Pljačka, otimačina, laži, prevare i razlog zašto je Živi zid uselio u zgradu sumnjivih vlasnika

0
1364
Piše; Nada Landeka

PREVARA

Nelegalno prikapčanje struje, vode, nelegalno prikupljanje  donacija u robi i na privatne račune svojih članova, netransparentno financiranje kampanje, dovođenje u zabludu javnosti prikazivanjem neistina (malo aktivisti, malo humanitarna nevladina organizacija, malo politička stranka, malo Stop deložacijama, malo Živi zid organizacija građana, pa malo politička stranka Savez za promjene, pa malo politička stranka Živi zid, zatim useljavanje i provaljivanje u tuđe kuće i stanove,  onemogućavanje vlasnika nekretnine (u privatnim sporovima)  da usele u svoj prostor nakon višegodišnjih sudskih sporova, neovlašteno upadanje u tuđe poslovne prostore, ucjenjivanje, iznuda građana  za potrebe rješavanje problema odabranih članova Živog zida, ucjenjivanje snimljenim videom osoba koje im nisu podobne, prijetnje objavama videa sa nepriličnim i nezakonitim sadržajima, virtualno zlostavljanje nepodobnih, organizirani javni linč, ismijavanje, klevetanje i prijetnje  svima onima  koji se ne slažu sa  njihovim pravilima….. ne spada u normalne okvire funkcioniranja političke stranke, a niti u aktivnosti propisane Statutom jedne  humanitarne i  aktivističke organizacije. 

Živi zid - članovi buduće Vlade RH 1  Savez za promjene - Živi zid

Donedavni članovi Živog zida i ovršenici sa neuspjelim obranama deložacija zatrpani su visokim prekršajnim kaznama i troškovima provedbe ovrhe radi iseljenja i troškova intervencija članova MUP-a, dok je Živi zid  tim neobranama deložacija sebi pribavio PR – (promidžbu) kakvu im ne bi osigurao niti Krešimir Macan. Dok se  čelništvo Živog zida besplatno promovira,   njihove bivše  i sadašnje članove i  aktiviste Živog zida zaustavljaju na hrvatsko-slovenskoj granici (ili nekoj drugoj)  i ne dozvoljavaju im napustiti zemlju u potrazi za rješavanjem egzistencijalnih pitanja, i to zbog prekršajnih kazni koje su im određene za vrijeme “obrana deložacija”. I ne samo da su nakupili prekršajne kazne u iznosima po 2.000,00 kn i većim, već kako nam je rekao bivši aktivist N.R. i u gotovini su subvencionirali po 500, 1000 kn, kako je tko mogao izbornu kampanju  Ivana Velibora Sinčića za predsjedničke izbore,  a pozivi na donacije kampanje i danas se svakodnevno vrte na njihovim facebook stranicama.

ivan sinčić - metropolit srpski

SAPIENTI SAT!!!!

Anarhistička (ne-politička) stranka Živi zid, donedavno  eko udruga Živi zid za ekološku proizvodnju i proizvodnju batata, istovremeno i  neuspješna politička stranka Savez za promjene,  od danas svoj izborni stožer ima u otetoj nekretnini u ulici Črnomerec 105 u Zagrebu.

Zgrada je prethodno pripadala tvrtki Euro-inženjering d.o.o., vlasništvo trojice poduzetnika, između ostalih Zvonka Pezera koji je, nakon što je Zagrebačka banka pokrenula ovršni postupak i prijedlog za iseljenje iz zgrade u kojoj i sam Pezer stanuje, prepustio stvar na rješavanje  živozidašima.

Živi zid je problem riješio na način da je u zgradu bespravno uselio stanare, egzistencijalno ugrožene i očajne ljude koji su vjerovatno pomislili da je problem njihovog stambenog pitanja na ovaj način riješen. No  živozidaši poduzetnika  Pezera nisu spasili od potpunog bankrota i propasti, kamate su mu svakodnevno rasle, iznos ovrhe povećavao se, pa tako i danas,  banka od njega kao jamca potražuje više od 33 milijuna kuna. Zgrada na adresi Črnomerec 105, u Zagrebu koju je okupirao i zauzeo Živi zid prodana je u stečajnom postupku u kojem je kao stečajni upravitelj Euro-inženjeringa d.o.o. imenovan Krešimir Tomac.  Javna dražba održana je nekoliko puta bezuspješno a potom je u šestom pokušaju „uspješno“ prodana tvrtki Brod nekretnine d.o.o.  koju zastupa direktor Zlatko Lovrić i to za samo 5.700.000,00 kn, dakle za višestruko manji iznos nego što zgrada vrijedi, i za daleko manje nego što iznosi dug kojim se tereti  Zvonko Pezer, koji se možda izvukao iz začaranog kruga dužničkog ropstva u tvrtki čiji je bio zakonski predstavnik i jedan od osnivača, međutim, nije se izvukao  i od osobnog jamstva za cjelokupni dug, a za koji je jamčio i privatnom imovinom.

Rade li institucije svoj posao? Zašto MUP,  DORH, USKOK, Ustavni sud, Ministarstvo uprave – šute?

Međutim, ono što je najzanimljivije, a tu treba svakako pitati institucije rade li oni svoj posao, i ako rade, što zapravo rade,  imovina stečajnog dužnika Euro-inženjeringa d..o.o. u stečajnom postupku prodana je tvrtki „Brod nekretnine“ d.o.o., koja je tijekom proteklog obračunskog perioda 2013. godine i 2014. godine imala prihode 0 kuna, stanje od 0 kunica na računu, i gubitak koji provlači kroz godine kao preneseni gubitak u iznosima od po 60-tak tisuća kn?

Odakle serijskom gubitašu novac u iznosu od 6.000.000,00 kn za kupnju zgrade, to iz Bilance i Računa dobiti i gubitka nije vidljivo, ali je naravno sumnjivo i sporno, da tvrtka sa 0 kuna prihoda i sa uzastopnih 60.000 kuna minusa i prikazanog gubitka bude kupac nekretnine za koju se prethodni vlasnik svim snagama borio da ju sačuva, a uz to i brojna radna mjesta, a kojeg su oko vrata stegnuli omčom visoke kamate i svakodnevnim povećanjem duga.

RAČUN DOBITI I GUBITKA TVRTKE “BROD NEKRETNINE” – ZA 2014.G.

 

2013.G.        2014.G. (U KN)

  1. POSLOVNI PRIHODI                                          0                         0
  2. POSLOVNI RASHODI                                  97.623             99.611

III. FINANCIJSKI PRIHODI                                      661                      7

  1. FINANCIJSKI RASHODI                              6.419              2.367

 

V UDIO U DOBITI OD PRIDRUŽENIH PODUZETNIKA                  –                      –

VI UDIO U GUBITKU OD PRIDRUŽENIH PODUZETNIKA            –                      –

 

VII. IZVANREDNI – OSTALI PRIHODI                    110.164       45.489

VIII.IZVANREDNI – OSTALI RASHODI                          174         1.886

  1. UKUPNI PRIHODI                                                 110.825   45.496
  2. UKUPNI RASHODI                                               104.216  103.864

XI DOBIT ILI GUBITAK PRIJE OPOREZIVANJA       6.609    58.368

XII. POREZ NA DOBIT                                                  1.339               –    0

XIII DOBIT ILI GUBITAK RAZDOBLJA                5.270           -58.368

Što kaže stečajni upravitelj Krešimir Tomac na sve to? Što kažu Zagrebačka banka i  organizacija Živi zid, to ne znamo, ali nas živo zanima što ima za reći USKOK I DORH?

Dok istovremeno navodni moralisti iz Živog zida protestiraju protiv ovakvih i sličnih postupaka javno, potajno se sa njima očigledno dogovaraju, i to ispod stola, jer unatoč činjenici da zgrada ima sada novog vlasnika, koji je zgradu kupio legalno putem javne prodaje na dražbi te stoga više nije opterećena dugovima koji su nestali, i brisani  su u sudskom postupku (za razliku od  dugova ovršenika kojima su dugovi i nakon neuspjelih obrana deložacija višestruko povećani), te nakon kupnje zgrade, temeljem rješenja o dosudi novi vlasnik može stanare iseliti kad god želi,  u njoj ova nakaradna politička stranka koji vode osobe bez moralne čvrstine i principa,  apsolutno različitih kriterija prema različitim osobama  Živi zid, otvara danas svoj Izborni stožer!!!

Tko je zapravo politička stranka Živi zid i tko financira Živi zid?

srpsko društvo privrednik - ivan sinčić ivan sinčić - occupy croatia

 

 

Ivan Sinčić u Srpskom društvu “Privrednik”                       Objava Živog zida u predizbornoj kampanji

Možda je vrijeme da se vratimo unatrag, do početka 2014. godine. Prikupljanje donacija za pomoć deložiranima i poplavljenima, u robi i novcu, vršeno je prema javnim objavama koje su bile vidljive na stranicama Živog zida tijekom cijele godine.  Brojni članovi Živog zida sudionici su primanja donacija na svoje privatne račune građana, a ne na račun Udruge ili političke stranke kako je to propisano zakonom. Jednako tako valja proanalizirati, a dobar financijaš to može u sekundi, koliko koštaju svakodnevna putovanja diljem Hrvatske, i to grupno,  te održavanje brojnih  tribina i skupova.

Ivan Sinčić - donacije Živom zidu  Donacija Ivanu Sinčiću - Živi zid

Donacije na ime Ivana Sinčića (foto: facebook Živi zid)

Zatim troškovi promidžbena kampanje, tiskanje letaka i njihova distribucija, promidžbeni materijali u obliku balona sa logom Živog zida, majica, buteljiranog vina, olovaka, privjesaka,  web stranice i hosting, štandovi u gradovima u kojima su se predstavljali tijekom cijele 2014. godine i sada 2015 godine, korištenje uredskih prostorija koje su zakupili, izborni stožer za predsjedničku kampanju u Vukovarskoj, dvorana na Zagrebačkom velesajmu gdje su održali proslavu izbornih rezultata, i mnogo toga još.

živi zid vino  leci i za kampanju Ivana Sinčića

Darinka Prežec - HNS
Darinka Prežec, HNS

Ako se osvrnemo na nelegalno prikupljanje donacija za koje su već mnogi čelnici političkih stranaka i udruga prozivani u javnosti a neki od njih već i procesuirani podizanjem optužnica protiv istih, potom na nelegalno prikapčanje električne energije i vode (što je kazneno djelo prema KZ), suprotstavljanje pravomoćnim sudskim odlukama i samovoljna provedba vlastitih zakona, aktivno druženje sa Miloradom Pupavcem čije društvo Privrednik je stipendiralo jednog od supredsjednika Živog zida – Dušana Cvetanovića, kao i održavanje skupova Živog zida u njihovim prostorijama,  bliskost sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve,  bliskost sa vlasnikom kreditnog ureda i samoprozvanim bankarom iz Švicarske,  kao i fotografiju čelnice HNS-a Vesne Pusić  i  ministrice KUKURIKU Vlade RH  kod  jednog od  njihovih štandova prilikom skupljanja potpisa za Referendum uz objavu na fb-u M.Đ. (M.B.)  jedne od aktivistice Živog zida „Mi znamo za koga se borimo“, te iznimno žestoka obrana višestruko  pravomoćno osuđivane osobe zbog prodaje imovine osobe kojoj je bila skrbnik I.Š., HNS-ovke Darinke Prežec, inače sestra braće Gavrić iz Čelinca, Banja Luka, čija braća su se aktivno borila na strani agresora protiv Hrvata i Hrvatske,  suprotstavljajući se pravomoćnim sudskim odlukama koje dokazuju da Darinka Prežec nije u pravu, nužno se nameće pitanje;  Za koga se doista Živi zid bori? 

DARINKA PREŽEC - PROTESTIRANJE
Darinka Prežec i bivši i sadašnji članovi Živog zida

 

Nadalje, uz vrlo izdašnu promidžbenu predizbornu kampanju, uz navode da je Ivan Sinčić vlasnik OPG-a koji ima u svojem vlasništvu samo oranicu veličine 1000 m2 na kojoj sadi batate, prema informacijama iz samog Živog zida, ova sektaška organizacija koja komentatore na web portalima naziva trolovima, a ne svojim potencijalnim glasačima, zaboravila je uz silne investicije, platiti struju u gradskom stanu u Bolničkoj ulici, koji im je dodijelio Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić za potrebe deložiranih osoba, pa je ista već mjesecima isključena a stan koji je trebao služiti kao utočište onima koji su iseljeni, kao privremeno utočište. 

Damir Trnacic i Darinka Prežec
Damir Trnačić i HNS-ovka Darinka Prežec, višestruko pravomoćno osuđena zbog neovlaštene prodaje nekretnina i zlouporabe položaja skrbnika

Gradonačelniče Bandiću,  nije li vrijeme da institucije rade svoj posao? Kaznena prijava protiv vodstva ove čudnovate ekipe, zbog iznude i ucjene,  leži u ODO Zagreb, već dvije godine!

No o tome u slijedećem tekstu, uz audio snimku ucjene od strane člana Živog zida i pravomoćnu presudu zbog ozbiljnih prijetnji!

VEZANI ČLANCI: 

http://www.hazud.hr/2014/02/28/darinka-prezec-tko-je-zena-koja-posljednjih-dana-budi-empatiju-u-srcima-osiromasenih-hrvata/

http://www.hazud.hr/2014/10/03/zivi-zid-zbog-zene-koja-jesvojem–gluhonijemom-sticeniku-oduzela-svu-imovinu-zivi-zid-izbacio-hrvatskog-branitelja/