Hrvatski pijanist Aljoša Jurinić je finalist natjecanja Frederic Chopin u Varšavi!

0
1483
Aljoša Jurinić
Aljoša Jurinić (desno) – pobjednik Schumannovog natjecanja 2012.g.

Mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić  (rođen 1989. U Zagrebu) jedan je od ovogodišnjih finalista čuvenog Chopinovog natjecanja najboljih mladih pijanista svijeta, na kojem je svojedobno i Ivo Pogorelić započeo svoju nevjerojatno uspješnu svjetsku karijeru. Obavijest o velikom uspjehu ovog mladog pijaniste dobili smo od naše veleposlanice u Poljskoj Andree Bekić.

Srednju glazbenu školu Aljoša Jurinić završio je u Zagrebu (GŠ Pavao Markovac) u razredu prof. Jasne Reba. Na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji diplomirao je u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Dvije je godine studirao u Beču u klasi prof. Noela Floresa, a potom u Italiji na Scuola di Musica di Fiesole u klasi prof. Eliso Virsaladze. Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao npr. u Beču i na glasovitom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u Zwickau. Iste 2012. godine, mladi pijanist Aljoša Jurinić pobijedio je i na međunarodnom pijanističkom natjecanju Spazio Teatro u Milanu i dobio prestižnu nagradu Mladog glazbenika godine koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija.

Međunarodni uspjesi mladog pijaniste Aljoše Jurinića nižu se već godinama i potvrđuju tezu o malim narodima s velikim talentima. Poželimo mu sav uspjeh i zasluženu slavu na njegovom putu i ubuduće!

HOP