HOP

Još jedna prevara Živog zida: Jadranka Jež nije deložirana iz jedinog doma, nego iz jedne od svojih nekretnina!

Žena koju je Živi zid nedavno, po svom običaju neuspješno „branio“ od deložacije, sportašica Jadranka Jež, nije „izbačena na cestu“, već živi u svojoj drugoj nekretnini u Dugavama – dakle ni ovaj put se nije radilo o jedinoj nekretnini i „obrani deložacije iz jedinog doma“ kao što živozidaši konstantno obmanjuju javnost. U brojnim emisijama na televiziji i radiju redovito se pojavljuje njihov glavni supredsjednik Sinčić, a tek u onim regionalnim i marginalnim (kao što je npr. Z1) Ivan Pernar. Razlog je redikulski nastup supredsjednika Pernara kojeg se pomalo skriva jer svojim istupima i izjavama medijski često škodi stranci Živi zid, a dosad joj je svojim aktivističkim budalaštinama koristio. Osim toga, on još uvijek vodi glavnu riječ i silno je tašt na  svoju avanturističku knjižicu o novcu čija promocija mu je važnija od svega ostalog, pa i stranke.

U emisiji na Z1 na kojoj je gostovao, jedna ga je starija gledateljica upozorila na ponašanje i rekla mu da da se čudi njegovom neodgojenom ponašanju u kojem taj već pomalo ostarjeli mladac svoje protivnike u parlamentarnoj predizbornoj kampanji naziva samo prezimenom, bez ikakvog poštovanja, omalovažavajući ih. Gledateljica je u eter rekla ono što je svaki voditelj bilo koje emisije  do sada propustio reći. U ovom konkretnom slučaju se radilo o potcjenjivanju Tomislava Karamarka. Bonton je očito nešto što je Ivanu Pernaru nepoznat pojam, a to čudi jer je on ipak sin liječnice i građevinskog inženjera koji su ga bar osnovnom poštivanju starijih – trebali podučiti. Takozvane mlade političke snage na taj način verbalno obznanjuju biračima svoj anarhistički stav. Njima je jedino do love, što i potvrđuju svojim neprestanim moljakanjem za donacijama, u svakoj prigodi i na svakom mjestu.

Njihov predizborni cirkus u kojem sami sebe nazivaju Davidom koji se bori protiv Golijata čista je laž; niti su oni neki novi „Isusi“ ili neka religija (prije sekta), niti se smiju uspoređivati s braniteljima Domovinskog rata –a ova zadnja usporedba bi trebala u državi Hrvatskoj zaista biti zakonski sankcionirana. A osim toga, bez podrške “Golijata” bi odavno bili iza brave. U zadnjim svojim objavama na facebook stranici se pojačano obrušavaju na Most, kojega svojim lažima svojedobno nisu uspjeli pridobiti za sebe. Isto tako, sve priče o „medijskoj cenzuri“ su besramna laž jer je Živi zid već punu godinu dana neprestano u svim glavnim medijima, kako tiskovnim i internetskim, tako i na svim televizijama, gdje se za svaku stvar pita za njihovo “stručno” mišljenje i stav.

Javnost je bombardirana intervjuima sa živozidaškim čelnicima koji u pravilu ne poznaju zakon, krše ga te pristupaju politici anarhistički i diletantski te konstantno, uz pomoć glavnih medija koji su pod kontrolom SDP-a, obmanjuju javnost. Budući da ih nitko neće, kažu da ni s kim ne žele koalirati –  i to je jedina istina o Živom zidu. Njihova jedina nada je korištenje očaja i beznađa ljudi, od kojih niti jednog nisu „spasili“ a kamoli „zaštitili“. HOP portal je jedini medij koji je kontinuirano, još puno prije predsjedničkih izbora razotkrivao njihove prevare, jednu po jednu.

Ingrid Runtić