Lažni desničarski mediji koriste izbjeglice kao svoj politički plijen i štete Hrvatskoj

0
1484

izbjeglice3Destabilizacija suverene Hrvatske ne dolazi izvana, nego iznutra. Problem, kako u životu pojedinca, tako i u životu države, ne treba tražiti negdje drugdje, nego u vlastitom ponašanju. Hrvati, kao i uvijek, tako i sada reagiraju instinktivno pravilno, humano, kršćanski i ljudski. Lažni desničari, kao i lažni desničarski mediji će u skladu s propalim ljevičarima postupati i djelovati huškački. Uz napomenu da u svakom žitu ima kukolja, pa tako i u izbjegličkom (a njih bi nazvala ekonomskim migrantima, a dijelom i budućim teroristima) treba se oštro osuditi one medije koji ovoj izbjegličkoj krizi i valu pristupaju unaprijed neprijateljski. Hrvatska nije dužna trajno zbrinjavati izbjeglice, niti se to od nje traži. Hrvatska je dužna postupati s njima humano, što Hrvati  i čine. Ono što je ljudski sramotno je upravo priča koju proguravaju navodni desničarski mediji kao dnevno.hr koji svoju novinarku Zrinku Kasapić šalje na teren da bi pokupila fotografije i potpuno iskrivljen „izvještaj“ o izbjeglicama.

Ona se u najlošijoj špijunskoj verziji nekog jeftinog filma ubacuje među izbjeglice, posuđuje im svoj mobitel za slanje poruka dok ih u istom dahu optužuje zbog posjedovanja digitalnih i modernih uređaja. Da ju podsjetimo da se nalazimo u 2015. godini u kojoj svaki  hrvatski siromah posjeduje laptop, kompjuter ili/i moderni mobilni uređaj, i praktički otkida od usta da bi ostao umrežen – jer je informacija i komunikacijska povezanost danas sve?! Zbog čega onda optužuje Sirijce i izbjeglice za isto?! Zapanjena je nasmijanim licima – zar se ne bi svatko radovao što je uspio pobjeći od rata i pokolja i što je konačno relativno egzistencijalno siguran, makar to bilo u tuđini? Dio priče o „upucavanju“ izbjegličkog para njoj osobno je toliko namjerno medijski štetan i uvredljiv, manipulativan i bolestan, da ga ne bih željela ovdje ni komentirati. No, dijelim s vama jedan prizor, koji je objavljen na facebooku i koji govori puno više od lažno-desničarske propagande portala čiji vlasnik Michael Ljubas posjeduje portal istog imena i u Srbiji i koji je najveći porezni dužnik u Hrvatskoj Usprkos novinarskom jadu kao članku spomenute Kasapić koja „kasapi“ čak i izbjeglice, postoje svjedočanstva prekrasnih gesta Hrvata i nijeme zahvalnosti izbjeglica kao što je i ovo:

izbjeglice zahvaljuju„Scena sa Zagrebačkog velesajma kojoj sam upravo prisustvovao – grupica od šest Sirijaca stoji pored zapadnog  ulaza. Pored njih, svega nekoliko metara dalje, ruksaci, vreće za spavanje i tri boce za vodu. Na nekom starom biciklu, u iznošenoj plavoj kuti, prilazi stariji čovjek, vjerojatno Hrvat, skuplja plastičnu ambalažu. Pokupi jednu praznu bocu, a druge dvije, nakon što shvati da u njima ima još vode, ostavi. Sirijci razmjene nekoliko brzih rečenica nakon čega jedan od njih pritrči čovjeku, prespe sadržaj jedne poluprazne boce u drugu, ovu drugu zadrži, a prvu pospremi u jednu od dvije vreće okačene o upravljač bicikla. Iz džepa potom izvuče Milkinu čokoladu i da je čovjeku koji je lagano klimajući glavom pospremi u gornji lijevi džep svoje istrošene kute. Kratko se pogledaše, osmijehnuše se jedan drugome, nakon čega se čovjek s biciklom lagano udalji. Nikad se ranije nisu vidjeli i vrlo vjerojatno se neće vidjeti nikada više.“

savska66Postoji i ona puno jača strana pravih Hrvata, naroda koji jako dobro raspoznaje laž i manipulaciju. Pravi Hrvati i istinski domoljubi ne važu tuđu nesreću sa svojom, oni pomažu i razumiju jako dobro što znači rat i izbjeglištvo. Tako i branitelji iz Savske 66 šalju pomoć izbjeglicama – jer je to plemenito, ispravno i ljudski gledano jedino što se treba i može učiniti u ovom trenutku. Lažni desničari pljuju na tuđi jad i nesreću i ne priznaju ju, lažni kršćani ne priznaju ljude koji po vjeri nisu kršćani i smatraju ih manje vrijednima. Pravi domoljubi i branitelji se ne boje ničeg, a najmanje vala izbjeglica i migranata druge vjeroispovijesti. Pravi domoljub ne sumnja nikada u obranu svoje zemlje kada je to potrebno. Pravi domoljub ne prezire druge i ne smatra ih manje ljudima, pravi domoljub je čovjek, a ne nečovjek.

Zapitajmo se:  zbog čega se diže potpuno nepotrebna i politički vrlo štetna hajka na izbjeglice? Oni ionako namjeravaju samo proći kroz Hrvatsku i ne vide ju kao svoje trajno odredište ili cilj. Tko ih to medijski želi zadržati kao politički plijen i trajno naštetiti međunarodnom ugledu Hrvatske? Lažni desničari koji bi htjeli u zadnji čas spriječiti vjerojatni ishod parlamentarnih izbora u kojem ljevica izvjesno gubi. To je istina koju mediji prešućuju, to je istina koje se i dnevno.hr boji, zajedno sa svojom novinarkom Kasapićkom koju šalje na „kasapljenje“ činjenica o izbjeglicama.

Ingrid Runtić