HRT-e u emisiji o alkarima krivo je izgovarao prezime alkara Jelinčića i uvrijedio obitelj

0
1466

nikola jelinčićRadmanovizija je napravila neviđeni skandal u dokumentarnoj emisiji o najslavnijim hrvatskim alkarima. Tijekom cijele emisije potpuno krivo je informirala javnost, kako je  Jelinić alkar koji je osvojio najviše punta. Kako se ne radi o Jeliniću već Jelinčiću, televizija je trebala napraviti ispriku prema obitelji  alkara.

I kada se već dogodio ovaj šlamperaj, bar se HRT trebala ispričati ljudski oštećenoj obitelji, što je i po zakonu obavezna, a to je na kraju izbjegla.

Nikola Jelinčić – Bećo je u razdoblju od 1900. do 1935. godine 8 puta postao slavodobitnikom alke. Nikola Jelinčić – Bećo je 1932. osvojio Alku tek nakon petog pripetavanja, sakupivši ukupno 16 punata, što je u alkarskim analima zapisano kao najveći broj punata koje je osvojio jedan slavodobitnik.Sscan15091616550_0003

20.8. 2015 godine  Borislav Jelinčić je napisao prigovor u svezi ovog propusta, ali do sad nije dobivena isprika obitelji, Ljubinka Šebetovsky u ime televizije je “ponudila rješnje u prigodno vrijeme”. Prema tome još jedna krivotvorina radmanovizije na djelu. Osoba iz alkarske legedne oskrnavljena je šlamperajem pojedinaca, a neki se pitaju radi li se o šlamperaju ili je netko namjerno Jelinčiću htio dati istočnjačke korijene.

hop