HOP odabrao Cloudflare za zaštitu sadržaja

0
1370

Željeli bismo vam dati do znanja da smo sklopili partnerstvo s CloudFlareom, tvrtkom koja nudi usluge za povećanje sigurnosti i brže učitavanje web stranica. Ukoliko još niste čuli za CloudFlarecloudflarelogo, njihova premisa je jasna – udvostručiti brzinu našeg weba i zaštititi ga od širokog spektra prijetnji na Internetu.

Danas stotine tisuća webova, od malih, osobnih blogova, pa do vrlo posjećenih portala, vladinih webova i webova velikih tvrtki, koriste ColudFlare da bi ubrzali učitavanje web stranica i svoje webove učinili sigurnijima. CloudFlare ima više od 65 milijardi prikaza stranica mjesečno, što predstavlja veći promet nego što ga imaju Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal i Instagram zajedno. 25% današnjeg web prometa prolazi kroz CloudFlare.

CloudFlare je dizajniran na način da ubrza i štiti webove koji su hostani na  serverima diljem svijeta, pružajući  posjetiteljima još bolje iskustvo.

Od 23 datacentra, strateški smještenih diljem svijeta, promet  webova bit će preusmjeren u datacentar najbliži  posjetitelju, bez razlike u brzini bio on u Aziji, Europi ili Americi ili negdje drugdje u svijetu..

Kako promet prolazi kroz CloudFlare sustav, obavlja se razlika između statičkog i dinamičkog sadržaja našeg weba. Statični dijelovi (slike, CSS, JavaScript i sl.) ostaju u CloudFlare cache sustavu kroz određeni vremenski period kojeg sami prilagođavamo. Dok se statični sadržaj nalazi u cacheu, CloudFlare će ga posjetitelju ponuditi s geografski najbliže lokacije i tako značajno ubrzati učitavanje naše web stranice. Iako kroz CloudFlare prolazi i dinamični sadržaj, on se ne čuva u cache sustavu kako ne bi došlo do nepravilnosti u radu pojedinih dijelova stranica.

Inteligentni cache sustav smanjuje potrošnju bandwidtha, što znači da štedimo i novac. Osim toga, smanjuje se opterećenje servera, a samim tim naše web aplikacije rade brže i efikasnije nego ikada prije. U prosjeku, webovi koji koriste CloudFlare troše 60% manje bandwidtha i imaju 65% manje zahtjeva upućenih prema web serveru. Konačan rezultat je otprilike 50% brže učitavanje stranica, što rezultira većom popularnosti našeg weba i zadovoljnijim posjetiteljima.
cloudflare enabled

Tijekom 2011. godine, detektirano je 700% više DDOS napada nego godinu ranije. Korištenjem CloudFlare sustava, uvelike umanjujemo štetu koja takvim napadima može nastati.
CloudFlare nudi sustav zaštite koji pokriva DDOS napade, razne metode hackiranja, objave spama na forumima, komentarima ili iskorištavanja kontakt obrazaca za slanje spama. Sustav je inteligentan, te je sposoban sam učiti i prilagođavati svoje mehanizme ovisno o vrsti i načinu napada. Što više webova i posjetitelja koristi CloudFlare, to je manji broj “lažnih uzbuna” i više detektiranih pravih prijetnji za naš web. Promet se analizira u realnom vremenu, na bazi nekoliko stotina milijuna posjetitelja, i prilagođava situacijama, tako da dobar, legitimni promet prolazi, a loš, maliciozni promet ne prolazi do našeg weba ili vaših posjetitelja.

S vremenom, cilj je postizanje znatno veće sigurnosti na Internetu, a napade na webove učiniti reliktom prošlosti. Obzirom na sadašnju veličinu CloudFlare platforme, količini uspješno zaustavljenih napada na webove, koji se već sada mjere u milijunskim brojkama svakog dana, CloudFlare sustav je na dobrom putu da to i postigne.