‘SANADER PLATIO GLAVOM JER JE ČAČKAO KRIMINAL ZAGREBAČKE BANKE’

0
1231

paskkacinariNa  okruglom stolu o pravosuđu u Hrvatskom novinarskom domu Pašk Kačinarij je iznio tezu kako Sanaderovo uhićenje je u vezi sa njegovim dokazima o Zagrebačkom bankom. Zagrebačka banka je ključ svih prijevara u Hrvatskoj, prema svjedočenju Kačinarija. Radi se o činjenici po kojoj banka je prikrila pravo materijalno stanje, odnosno prikrila je nekretnine u svome posjedu i na taj način umanjila vrijednost dionica.

Kako sva pljačka je kontrolirana još za vrijeme Jugoslavije, nije bilo teško opkrasti bankom hrvatsko tržište. Pljačkaši Jugoslavije stvorili su banke kćeri van Jugoslavije i sredstva iz naših banaka  prebacivali van države. I danas to čine, a kada je  Sanader dao nalog da se sve ispita, poglavito činjenice Paška Kačinarija, o kriminalu ove banke, Sanader plaća uhićenjem.sanader

Da nisu Kačinarijeve teze samo balon govori činjenica kako je gorila i arhiva Zagrebačke banke, a da bi se prikrile malverzacije po Kačinarijevom mišljenju. Čak je nestala sva dokazna materija iz slučaja Kačinarij protiv Zagrebačke banke sa suda… I onda je naprasno nađena dokumentacija nakon dvije godine na sudu, u trenutku podizanja kaznene prijave Kačinarija. Kačinarij se pita da li je uopće ikada sanaderova supruga dobila njegovo pismo iz kojeg se vidi sva geneza jednog velikog kriminala i upozorenje kao i predviđanje da neće mu bankarska mafija oprostiti što je čačkao Zagrebačku banku. I tako se i dogodilo.

hop