HOP došao do dokumenta koji je Sanadera strpao u zatvor

0
1242

papPašk Kačinarij, zlatar iz Zagreba dobio je parnicu protiv Zagrebačke banke. Parnica je trajala cijelo jedno desetljeće, nestajali su dokumenti sa suda kao dokazni materijal, gorila je čak i arhiva Zagrebačke banke, ali na kraju je Kačinarij dokazao mnoge malverzacije u svome slučaju.

Ipak među najvećim otkrićima  ovog zlatara je vlasništvo banke, čudna priča o temeljnom kapitalu i još čudnijoj pretvorbi banke. Kada se priča o banci zavrtila, vodeći ljudi banke su bili prozvani za povezanost sa udbaško-bankarskim podzemljem. O svojim istragama Kačinarij je upoznao i tadašnjeg premijera Ivu Sanadera, koji je naložio istragu, a po uvjerenju Kačinarija baš to je bio razlog hapšenja Sanadera, jer otkrivanjem kriminala u banci po mišljenju Kačinarija, otkrilo bi se  cijelo klupko kriminla bivše zemlje.

I tada je Kačinarij smatrao da je Sanader nevin, a kako vidimo prve oslobađajuće presude za Sandera značajno potkrepljuju teoriju Paška Kačinarija, naš portal je došao do dokumenta, koji je navodno Sanadera stajao glave. Ako je Kačinarijeva priča istinita o  otkrićima puta novca, vlasništva i sudjelovanje banke u pretvorbi, te uništavanju mnogih tvrtki, istraga pokrenuta od strane Sanadera bi već tada pokrenula lustraciju i otkrila udbašku hobotnicu u našem društvu.

hop