Putin naoružava Srbe

0
1105
Ka-52 Aligator

S-300 raketni sistem

Ruski predsjednik Vladimir Putin izdao je najbližim suradnicima nalog da spreme “ponudu za Srbiju” koja bi podrazumijevala ekonomsku suradnju, ali i vojnu pomoć zemlji koju u Moskvi vidi kao “posljednjeg iskrenog saveznika na Balkanu”.

Putinova ponuda omogućiti će u  Srbiji da u kratkom roku postane još ozbiljnija država.

“Rusiji je jako stalo da Srbija bude što jača i stabilnija država. Predsjednik Putin smatra da je sada trenutak da se pred Srbiju, koja je suočena sa strašnim ucjenama i pritiscima Zapada, izađe sa ponudom koju neće moći odbiti”, prenosi odlično obaviješteni diplomatski izvor Informer, čovjek koji je imao osobni kontakt s predsjednikom Ruske Federacije.

Kako se saznaje, “ruska ponuda” neće Srbiju uvjetovati prekidom pregovora o pridruživanju s Europskom unijom, a podrazumijevat će prije svega, pomoć u modernizaciji vojske i ekonomije.

“Rusija je spremna vam isporučiti najmoderniju vojnu tehniku, avione, helikoptere, čak i raketni sustav S-300, koji bi bio ključni faktor u odbijanju eventulane agresije. U trenutku kada Amerikanci najavljuju da će Hrvatima pokloniti samovozne višecevni bacače čiji je domet 300 km , Srbija bi mogla imati adekvatan odgovor “, objašnjava izvor lista.

Prema njegovim riječima, “Putinov paket” podrazumijevao bi i vrlo konkretnu i opipljivu ekonomsku pomoć.

“Moskva je spremna u Srbiju investira pet milijardi eura u roku od tri godine. Ponudit velike investicije u infrastrukturu, željeznicu … Posebno velika ulaganja bila bi u plinske elektrane, koje bi Srbiju pretvorile u energetskog lidera regije. Također, rusko tržište bi se potpuno, bez ikakvih ograničenja, otvorilo za sve proizvode iz Srbije “, nabraja sugovornik lista.

Službeno, nitko u Vladi Srbije nije želio komentirati ova saznanja.