora ići preko dioda da nebi ispraznili jedan drugoga.

Dakle, sad imate određeno znanje sa kojim treba početi, treba još malo volje i kreativnosti i možete postići rezultate s kojima ćete biti zadovoljni.

Za sve koji pitaju “Od kuda je to? “Ili” Ima li kakvih većih slika i nacrta? “Mogu dati samo sljedeći link za free download istog (ili ovaj) pa pogledajte sami.

Puno uspjeha u radu!

Evo i dva od mnogih zanimljivih filmića o Bedini motoru:

Jedan primjer dobivanja puno više energije nego što je uloženo. Kažu da je perpetuum mobile (uređaj s 100% iskorištenja) nemoguć. Kod ovog primjera je to uvelike premašeno, pa više i nebi trebali vjerovati u te gluposti koje nam serviraju u školama i udžbenicima koji su odavno već zastarjeli. Znanje je suspregnuto od onih koji bi nešto naučili i poboljšali ljudski život … a treba se pitati od koga i ZAŠTO! ! !