Sinčić na deložaciji „vrbovao“ policajce da glasuju za Živi zid

0
1070

živi zid deložacijaStari Rimljani su dobro znali zbog čega narodu trebaju igre i borbe u areni – da se narodu odvuče pažnja na nebitno. Danas arena zajedno s borbama, doduše ne gladijatorskim nego živozidaškim, ulazi u naše domove preko tv-prijemnika i možemo ju pogledati kad god hoćemo na youtubeu. Nije bitan razlog, važno je atraktivno čupanje Sinčićevih gladijatora iz arene, pardon, nečijeg stana ili kuće. Danas je to bio stan Jadranke Jež koja ni u reklamnom videu Živog zida nije uspjela suvislo objasniti svoju situaciju, osim da je bila jednoj firmi treći jamac. Zbog čega je na to pristala i koje su ostale činjenice ovog slučaja – ostaje u tami. Jedino što je jasno iz njenog izlaganja jest da je bila zaslužna sportašica Zagreba, Austrije, Jugoslavije, Europe i svijeta, dok joj ime Hrvatske nikako ne prelazi preko usana, osim ironično i opisno, u kontekstu prevare i nepravde koju je u njoj doživjela.

„VI ćete bit snimljeni, vi ćete bit zapamćeni – što ste radili i kada ste radili. Dolazi vrijeme, stare garniture i mafije odlaze. Vidite na što smo spremni da do tih promjena i dođe – nešto slično kao su stariji od vas bili spremni 90-tih… „ – kaže Sinčić jutros, nakon uvodnih prijetnji uspoređujući tulume noć prije i nošenje na rukama policajaca uoči deložacije sa – Domovinskim ratom! Vrijeme je da netko tom beskrajno bezobraznom tikavcu masne duge kose objasni da su dečki u Domovinskom ratu ratovali, nosili puške i pogibali za svoju domovinu, a nisu se kao živozidaška bagra izležavali se po tuđim stanovima i kaučevima, pili i žderali na tuđi račun i konačno se dali nositi okolo od službenika policije – jer od lijenosti  (a ne iz principa, kako kažu) nisu u stanju podići svoje stražnjice samostalno. Na kraju govorancije (koja neodoljivo podsjeća na Pernarovu, samo s puno manje žara i ludila) dični i talični Vilibor se osvrće na izbore i poziva nazočne policajce da glasuju za – Živi zid!

U zemlji u kojoj Milanović i SDP govore o nekom fantomskom rastu, izgleda da je i živozidašima dozvoljeno besramno lagati i govoriti da brane deložaciju – kada nisu nikada obranili niti jednu do sada. Štoviše, ženu koja je svojim predanim i upornim radom i zalaganjem uspjela skrenuti pažnju Sabora na problem deložacija od RBA banaka, a koje su njenom inicijativom potom ZAKONSKI zabranjene – tu ženu su živozidaši sotonizirali i ucjenjivali – a radi se o Nadi Landeki. Prosječnom biraču bi trebalo biti jasno da živozidaši vrlo skoro, ukinućem svih pravno neutemeljenih deložacija, postaju suvišni. Upravo zbog toga živozidaški trio fantastikus (Pernar-Sinčić-Palfi), zajedno sa svojim jednako sumnjivim satelitima u vodstvu te karikature od stranke, toliko grčevito ustraju na deložacijama, jer to je jedino sredstvo obmane koje im je preostalo. Imaju oni i zalihu deložacija, svoju zlatnu rezervu za kišne dane kad ih bude ponestalo – a to je Črnomerec 105, tuđa zgrada koju su jednostavno naselili svojim ljudima. O tome je Pernar još davno radosno rekao: „To će tek biti šou!“ žz u gaćama

Moja početna usporedba sa gladijatorima možda nije sasvim umjesna, jer su gladijatori imali neka znanja i vještine, da ne govorim o fizičkoj spremnosti – dok ovi mlitavci, prevaranti i prodavači magle uistinu nemaju ništa više „na lageru“ od one gatare iz Big Brothera! Nakon zasluženog odmora i dugog toplog ljeta na moru, živozidaški gladijatori deložacija nabrali su samo koju kilu više – da policajcima budu teži teret za nošenje, i to je sve!

Ingrid Runtić