Komedija: Živi zid daje stan na korištenje, za skupljanje prekršajnih prijava kao aktivist

0
1244

obveznica ŽZŽivi zid je neki dan poput ‘stranke guvernera’ najavio tiskanje obveznica koje će dijeliti narodu, od 5000 eura pa do 15000 eura. Isti tren sprdnja je počela, a usporedba sa sanaderovim jamstvenim karticama mnogima je zazvonila u glavi. Tako to izgleda kada se u principu nema nikakva koncepcija. Jučer u Rijeci živozidaši su imali svoj performans ili ti po njihovom deložaciju. Još jedna sumnjiva osoba je branjena od strane ‘Živog zida’.

Policija je svoj posao obavljala pedantno, pristojno i korektno. Aktiviste su iznosili po četiri policajca, noseći ih za ruke i noge, a kada bi ih uveli u maricu pitali bi ih ‘Je li sve bilo u redu?’ Zatvorenima u maricu povremeno su nosili i vodu.Iako su aktivisti vikali kako se radi o ‘najkrvavijoj deložaciji dosad,’ te da su svi u stanu ‘krvavi i polomljeni,’ novinari okupljeni ispred zgrade nisu vidjeli nikakve ozljede na iznesenim aktivistima.-navodi Novi list. Znači zivozidaški lažljivci kao u slučaju Cvjetković, gdje su branili osnivače zadruge, vlasnike više stanova, koje su ovi naravno prodali, htjeli su i ovaj puta prevariti javnost, napraviti udar na zakonodavnu vlast, lažući da je sve bilo puno krvi. Nije bilo.slinčić

Iako aktivisti tvrde kako je Lovrenović (deložirana)  osoba u teškoj socijalnoj i zdravstvenoj situaciji, radi se o ženi koja u svojem vlasništvu ili suvlasništvu ima stan i dvije kuće.

Pitaju li se ovi aktivisti oko Pernara i Sinčića tko tu njih radi budalama? Svi aktivisti će dobiti prekršajne kazne, braneći ženu koja ima 2 kuće i stan? Oni nemaju novac i brane ljude sa tolikom imovinom i još dobivaju prekršajne kazne? Ne rade li od njih Pernar i Sinčić budale? I na kraju prelazimo na zadnju glupost za naivne bedake;screenshot

Živi zid kupuje glasove s čak (možda više, a nikako manje) 5.000€, a sad dijeli i besplatne stanove! Danas su na svojoj FB stranici živozidaši oglasili natječaj za useljenje u besplatni stan od 60 kvadrata s pripadajućim vrtom. Naravno, ukoliko novi najmoprimac – ili bolje rečeno daroprimatelj – sudjeluje u akcijama Živog zida i sadi batate u pripadajućem vrtu stana. Trampa bi mogla biti vrlo skupa već u startu – jer se najmoprimac (bez najma) može trenutno naći pred financijskim krahom zbog plaćanja prekršajnih kazni ako bude sudjelovao u obrani deložacija Živog zida, što je uvjet dodjele stana. S druge strane, Živi zid ovom primamljivom ponudom kao i uvijek prelazi crtu zakona i ulazi u ilegalu. Jer, što kada nepoznati dobročinitelj najmodavac postane živozidaški ` korisni idiot`, odnosno kada kao vlasnik odluči zauzeti svoju nekretninu i iseliti najmoprimca koji ionako ne plaća najam? Hoće li Živi zid u tom slučaju sprečavati deložaciju ili biti njen ovrhovoditelj? Znamo da najam nije baš idealno reguliran zakonom u Hrvatskoj, zbog toga imamo i toliko ovršenih vlasnika nekretnina, koji su se odlučili na kupnju kreditom misleći da će pred zakonom biti bolje zaštićeni nego najmoprimci. No, budući najmoprimac ovog stana za 0 kn, ne samo da nije nikako zaštićen, on je i dobar kandidat za deložaciju. Nije upitno da će Živi zid nekoga nasamariti i namamiti ovom ponudom, upitno je kada će konačno pravosuđe početi rješavati bezakonje koje širi upravo stranka Živi zid. Očito je živozidaška priča pri kraju kada su toliko očajni da mame naivce ovim stanom.

Ipak ima bedaka koji im na ovom potezu plješću. Stan nije njihov, ali oni ga koriste za svoju promociju, pa onda skupina bedaka  daje aplauz Sinčiću, umjesto da se  prvo  raspita čiji je stan, jer to nije Sinčićeva inicijativa, ‘ciglice’ vam samo mogu dati bezvrijedne obveznice za obrisati guzicu,  stanovi u koje su natrpali nesretnike nisu njihovi, kao niti stan u kojem se ljubakaju Palfi i Sinčić, to je od grada…Od njih možete dobiti samo hrpu laži, vrijeđanje i prekršajne prijave. Tome samo budale mogu pljeskati. Vaš glas njima, neradnicima, lijenčinama, znači puno, za svoj nerad u životu dobiti će 15000 kuna saborske plaće.

hop