Papa primio zločinca Nikolića, kojeg podržava oko ‘Kosovskog problema’

0
1155
Pope Francis speaks with Serbian President Tomislav Nikolic, during a private audience at the Vatican, Friday, Sept. 11, 2015. (Claudio Onorati/Pool photo via AP)

Pope Francis speaks with Serbian President Tomislav Nikolic, during a private audience at the Vatican, Friday, Sept. 11, 2015. (Claudio Onorati/Pool photo via AP)

Srpska politika očito uspijeva .

Rimokatolička crkva ostaje čvrsta po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene neovisnosti Kosova i Metohije, rekao je Nikolić nakon sastanka sa papom. Papa time potezom je stao uz društvo i crkvu koja u Hrvatskoj ne dozvoljava ukop  sa državnim obilježjima .

“Mislim da je čovek koji miri mnoge ljude i religije u svetu, ali ovde je nepomirljiv u stavu da Rimokatolička crkva ostaje potpuno čvrsta po principu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije”, rekao je Nikolić za Tanjug.

Dodao je da papa Franjo zna i koliko rimokatolici imaju mogućnosti u Srbiji da upražnjavaju svoju vjeru, običaje, tradiciju i kulturu,  zna kako izgleda današnja Srbija i  potpuno spreman je  na suradnju sa njom. Slušajući te gluposti čovjek se upita kuda je to Papa otišao, što se dogodilo poslije poljskog Pape, da jedan poglavar crkve prima zločinca, ubojicu i širitelja mržnje, koji mrzi sve rimokatoličko i hrvatsko.

“Poklonio sam mu knjigu koja sve to dokazuje, zapise, rekao da je to naše, da smo to mi i da ne postoji način da se toga odreknemo i da to priznamo”, poručio je predsednik Srbije, dodajući da se papa Franjo apsolutno složio sa svime.

Koliko su sve ove nikolićeve laži djelovale na očito promašenog poglavara crkve, tek će vrijeme pokazati, ali se čini da su Hrvatska i Vatikan u velikoj krizi odnosa.

hop