Landeka poziva branitelje koji su prozivali doministricu Nađ za korupciju da se odazovu sudu

0
934

vesna nađU ponedjeljak, 02.11.2015. godine za  9,35 pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu zakazano je ročište po tužbi zamjenice ministra branitelj Predraga Matića – Vesne Nađ,  protiv Hrvatske akademske zajednice domovine i dijaspore radi teksta koji je objavljen na više portala pod nazivom – http://www.hazud.hr/tko-je-vesna-nad-zamjenica-ministra-branitelja-ciju-ostavku-traze-hrvatski-branitelji/.

 HAZUD je već podnio odgovor na tužbu, navodeći okolnosti temeljem kojih je objavio sporni članak. Jedna od tih okolnosti je i imovinske kartice gdje Vesne Nađ koje su u  nesrazmjeru sa njenim  primanjima, dok je drugi argument izjave branitelja koji su iskazivali o sumnji u korupcije gdje Vesne Nađ pri odobravanju invalidnih mirovina braniteljima.   Na stranici SDP-a, gdje je objavljena biografija Vesne Nađ u kojoj ima i nekih nelogičnosti. Vesna Nađ, SDP-ovka s imageom zatvorske čuvarice, rođena je 27. listopada 1955. u Sisku. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 1978. godine. U Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine završila je sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Javne uprave i stekla stručni naziv sveučilišni specijalist Javne uprave. Završni rad: Javna politika prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

U biografiji na stranicama SDP-a stoji i jedna nerazumljiva rečenica:  Od 1998. godine radi u tijelima Javne uprave, prvo u Sisku, a od 1983. u Gradu Zagrebu.

Pet godina bila je vlasnik i direktor firme Vista d.o.o. za proizvodnju i prodaju IT opreme tj. do 2001. godine, piše u biografiji, međutim iz sudskog registra vidljivo je da je bila direktorica tvrtke Vista d.o.o., sve do 2003. godine.  Nad navedenom  tvrtkom  je rješenjem  Trgovačkog  suda u Zagrebu broj 58-St-166/10 od 17.12.2010. otvoren stečaj.  U javno dostupnim podacima sudskog registra nije mogući načiniti uvid u Zbirku isprava prije 2010 godine, odnosno o odlukama o promjeni vlasnika i direktora.  Nad tvrtkom je 2012. godine obustavljen stečajni postupak te je brisana iz sudskog registra.

vesna-nadj-titoOd osnivanja Ministarstva branitelja 1998. godine radi na poslovima vezanim uz priznavanje statusnih prava hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ovlašteni je predavač u Državnoj školi za javnu upravu Zakona o općem upravnom postupku u Republici Hrvatskoj.

Kao članica SDP-a od 2000. godine i aktivno djeluje u Mjesnoj organizaciji SDP-a Novi Zagreb zapad. Bila je članica Mjesnog odbora Mjesne organizacije SDP-a Novi Zagreb zapad do 2010. godine i potpredsjednica Foruma žena te Mjesne organizacije.

Dana 23. studenoga 2013. godine na XII. Izbornoj Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Zagreb izabrana je za potpredsjednicu Gradske organizacije SDP-a Zagreb. Od 2012. imenovana je zamjenicom ministra branitelja.

Punomoćnik iz Odvjetničkog ureda Miljević i partneri dostavio je Podnesak na odgovor na tužbu, navodeći;

“da je potpuno neosnovana tvrdnja da se tekst http://www.hazud.hr/tko-je-vesna-nad-zamjenica-ministra-branitelja-ciju-ostavku-traze-hrvatski-branitelji/    temelji na javno dostupnim podacima, imovinskim karticama i iskazima branitelja, jer iskazi branitelja nisu dovoljni i nisu nikakav dokaz.

U nastavku postupku HAZUD će imati vrlo važan zadatak dokazati istinu, da hrvatski branitelji nisu izmišljali kad su upozoravali na nelogičnosti oko imovine Vesne Nađ, kao i oko priča vezanih uz namještanje mirovina, te da su  hrvatski branitelji tijekom proteklom 4-godišnjeg perioda  stavljeni u zadnji plan kao potpuno nevažni,  da se sustavno umanjuje  njihov značaj i  njihova borba za slobodnu Domovinu, a lažnim i povlaštenim mirovinama stavio se ožiljak i označeni su svi branitelji,  zbog čega se u očima javnosti prema istima potpuno promijenila slika zahvaljujući  medijima koji naginju lijevo.

Zamjenica ministra branitelja voli i Tita – sudeci po članku objavljenom na portalu Radio Ljubuški –  http://www.radioljubuski.ba/svijet5/11521-maticeva-zamjenica-vesna-nad-voli-tita.html#.VjZU0LcvfIU

Ako tko od branitelja želi svjedočiti u ovom postupku, molimo da se javi na [email protected]