HOP

Sinčiću i Pernaru je bliži Beograd nego Kolinda!

Kada je prije nepuna četiri mjeseca Sinčić zajedno s Nenadom Koljajom bio pozvan na sastanak kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, izbjegao je taj sastanak izgovarajući se da bi to bilo „kontraproduktivno“. Vidjeli smo da je taj sastanak bio itekako produktivan i potreban, prvenstveno zbog sudbina oštećenika RBA-zadruga, ovršenika i onih kojima prijeti deložacija. Predsjednica je 3. lipnja primila četveročlanu delegaciju u kojoj nije želio biti ni Sinčić, a niti Pernar, jer je njima tada bilo ispod časti razgovarati s predsjednicom RH o deložacijama i ovršenicima,nego su se radije zabavljali po deložacijama nabijajući troškove deložiranima.  Nenad Koljaja i Nada Landeka koji su predsjednici na tom sastanku izložili problem nezakonitosti poslovanja RBA-zadruga u Hrvatskoj tražili su njeno posredovanje i dobili ga. Predsjednica je odmah reagirala obavijestivši ministra unutarnjih poslova, ministra pravosuđa i državnog odvjetnika o tim nelegalnim poslovima RBA-zadruga u RH. Što su za to vrijeme radili „produktivni“ Pernar i Sinčić? Naslikavali se na moru i nazivali Koljaju „korisnim idiotom“. Toj dvojici ne samo da nije stalo do rješavanja problema nezakonitih kredita i deložacija po Hrvatskoj, nego oni i omalovažavaju instituciju predsjednika RH i samu predsjednicu Kolindu, dakle ni ovdje ne poštuju ustavnopravni poredak. No tu priči nije kraj. Sinčić bi sada odjednom htio postati savjetnik predsjednice, čiji je poziv na sastanak prije nekoliko mjeseci prezreo! Pri tom čelnici Živog zida bez ikakvih teškoća ostvaruju kontakte u Beogradu šaljući Slađu po potporu Šešelju. Kada ona poslušno izvršava živozidaški nalog, biva izbačena iz stranke jer im ni to odjednom „medijski“ ne odgovara. Činjenica je da je supredsjednik Živog zida Dušan Cvetanović Pupovčev stipendist i član Srpskog privrednog društva. U emisiji „Revolucija“ Borisa Malagurskog medicinski brat Pernar objašnjava „braći Srbima“ monetarnu politiku još prije dvije godine. Izgleda da je čelnicima Živog zida daleko bliži Beograd i Nikolić, nego Zagreb i Kolinda Grabar-Kitarović. Iz svega je razvidno da Živi zid ima nalogodavca u Srbiji ili pak slijedi agende srbijanske politike, nemajući nikakve poštene političke namjere u Hrvatskoj.

Nadalje, čelnici Živog zida nazivaju birače dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj HDZ-a i SDP-a retardiranima – znači li to da su retardirani i Nijemci koji također imaju dvije vodeće stranke koje se izmjenjuju na vlasti (CDU i SDP)?! Jesu li po istoj logici i Amerikanci retardirani koji biraju republikance ili demokrate? Ili su i Englezi retardirani koji biraju između svoje dvije vodeće stranke – laburista i konzervativaca? Ili je puno logičnije zaključiti da je politički retardiran samo dvojac koji vodi Živi zid, a ne čitav ostatak svijeta?

Ingrid Runtić

Vezani članci:

http://hop-portal.com/2015/06/kolinda-pomaze-oko-rba-zadruga/

http://hop-portal.com/2015/07/predsjednica-pismom-upozorila-cvitana-ostojica-i-miljenica-na-nezakonite-radnje-rba-zadruga/

http://hop-portal.com/2015/04/cvetanovic-iz-zivog-zida-clan-srpskog-privrednog-drustva/