“Najviše se laže u ljubavi, u lovu i u predizbornoj kampanji”

0
1251

Pero-Kovacevic2509KRENULA JE PREDIZBORNA KAMPANJA-ŠTO VALJA ZNATI?!

Krenula je predizborna kampanja,stoga vas podsjećam na ovu poznatu mudru izreku Churchilla,ona vam zorno kaže što to valja znati i kako se odnositi prema slatkorječivim obećanjima političira.
A,Churchill kaže:

“Najviše se laže u ljubavi, u lovu i u predizbornoj kampanji”. Winston Churchill

Naime,političke stranke učestalo koriste laž kao tehniku političkog komuniciranja, te ona postaje bit političkog jezika kojim stranke kreiraju lažnu političku stvarnost. Ovu tvrdnju je moguće potkrijepiti s velikim brojem primjera.
Polazeći od razmjera ekonomske, političke, moralne i upravljačke krize te krize sustava vrijednosti u nas, slobodno se može zaključiti da se naš politički sustav samo naziva demokracijom, a u najboljem slučaju imamo stranački pluralizam. Mi smo glavne institucije sustava – izbore, odlučivanje zastupnika, djelovanje vlade- podredili političkim strankama odnosno bolje rečeno njihovim vođama i raznoraznim interesnim skupinama.
Da je tomu tako postoji bezbroj primjera. Kad su građani dali mandat političkoj eliti za uvođenje neoliberalnog odnosno divljeg kapitalizma? Kad su građani dali mandat političkoj eliti da obavi pretvorbu i privatizaciju na hrvatski način ili točnije rečeno pljačku i grabež.
Samo u predizborno vrijeme i kad se raširi strah da građani i birači ne cijene cinične političare, oni se kratko vrijeme zaplaše. Tada obećavaju skromnost umjesto bahatosti, obećavaju da će raditi za sve, a ne samo za sebe, a nakon izbora zaborave na dana obećanja ili nas izdaju.

Pero Kovačević