Janjičeka napao guvernere, a u ‘obranu’ stao pokret ‘Zajedno’, koji se ‘bori za građane’

0
1622

janjiček“Hrvatska javnost je ponovno zaprimila „izvješće“ iz udruge „Franak“ o tomu kako se udruga odlučila obratiti Ustavnom sudu RH, te je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg i sadašnjeg guvernera HNB, Rohatinskog i Vujčića. Samo koji dan ranije ministar financija Lalovac je obavijestio javnost kako je u procesu razmjene zabavno poslovne prepiske sa Bohačekom, te da se nalazi u „adventskom“ raspoloženju, jer navješta primitak „konstruktivnijeg“ prijedloga za riješenje „švicarske“ kreditne krize.

Radi podsjećanja treba spomenuti odluku Vrhovnog suda RH o odbacivanju pravorijeka prvostupanjskog sudišta o krivnji banaka, jer je kreditnim dužnicima nametnula kreditne uvjete ugovora koji su svrsihodno prevarili dužnike.

NE stručnost Vrhovnog suda RH ogleda se upravo u činjenici što niti jedan kreditini ugovor ne može dužnika koji redovito otplaćuje kredit voditi u BESKONAČNO rastuću glavnicu kredita i njegovu BESKONAČNO rastuću mjesečnu ratu otplate kreditnog zaduženja.

U svim „kapitalističkom“ državama takav kreditni ugovor bio bi proglašen NIŠTETNIM ODMAH! No, naš Vrhovni sud je sa „naknadnom pameću“ uspio upravo takav ugovor proglasiti pravno ispravnim, te ISPRAVNI pravorijek prvostupanjskog suda proglasiti besmislenim!

Ustavni sud RH sada se doista nalazi pred ozbiljnim problemom. Naime, hrvatski zakoni doista NEMAJU zakon po kojemu bi SVAKI ugovor o kreditu koje bi stavljalo ispravnog kreditnog dužnika u stanje beskonačnog rasta glavnice kredita i njegove mjesečene rate otplate bilo ništetno.rohatinski

Drugim riječima, naš zakon ima „rupu“, te ne regulira dovoljno ispravno uvjete kreditnih ugovora i odnos banke i kreditnog dužnika. Ne treba dvojiti uopće, upravo za tu „rupu“ u zakonu su znale banke i zato su i nudile kredite vezane za tečaj franka. Jedino što banke nisu očekivale, jeste da će rast iznosa zaduženja dužnika otići toliko daleko da će većina dužnika otići u bankrot.

Ne treba dvojiti ni to da su oba guvernera HNB znala za tu „rupu“ u zakonu! Da točno, slao je tadašnji vice guverner, a današnji guverner HNB-a, Vujčić, „upozorenja“ javnosti. Upravo zato da ukoliko „kola krenu unazad“ da se „pohvali“ sa svojom „mudrošću“ i „providnošću“. Baš kako to i sada čini najavljivajući uvođenje Eura u Hrvatskoj u narednih 5 godina! Ima li uopće smisla govoriti i može li bilo tko očekivati da će EU staviti više i 1€ u monetarni sustav Hrvatske, koji je Vujčić s Rohatinskim načinio KATASTROFOM!”- rekao je dr Janjiček u svom članku objašnjavajući ogromnu odgovornost guvernera.boris_vujcic_v

U principu njihovim djelovanjem je država dovedena u ovo stanje totalne financijske panike .

Na ovakav stav Janjičeka je reagirao dežurni “ekonomski pljuvač” u Hrvatskoj Dinko Bartulović, čovjek koji radi za najveće korporacije, ubire provizije kao broker, a u zadnje dvije godine vrlo neuspješno vodi stranku Zajedno.

Minorna strančica koja na faceboooku lažira stvarno članstvo, u tzv. njihovu grupu je ubacila 250 000 članova , iako takvo članstvo jedva da ima HDZ-a, sebi daje za pravo da svima drži lekcije na osnovu takvo lažiranog članstva njihovog pokreta, koji se nije okupio ili skupio niti oko jedne akcije .

Iako je predsjednik stranke Karino Sturm bio poslušnik Franje Gregorića u Moskvi, Bartulović kontinuirano prikazuje njih dvojicu kao spasioce i protivnike tajkuna. Jedan   radi kao čovjek velikih svjetskih  igrača, a drugi je vrlo bitan člana hrvatsko-ruskog prijateljstva u kojem ima najveći utjecaj Stjepan Mesić?!

Kako je nastala njihova stranka? Nije imala mogućnosti da krene od početka, jer je sve od starta bila laž, nije imala članstva dovoljno,  pa je Domagoj Margetić poznati udbaški doušnik ustupio svoju stranku baš njima dvojici. Iz straha da Bartulović sa svojim odvratnim karakterom neće proći kao potpredsjednik stranke pred prikupljenih 50 članova, njih dvojica su izmislili skupštinu i sebi podijelili uloge. Na slijedećoj skupštini su “upoznali” nepozvane članove sa rezultatima skupštine, na što su ovi “poludili”, jer nisu bili složni sa idejom da ovaj broker Bartulović bude na tom mjestu, a sama skupština je bila nelegalna.  Bartulović i Sturm su to “riješili” na taj način, da su jednostavno te članove izbrisali iz članstva. Bartulović je nastavio u stranci i na facebooku dijeliti svoje ego trip ludilo najboljeg ekonomskog stručnjaka,a za nagradu naivcima još su njih dvojica izlevatili i koaliciju oko Petrine i Kajina sa svojom važnošću i priključili se njima. Toliko su važni da na stranici dobivaju po 3-4 lajka za svoje ispiranje mozga. Poput cirkusanta Pernara, koji ljudima nabija prekršajne kazne, probleme, tako i ova dvojica su ubačeni spasioci za budale. Ako saberete tko su bili i koji ljudi su stajali iza njih, vjerojatno je jasno kakvi će biti.

“Dr. Tihomir Janjiček Vi ne razumijete osnove bankarskog tržišta i odgovornost HNB ! U vašem tekstu HNB nije kriva, odgovorna i štetnik za ovaj cirkus. Žalosno a tvrdite da ste ekonomist a nisu Vam poznate osnovne funkcije HNB ! Zadaci Hrvatske narodne banke Članak 4. Hrvatska narodna banka je samostalna i neovisna u okviru Ustava i zakona u cjelokupnosti poslova iz svoje nadležnosti, što se osobito očituje u:

– utvrđivanju i provođenju monetarne i devizne politike, – držanju i upravljanju s međunarodnim pričuvama Republike Hrvatske, – izdavanju novčanica i kovanog novca, – izdavanju i oduzimanju odobrenja i suglasnosti u skladu sa zakonima kojima se uređuje poslovanje kreditnih institucija, kreditnih unija, institucija za platni promet i sustava za namiru platnih transakcija te devizno poslovanje i poslovanje ovlaštenih mjenjača, – obavljanju poslova supervizije i nadzora u skladu sa zakonima kojima se uređuje poslovanje kreditnih institucija, kreditnih unija, institucija za platni promet i sustava za namiru platnih transakcija, – vođenju računa kreditnih institucija i obavljanju platnog prometa po tim računima, davanju kredita kreditnim institucijama i primanju u depozit sredstava kreditnih institucija, – uređivanju i unapređivanju sustava platnog prometa, – obavljanju zakonom utvrđenih poslova za Republiku Hrvatsku, – donošenju podzakonskih propisa u poslovima iz svoje nadležnosti, i – obavljanju ostalih, zakonom utvrđenih poslova”.- izjavio je Bartulović, koji brani zamagljivanje u ovoj situaciji.

Nije kriva HNB-a, kaže Bartulović, to se kao vidi iz teksta Janjičeka, on je   vjerojatno pročitao da  su krivi Dudek i Regica. Pokušava još jednom doći do javnosti izmišljanjem onog što ne piše. Radi se o klasičnoj metodi anuliranja sugovornika onim što nije rečeno, da bi sebi dali na važnosti, a zapravo odradili posao za treću stranu.

Hop portal vam daje na uvid tri dokumenta iz kojih se vidi da je Janjiček u potpunosti u pravu, a koalicija oko Kajina i Petrine neka razmisli tko im je ugurao ovo kukavičje jaje.

rohi 3rohi 2rohi

hop