Izborni stožer živozidaša u otetoj nekretnini?

0
1060

sincic3„Nacionalni stožer“ antinacionalne anarhističke stranke Živi zid, koja želi u Sabor biti će od sutra na adresi Črnomerec  105, u zgradi koju su živozidaši bespravno napučili ljudima još početkom svibnja prošle godine. Radi se o 14 stanova u kojima je po riječima živozidaškog aktivističkog vodstva useljeno čak stotinjak ljudi i 18-ero djece. Sve je naravno protuzakonito i protupravno, no ovoga puta su se živozidaši okoristili nedorečenostima i nejasnoćama pravnog postupka u slučaju zaposjedanja tuđe imovine, no situacija se promijenila. Naime, portal HOP je u posjedu informacija o novom kupcu, vlasniku zgrade u kojemu stanuju nepravno useljeni ljudi. Opet, ne radi se o koži živozidaša, nego o onima koje su uselili, tako da je teško zamislivo kako su u proteklih godinu dana ti ilegalni stanari riješili svoj status legalne adrese koji trebaju i za upis svoje djece u škole, na primjer.

tulum-s-delozacije-zivi-zidProglašavanjem zgrade na Črnomercu 105 svojim izbornim stožerom, stranka Živi zid namjerava legalizirati samu sebe. Kad izbori prođu, ilegalni stanari u toj zgradi ostaju opet prepušteni sami sebi. Stavljanje deložiranih i one koje deložacija tek čeka na izborne liste Živog zida, slaba je utjeha tim ljudima, ali u predizbornom zanosu pobjede sve se čini mogućim. Nažalost, kada izbori prođu, ti kandidati za Sabor vrlo brzo će uvidjeti da su samo živozidaški pijuni i ilegalci u tuđoj imovini s kratkim rokom isteka. Pernar će opet kod tatice i mamice na ručak, Sinčić će se sakriti u svom polju batata, Cvetanović na savjetovanje kod Pupovca ili nekog njemu sličnog, Vladimira Palfi će vrištati iz svoje udruge na sve po spisku i tako dalje… Uglavnom, ti i takvi će se uvijek snaći, ali trenutni ilegalni stanari Črnomerca 105 neće.

Čak se i bivša sportašica Jadranka Jež našla na listi Živog zida prve Izborne jedinice, zajedno s „papa Pernarom“. Doduše, ona se može mirno posvetiti politici iz zahvale živozidašima koji joj nisu spasili samo jednu od nekretnina. Naime, ako niste znali – živozidaški aktivisti ovih dana spaljuju sve svoje transparente na kojima stoji riječ dom, budući da „obrana jedinog doma“ više nije teza koju mogu zastupati. Previše je bilo njihovih „klijenata“ koji itekako obiluju novcem i nekretninama, počev od Darinke Prežec, svojedobne članice HNS-a i prave akrobatkinje gospodarskog kriminala, pa sve do obitelji Cvjetković, o čijoj smo deložaciji iz navodno „jedinog doma“ javnost izvijestili podacima o njihovim nekretninama i kreditno-štednim zadrugama koje su osnovali.

darinka-prezecU zemlji u kojoj cvjeta korupcija i kriminal, živozidašima nije teško pronaći saveznike u onima koji će uz pomoć živozidaša mazati oči javnosti i prikrivati činjenice o svom imovinskom stanju i političkoj prošlosti. Iznenađujuće je ipak, s kojom nepogrešivošću ovi mladi „neokaljani“ čelnici Živog zida pronalaze upravo takve saveznike i „klijente“ za svoj projekt „obrane deložacija“. Na kraju će vam tu stopostotnu statistiku vlastitih laži opravdati svojim neiskustvom, što je, uviđate, samo još jedna laž u nizu. Budući da Živi zid sam sebe vidi kao pokret, nije isključeno da izniknu slične horde imitanata, živozidaške kopije koje bi po Zagrebu zaposjedale tuđe, prazne stanove. U tom bi slučaju gradonačelnik Bandić zaista imao zašto zasukati rukave, a vjerojatno bi konačno i shvatio da je ustupanje čak dviju lokacija udruzi Stop deložacijama, odnosno Vladimiri Palfi i Ivanu Sinčiću, bio sasvim uzaludan potez.

Ingrid Runtić

Vezani članci:

http://hop-portal.com/2015/02/zivi-zid-podrzava-delozaciju-u-dubravi-dok-na-crnomercru-bespravno-useljava-ljude/

http://hop-portal.com/2014/12/zivi-zid-delozirao-hrvatskog-branitelja-iz-njihovih-prostorija/

http://hop-portal.com/2015/05/otkrivamo-prvi-slucaj-cvjetkovic-je-jos-jedna-manipulacija-sinciceve-ekipe/

http://hop-portal.com/2015/10/jos-jedna-prevara-zivog-zida-jadranka-jez-nije-delozirana-iz-jedinog-doma-nego-iz-jedne-od-svojih-nekretnina/