‘MOSTOV’ PETRINA JE NOVI PUPOVAC ZA RUŠENJE ‘TUĐMANIZMA’, A POMAŽE MU ‘ŽIVOZIDAŠKI’ CVETANOVIĆ, ‘UDBA’ KUPILA MILANOVIĆA PREKO KREDITA

0
1412

Mislim da je ova kampanja za Sabor pokazala kao nikada prije koliko su političari na vlasti prevaranti, kojima uopće nije stalo do naroda. U principu imali smo najgoru vlast do sada. Prema istraživanjima u EU, ova vlast je najgora i najnesposobnija u Europi. Uz to u svjetskim ekonomijama spada u deset najgorih ekonomija svijeta.

Ipak, da nisu toliko nesposobni pokazali su u zadnja dva mjeseca, u kojima su postigli više nego u 4 godine. Uspjeli su riješiti problem RBA zadruga i kriminla oko njih, a na taj problem su šutke gledali 4 godine. Pomogao je neovisni zastupnik Kajin, ali ipak, pronašla se formula. Isto se dogodilo i sa slučajem kredita u švicarcima. Koja ekspeditivnost. Zamjenica ministra branitelja podijelila je braniteljima 20 stanova, pred same izbore, a ministrica Opačić našla pogodnosti za najugroženije. Što to znači? Znači da mogu, ali da je njihov  zadatak propadanje društva. Njihova uloga je bila iseljavanje Hrvata, uništavanje Hrvata, ovrhama, prenapuhanim kamatama, nametima u gospodarstvu, a sve za vlastiti lagodan život. U godinu i pol samo se u Njemačku iselilo 100.000 ljudi. Da je tako, najbolje govori medijska  mašinerija koja sustavno laže za njihove potrebe.

Četri godine isti mediji, oni vodeći, šute o svim problemima i kako se očito više ova vlast ne može spasiti, sada su se i oni raspisali o činjenicama, o kojima mi govorimo 4 godine. Linić, rođenog prezimena Aksentijević i Lalovac, bankovni aparatčik rođen u bosanskim gudurama, naravno isto srpskog porijekla, zadužili su nas 80 milijardi u svojem mandatu, a SDP za 8 godina vladanja zadužio nas je  više nego HDZ u 16 godina. Novinarka Nada Landeka je istražila i broj osuđenih sdepeovaca i pusičkinih pulena. Pročitajte i tu sramotu.

Ako započnemo od bivšeg potpredsjednika i predsjednika HNS-a  Radimira Čačića onda je uočljivo da je nadležno saborsko povjerenstvo presudilo da je još  kao ministar graditeljstva bio u sukobu interesa, jer su tvrtke povezane s njim radile izdašne poslove njegovom ministarstvu.  Nesreća koja je zadesila Radimira Čačića, čelnu osobu u HNS-u u kojoj su dvije osobe tragično izgubile život a on osuđen na zatvorsku kaznu  od 22 mjeseca zatvora, uspješno je zamaglila sve druge događaje oko Čačića. Sućut i empatija koju je doživio zbog sve što ga je zadesilo, u jednu ruku pomogla je  Čačiću, jer su svi oko njega prestali pričati o malverzacijama oko tvrtki koje su vlasnički  povezane s njegovim imenom ili članovima njegovih obitelji. Kako god bilo, Radimir Čačić iza sebe ima prošlost bivšeg osuđenika i zatvorenika.  Istina, svakom se može dogoditi automobilska nesreća, no činjenica je da se zvijezdama političkog neba takve situacije puno brže opraštaju pa i zaboravljaju.

Josip  Sapunar uvukao je u novu aferu Radimira Čačića i cijelu političku stranku HNS. Josip Sapunar iz kaznenog predmeta „Remorker“ sam sjedi u Remetincu iako je pred istražiteljima i kamerama USKOK-a izjavio kako je „oprani“ državni novac predao HNS-u ministrice Vesne Pusić kako bi stranka imala dovoljno sredstava za njene retuširane jumbo plakate na tada nadolazećim parlamentarnim izborima. Prema dostupnim medijskim napisima moglo se saznati kako se na odlično obavljenom poslu dobrom „dečku“ Sapunaru, osobno telefonski zahvalio tadašnji prvi golfer HNS-a, Ratimir Čačić. – See more at: http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/CRNA-KRONIKA/KAKO-JE-STEKLA-KUCU-NA-KRKU-OD-700-TISUCA-EURA#sthash.8rAOzhN5.dpuf.

Danas, bivši i sadašnji čelnici HNS-a odbacuju bilo kakvu  povezanost s navodnom donacijom od milijun kuna iz crnog fonda Hrvatskih autocesta (HAC) koju je HNS-u, prema pisanju Jutarnjeg lista, dao bivši član uprave HAC-a Josip Sapunar.

Srećko Ferenčak, čovjek od posebnog Pusićkinog povjerenja, glavni tajnik HNS-a, osuđen je po drugi put  za kriminal oko zemljišta namijenjenog invalidima, koje je po višestruko većoj cijeni preprodao Konzumu. Ferenčaku i Turkoviću sudilo se u tzv. aferi Nanbudo.   Oni su prema presudi 1996. godine najprije posudili Nanbudo institutu 520.000,00 kn da bi taj institut od Grada Zagreba po simboličnoj cijeni dobio građevinsko zemljište od gotovo 5.000 m2 no isključivo za gradnju Centra za dnevnu skrb invalidnih osoba. Zemljište je ovaj dvojac prodao Konzumu za 10 milijuna kuna!

Možda se radi o kakvom  virusu koji je zarazio stranku od samog utemeljenja. Naime još jedan HNS-ovac,  Marko Pušić, jedan od osnivača HNS-a, osuđen je  također zbog privrednog kriminala na dvije godine zatvora. No,  Pušić je imao sreće, jer je tada HNS-ovac u mirovanju Stipe Mesić bio predsjednik države pa ga je pomilovao.

Šef karlovačkog HNS-a Dubravko Belan osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog krađe jedrilice, a povezuje ga se i sa švercom južnoameričkog kokaina.  Dubravko Belan bivši je tajnik HNS-a Karlovačke županije.

Gradonačelnik Dubrovnika  Andro Vlahušić, također član HNS-a nedavno je osuđen  na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora – uvjetno na rok kušnje od godinu dana.  Vlahušića se u aferi Šipan teretilo za nezakonitu pozajmicu iz gradskog proračuna privatnoj Vićanovoj tvrtki “Dubrovačko primorje”, odnosno da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio gradski statut i Vićanu, čija je tvrtka zapala u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna. Nakon što je afera izbila u medije novac je vraćen u proračun. Županijski sud je odredio kaznu od godinu dana zatvora uvjetno odnosno deset mjeseci uz rok kušnje od tri godine, no Vrhovni sud je umanjio kaznu  na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje godinu dana.

HNS-ovac Zvonko Spudić  – predsjednik karlovačke Županijske organizacije HNS-a, nepravomoćno je osuđen danas na dvije godine zatvorske kazne i zabranu javnog djelovanja jer je devedesetih godina oštetio proračun općine Barilović za 152 tisuće kuna.   Županijski sud u Karlovcu, čijim je vijećem predsjedao Ante Ujević, proglasio ga je krivim za uzimanje novca iz općinske blagajne u razdoblju od 1998. do 2000. godine, koji je bio namijenjen novčanom stimuliranju predsjednika mjesnih odbora i to na način da je na isplatnice potpisivao predsjednike odbora. Oni su pred sudom potvrdili da novac nisu primili te da potpisi na isplatnicama nisu njihovi.  Zvonko Spudić je i nakon izlaska  iz zatvora nastavio obavljati funkciju tajnika Županijske organizacije HNS-a.  Glavni tajnik HNS-a  Ferenčak čvrsto  je stao iza Spudića,  tvrde upućeni,  iako je izišao iz zatvora gdje je bio zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, član HNS-a,  u travnju  2014. godine  na osječkom je sudu nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Sud ga je kaznio zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.  Uz Doboša je na istu kaznu osuđen i poduzetnik Vjekoslav Kalivoda, jer je poticao na kazneno djelo.  USKOK je teretio Doboša da je Kalivodu, koji je vlasnik obrta “Kalivoda” omogućio da nezakonito ispuni uvjete za sudjelovanje na natječaju grada Belišća, za održavanje nerazvrstanih cesta, te mu omogućio da dobije posao na tom natječaju.

HNS-ovac Momčilo Balajić,  referent Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sinju, osuđen je pravomoćno na uvjetnu kaznu od pola godine zatvora s rokom kušnje od dvije godine, i to zbog krivotvorenja službene isprave, koje je počinio na radnom mjestu!  Početkom 2001. godine Balajić je, naime, potpisao i ovjerio zemljišno knjižni izvadak u kojem je neistinito naveo da se radi o terenu u vlasništvu tvrtke Peradarstvo u likvidaciji, premda je bilo upisano pravo vlasništva Republike Hrvatske. Balajić je  u prošlom  sazivu bio HNS-ov  gradski vijećnik Sinja. Srđan Gjurković, šef županijskog HNS-a,  još ne zna hoće li biti ikakvih sankcija za osuđenog člana..

Đaniju Poropatu, bivšem zamjeniku riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na Županijskom sudu u Rijeci prošle godine je potvrđena uvjetna kazna zbog utaje poreza. Poropat je odlukom Općinskoga suda u Rijeci uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog utaje poreza. Kako stoji u presudi, Poropatu je utvrđena krivnja jer je u razdoblju od 1997. do 2000. godine kao ravnatelj Adria rent-a-cara utajio porez u iznosu od 197 tisuća kuna.   Poropat je odlukom regionalne organizacije isključen iz HNS-a s bizarnim obrazloženjem da nije redovito plaćao članarinu.

Neovisno o  presudi i navodnom izbacivanju iz stranke, Poropat je ostao zaposlenik županijske tvrtke Runolist, gdje je uhljepljen nakon ostavke na funkciju riječkog dogradonačelnika. Pojavljivanje Poropata u javnosti ostavlja opravdanu sumnju da je ‘spektakl’ oko njegovog navodnog izbacivanja iz stranke bio tek predstava za naivne.

Andrea Zlatar Violić, bivša ministrica kulture,  dugogodišnja članica HNS-a,  napustila je ministarski položaj zbog afere  „peglanja kartica“ .   Prema nalazu Državne revizije za 2013. godinu, u Ministarstvu kulture su podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja. Na taj način je došlo do nepoštivanja Odluke u uvjetima korištenja kreditnih kartica. Prema istom nalazu revizije do vremena obavljanja revizije (lipanj 2014.) vraćen je cjelokupni iznos sredstava.  Bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić zloupotrijebila je svoje diskrecijske ovlasti prilikom imenovanja ravnatelja Državnog arhiva u Osijeku i prilikom dodjele 70 tisuća kuna neprofitnoj elektroničkoj publikaciji Autograf. Tako je odlučilo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Darinka Prežec  –  član HNS-a i članica  Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Medo Brundo”, osuđena je zbog zlouporabe položaja skrbnika. Prodala je imovinu Ivana Štrka, osobe  o kojoj se skrbila, te je sudjelovala i u prodaji gradskih stanova s krivotvorenom dokumentacijom,  sređivanjem „lažnih mirovina“ i dr.

Protiv Marije Brezovec, HNS-ove gradonačelnice Ivanca do 2005 godine  podignuta je optužnica zbog zloporaba ‘teških’ 22 milijuna kuna zbog kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Optužnica je podignuta i protiv Marijana Đureka, bivšeg  gradonačelnika Zlatara.  U  optužnici se navodi da je  od travnja 2005. do svibnja 2009. Đurek  kao gradonačelnik s Crnecem, Duktaj i Zebom, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi te mimo natječajnih uvjeta i krivotvorenjem natječajne dokumentacije, zaključio ugovore o izvođenju građevinskih radova, a oni su napravili neistinitu natječajnu dokumentaciju i ispostavili tzv. ‘privremene situacije’ za radove koje nisu u cijelosti obavili.  U dogovoru s Đurekom, ‘privremene situacije’ ovjerili su nadzorni inženjeri Posarić, Šutina i Kokolek iako su znali da radovi nisu u cijelosti obavljeni. Kako bi se to realiziralo, Đurek je zadužio grad Zlatar zaključivanjem ugovora o kreditima s poslovnim bankama i pravnim osobama te je na ime povrata kredita, budući da je znao da nema proračunskog novca za njihov povrat, izdavao sredstva osiguranja i time opteretio imovinu grada Zlatara zasnivanjem založnog prava na nekretninama i poslovnim udjelima u njegovu vlasništvu. Tako dobivenim novcem Đurek je plaćao ispostavljene ‘privremene situacije’, a Kavač je kao ravnatelj Županijske uprave za ceste, u dogovoru s Đurekom, odobravao isplate jednome trgovačkom društvu na temelju fiktivne ‘privremene situacije’ drugoga trgovačkog društva.   Tako je Đurek založio cjelokupnu imovinu Zlatara te uzrokovao prezaduženost i blokadu gradskoga žiroračuna, a grad je oštećen za 26.885.634,12 kuna.

Sposobni HNS-ov kadar – Marijan Đurek, bivši gradonačelnik Zlatara, prvi je gradonačelnik u Hrvatskoj koji je 2013. godine  osuđen jer je svojim djelima doveo – Grad do bankrota. Presuda, koju mu je jučer izreklo Vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod predsjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić, zasad nije pravomoćna. Đurek, koji se na objavi presude nije pojavio (a prema zakonu na objavi i ne mora biti, op. a.) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava te nesavjesnog vođenja poslovnih knjiga. Gradu Zlataru mora vratiti 23,7 milijuna kn.

Razočaran sam u sudstvo! – izjavio je i  Zoran Šarić,  bivši  HNS-ov načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu i ravnatelj Županijske uprave za ceste, nakon presude Županijskog suda u Zagrebu, koji ga je osudio na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na četiri godine. To znači da neće morati u zatvor ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo. U roku od šest mjeseci mora općini vratiti i 28.539 kuna.

Uz Šarića (46), osuđen je i bivši općinski načelnik Davor Križaić (33), također član HNS-a, te općinska tajnica Vera Grabar (47). Prema presudi, tajnica je u razdoblju od 4. srpnja 2005. do 22. kolovoza 2007. načelnicima Šariću i Križaiću uz njihovo odobrenje ispunjavala naloge za plaćanje putnih troškova, loko vožnje, raznih nagrada i reprezentacija, božićnice, naknade za godišnji odmor i drugog, bez popratne dokumentacije koja bi sve te troškove i opravdala. Na račune im je tako  protuzakonito uplaćeno 244.984 kuna.

Ivica Mandić,  ugodan položaj HNS-ovog predstavnika ostvarivao je lovom u Južnoafričkoj Republici. Na putovanje je potrošio navodno 15.000,00 kn proračunskih sredstava. Premda je malo građana koji su za njegovo ime čuli, kao saborskom zastupniku na račun mu je sjedalo oko 30 tisuća kuna. Uz plaću zastupnika je hrvatska sirotinja častila plaćanjem stanarine i režija te putnih troškova.  U prosincu 2012. godine ukinut mu je saborski imunitet na zahtjev Općinskog suda u Našicama koji ga je teretio za kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, krivotvorenja službene isprave. Dok još nije bio zastupnik Općinski sud oslobodio ga je krivnje, ali osječki Županijski sud sve je vratio na ponovno suđenje. Mandić je šef đakovačkog HNS-a i član predsjeništva HNS-a u Osječkoj županiji. Kao predsjednik Nadzornog odbora Đakovačkog vodovoda ovjerio je i potpisivao izmjenjeni ugovor direktora Vodovoda Vlade Korena, koji je ovaj sam izmijenio, a sve kako bi se zaštitio od smjene s direktorske pozicije. Priča je završila optužnicom protiv spomenutog dvojca.

HNS je stranka koja u svojem članstvu ima i ratnog zločinca Marka Carevića, iz Gornjeg Sjeničaka kraj Karlovca, inače predsjednika gradskog Mjesnog odbora Sjeničak-Utinja, člana HNS-a. Njega je zbog sumnje da je počinio ratni zločin uhitila policija. Carević je pobijedio na lokalnim izborima kao nositelj koalicijske liste SDP-HNS. Istražitelji ga terete za smrt 83-godišnjeg starca u mjestu Kablari početkom listopada 1991. godine, kada je bio zapovjednik voda čete teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine.  Tada je navodno zapovijedio dvije godine mlađem vojniku ubojstvo starca kojega su bili zarobili, što je ovaj i učinio iz vatrenog oružja.

– See more at: http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/HRVATSKA/CLAN-HNS-A-KAO-OFICIR-SAO-KRAJINE-NAREDIO-UBOJSTVO-STARCA-Uhicen-Marko-Carevic#sthash.csN5DXhg.dpuf

I sama šefica HNS-a Vesna Pusić izrazito je velikodušna prilikom dodjele državnog novca raznim udrugama. Uz onu od brata Zorana Pusića,  posebno iskače i udruga “Zdenac” koja je dobila 150 tisuća kuna za prevenciju zaraznih bolesti u afričkoj Tanzaniji. Ukupno isplaćeni iznos od strane MVEP RH Teršelički i ostalim odabranim udrugama tzv. “civilnog društva” iznosi gotovo dva milijuna kuna.

Kao prva potpredsjednica Vlade, Vesna Pusić nije nikad posjetila poplavljenu Gunju, niti pitala ima li tamo zaraznih bolesti.

No, za razliku od gospođe Pusić, Gunju i ostala poplavljena područja često je posjećivala članica HNS-a, ministrica Anka Mrak Taritaš.  Vrijedna ministrica uspjela je prije nekoliko mjeseci  kupiti vilu u Malinskoj za gotovinu u vrtoglavom iznosu od čak 700.000 eur-a.  Prema neslužbenim informacijama državnih tijela, navodno postoji i sumnja da je ogroman državni novac iz poplavljene Gunje u jednom dijelu iskorišten i za financiranje političke sranke HNS.

I HNS-ovac Stipe Tomičić nalazi se na neslavnoj TOP LISTI HNS-ovih moralista.  Protiv njega je  šibenska policija na temelju anonimne prijave pokrenula  istragu u šibenskoj komunalnoj tvrtci Gradska čistoća d.o.o., a zbog sumnje u legalnost nabave vozila i rezervnih dijelova tijekom 2013. i 2012. godine.  Na nabavu ukupno deset kamiona na leasing, Čistoća je potrošila ukupno oko šest milijuna kuna. Sve to ne bi bilo sporno da su kamioni u upotrebi no u anonimnoj prijavi se navodi da dio kupljenih vozila do danas nije stavljen u uporabu, te da imaju nula prijeđenih kilometara za potrebe Čistoće!  Otkako su dostavljeni, parkirani su u dvorištu tvrtke i nisu uposleni.

Željko Presečki još je jedan HNS-ovac koji popunjava  ovu TOP LISTU.  Zelena lista nije željela podržati HNS 2010 godine iz razloga  jer je njihov dotadašnji načelnik Željko Presečki, došao na zao glas po raznim mutnim poslovima i zloupotrebi općinske kase. Još od 15.12.2009. Željko Presečki je pod istragom krim-policije radi privrednog kriminala, nesavjesnog poslovanja i krivotvorenja počinjenih u mandatu kad je obnašao funkciju načelnika općine Petrovsko. Bez obzira na istragu, spomenuti Presečki osim što je član Općinskog Vijeća Petrovsko, obnaša i funkcije potpredsjednika županijskog HNS-a, te člana nadzornog odbora obližnjeg lječilišta u Krapinskim toplicama.

SDP marljivo prati svojeg KUKURIKU koalicijskog partnerahrvatka raste

sdpVukovarski gradonačelnik Željko Sabo, član  SDP- izdržava osmomjesečnu zatvorsku kaznu zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir.  Županijski sud u Osijeku Sabi je u rujnu 2014. dosudio 16 mjeseci zatvora, a Vrhovni sud u ožujku ove godine tu je kaznu potvrdio, ali na način da polovicu kazne odsluži, a da osam mjeseci bude uvjetno, ako u tom razdoblju ne počini isto kazneno djelo.

I dr. Danko Pušćenik, SDP-ov predsjednik oroslavskog gradskog SDP-a pravomoćno je osuđen u studenom 2014. godine.  Uvjetnom osudom izrečena je kazna zatvora u trajanju od sedam mjeseci, uvjetno dvije godine, a mora vratiti 19.040 i platiti kaznu 18.680 kuna

Frane Lozić – SDP-ov načelnik općine Milna osuđen na 2 godine zatvora u siječju 2014. godine.  Aktualni načelnik općine Milna na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je kažnjen s jedinstvenom kaznom od dvije godine zatvora zbog raznih djela povezanih sa gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava.  Predsjednik Sudskog vijeća Slavko Lozina izrekao mu je djelomično uvjetnu kaznu, što znači da 10 mjeseci treba ići u zatvor, a 14 mjeseci zatvorske kazne neće se izvršiti ukoliko u roku od 3 godine ne počini novo kazneno djelo.   Lozić je osuđen i za drugo kazneno  djelo.  Radi se o dvostrukoj prodaji zemljišta Češki kamp. Lozić je zemlju prodao tvrtki Byron Corporation, a Hansen je obmanuo da će prodati njima tako da su dali polog koji im nije vraćen. Za malverzaciju je Lozić osuđen na dvije godine zatvora na Županijskom sudu u Splitu.

Saborski zastupnik SDP-a Mario Moharić, SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Goričan, osuđeni su  na 10 mjeseci zatvora  odnosno na uvjetnu kaznu.  Moharić je osuđen jer je kao načelnik nezakonito isplaćivao stimulacije općinskim zaposlenicima

Ništa nije tako šokiralo javnost kao uhićenje županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel i podizanje optužnice.  Marina Lovrić Merzel odrekla se položaja županice i odlučila aktivirati saborski mandat dok se u kaznenom postupku ne dokaže je li kriva ili nije.

SDP-ov član osuđen je i zbog pisanja na facebooku

Nikša Klečak  je 28-godišnji Dubrovčanin, član SDP-a  koji je osnovao facebook grupu „Kladim se da ću naći 5000 ljudi koji ne vole Sanadera!“ .  Tom prilikom mu je policija pretresla stan, a on priveden na obavijesni razgovor.   Iz dubrovačke policije tada je procurila informacija kako Klečak već otprije ima podeblji dosje te da ga se povezuje s dječjom pornografijom. Prije izbijanja „Facebook afere“ imao  je 6 kaznenih i 4 prekršajne prijave od kojih je jedna i napad na policajca kada se kao vozač nije zaustavio na znak Stop nego je bježao od policije.

I predsjednica Gradske organizacije SDP-a Dubrovnik Olga Muratii prijavila je Klečka da joj je čitao elektronsku poštu i dalje je prosljeđivao. Policija je provela  istragu i utvrdila da je  Klečak počinio kazneno djelo “povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava”.   U rujnu prošle godine Nikša Klečak proglašen je krivim zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te je nepravomoćnom osudom Županijskog suda u Dubrovniku osuđen na 18 mjeseci zatvora  i novčanu kaznu od 40 tisuća kuna. Nakon što je lokalni SDP u Dubrovniku Klečaka isključio iz stranke, središnjica u Zagrebu vratila ga je ponovno u SDP.  Nikša  Klečak trenutno radi kao SDP-ov novinar za Vlahušićev ‘Dubrovački dnevnik’.

Edi Štifanić i Rodoljub  Kosić  članovi SDP-a osuđeni su 2013. godine uvjetnom kaznom zatvora. Kažnjeni su na 18 mjeseci zatvora, uvjetno na četiri godine, zbog “napuhavanja” cijene radova na odlagalištu Košambra da bi od države dobili više novca nego što su potrošili.   Bez obzira što je protiv njega potvrđena kazna od jedne i pol godine zatvora, uvjetno na četiri godine, Porečanin Rodoljub Kosić, koji je od 2004. do 2013. godine bio direktor komunalnog društva Usluga iz Poreča, grada čiji je bio gradonačelnik od 1997. do 2001. godine, samo dan prije toga zaposlen je u državnoj kompaniji Hrvatske vode u Rijeci.

milanče ustašaU ideološkom smislu SDP-a je prosrpska stranaka sa zadatkom da sebe prikaže elitnom, pristojnom, uglađenom, a zapravo je skup svakojakih geđana, iz bosansko-srpskih gudura i kada se ruga taj skup primitivaca nekome na neuglađenosti, treba krenuti od sebe.

Na početku madata za Milanoviću je Tuđman bio čovjek upetljan u kriminal. Danas kako bi dobio izbore, koristi mrtvog predsjednika za promidžbu. Po tome se vidi koji je pokvarenjak. Nekada su Hrvati za ovog uhljeba, kojeg je general Tus gurnuo u vrh stranke, bili slučajan narod, danas je on Hrvat iz Livna i veliki pobornik Tuđmana, samo još da je počeo o Juri Francetiću, komedija bi bila još veća.

Sa jednom malom greškom, on je velika ‘rvatina, ali mu je desna ruka tajnica četnika Jove Raškovića, Milanka Opačić. Na Banovini svi četnici su danas članovi SDP-e. U vrhu stranke SDP-e su većinom Srbi. I svi zajedno šuruju sa Pupovcem. Koji zapravo vlada državom. Reći ćete da i HDZ je šurovao sa Pupovcem… Ipak stvar je znatno drugačija. HDZ je jedino za vrijeme Tuđmana slobodno i sigurno vladao jer je imao većinu. Nakon Tuđmana događa se jedan vrlo zanimljivi program cjepkanja političke scene. 160 stranaka je stupilo na scenu. Ta informacija je više za ludnicu, manje za normalu.

Tradicionalne stranke su uništene, što zbog lošeg vodstva, što zbog uplitanja vodećih stranaka. I sve zbog oslabljenja HDZ-e. I to je uspjelo. Kako HDZ ne bi imao s kime koalirati. Pupovac je bio nužda manjinske vlade HDZ-e da bi uopće dobila mandat. Sanader je u vrijeme stvaranja  vlade imao izbor između Pupovca i crvenog pravaša Đapića. Da je izabrao crvenog pravaša koji se dičio ustaštvom, tada bi bio odbačen od Unije, ovako je balansirao sa Srbima, kako bi skinuo stigmu fašističke stranke, kou su mu nametnuli mediji. Naravno Jutarnji i Večernji.

Udbaški koncept uništenja Tuđmanove ideje je uspio. Mediji optužuju Tuđmana za najveću krađu u povijesti. Istina je drugačija, najveće bogatstvo je u rukama bivših komunista i članova SDP-a, mesićevaca i HNS-a, mediji su u njihovim rukama. Predsjednik društva novinara je neobrazovani  Srbin Leković, na HRT-i na svim vodećim mjestima su članovi SDP-a i  vodeće novine su u njihovim rukama. Zato je u anketama podjednaka situacija, ali na terenu – ogromna razlika.

Ako je Tuđman sve pokrao, kako je sve sada u njihovim rukama, od medija do banaka? Za slične grijehe Sanader je u zatvoru, a bivši  član SDP-e Milan Bandić na slobodi i troši ogroman novac za svoja putovanja? Nitko se ne pita što se zapravo događa? Tuđman je u svoje vrijeme ‘nedemokratskim’ metodama branio izbor gradonačelnika iz sdepeovskih redova, jer je znao da će upravo Zagreb kao najbogatiji grad osigurati komunističko-udbaškoj eliti ponovni uzlet u politici. Tada se to činila diktatura, a danas, kada je grad Zagreb napunio njihove blagajne i oni ovladali medijima, ispada po istim tim medijima da su oni spasioci. Zato danas Bandić slobodno šeta našim gradom, a njegov bratić je konzul u Tuzli, iako je dio udbaškog podzemlja.

Može li država ići naprijed dok ostaci prošlog sustava vladaju našom zemljom? Tuđman se u ratu  nije smio obračunati sa tom komunističkom bagrom, jer je bio slab, nenaoružan i u ratu, a mi se moramo pitati, zašto se nitko nije obračunao sa njima do danas. Zato što su pipci njihovi posvuda. Vođa HSP-a Danijel Srb radi u tvrtci pod ingerencijom Franje Gregorića. To svi pravaši znaju, ali šute. Svi mediji znaju da je Milanović digao kredit u LHB banci, a to vam znači da je Milanović pod kontrolom udbe. LHB banku je osnovala bankarska mafija Jugoslavije, kako bi jednostavno i brzo pokrala Jugoslaviju, a danas taj isti sustav krađe primjenjuje i u Hrvatskoj dok joj medijska mafija drži leđa.  Kako je moguće da Dnevno.hr drži stranu ljevičarskoj vladi  ako se predstavljaju desničarskim medijom? Jednostavno, Dnevno postoji i u Srbiji  i BiH, preko njega se stvara region, a glumi se desnica. Dnevno najviše napada upravo Kolindu Grabar Kitarović, jer ona ne priznaje regiju i okreće Hrvatsku prema srednjoj Europi. Isto to čine i Jutarnji list, 24 sata kao i Večernji list, koji ima istog vlasnika kao Blic i Kurir. Austrijanci nas i dalje pljačkaju na isti način kao i Austro-Ugarska; svađom sa Srbima i poturicima i zato masno plaćaju naše izdajnike. Silom nas žele maknuti od njemačko-američkog utjecaja, jer se time zaokružuje srpsko-ruska zona.

Krađa Hrvatske počinje, kao i Jugoslavije, još 1975. godine. Vrh piramide je Vanja Špiljak, sin neobrazovanog srpskog komunističkog čelnika Mike Špiljka, a današnji prvi čovjek INA-e u Mađarskoj koji je dio te hobotnice. I s time Tuđman nema veze, baš kao niti s pljačkom banaka. Zanimljivo je da nitko od komunista nije lustriran, ali je svakodnevno Tuđmanova politika na tapeti.

Tehnologija uništenja HDZ-e ide u dva nivoa. Filanjem udbaških kadrova iznutra, te medijskim lažima izvana. Politički se uvijek primjenjuje isti model. Izmišljaju se uvijek nove stranke i pokreti koji će spasiti zemlju. I tako njih 160 spašava zemlju, ali neke detalje nikada neće iznositi. Krenimo od tih spasioca, najnovijih… Pokret ‘Zajedno’ kojeg predvodi Karino Sturm, čovjek od titovog povjerenja, član je ruskog lobija, kao i Mesić, koji bi kao i Tito zastupao plansku proizvodnju. Inače, isto je bio za vrijeme svoga rada pod kontrolom Gregurića. On je skupio oko sebe borce za prava naroda, bogatije od samog premijera.

živi speedŽivi zid je klasična prosrpska stranka, koja izbjegava nacionalna obilježja, pa tako na njihovim skupovima prevladava žuta boja. Bore se isto za region, a mozak stranke i jedini pametan među njima se zove Dušan Cvetanović, čiji su rođaci bili aktivni srpski teroristi – a on sam je Pupovčev stipendist. Već sada su prepuni afera i sumnjivih donacija, ali sdepeovska vlast ih ne dira. To znači da su kao i Dnevno ovdje upravo zbog rušenja države. Upadaju u tuđu imovinu, nabijaju aktivistima kazne, izbacuju poštene iz stranke, provode nasilje i usude se nas pitati tko nas financira. Za razliku od njih mi smo dokazali činjenicu da oni žive na račun drugih, dok smo mi jedini u ovom mulju medijskih prevaranata ukazali i na to da su oni veliko zlo neradnika i produkt regije. U svim su medijima ali se niti jedan medij osim nas ne usudi pisati protiv tih lijenčina, prevaranata i posrbica. Čak niti jedan političar se ne usudi išta reći protiv te vidljive prevare. Pernar ima svoju Opačićku u imenu Dušana Cvetanovića.

screenshot revolucija.info/tacno.net
screenshot revolucija.info/tacno.net

MOST je još jedan projekt za skidanje glasova HDZ-i. Može Prgomet biti fin koliko hoće, ali kaže se: s kim si, takav si. On je sa Petrinom, čovjekom koji je Tuđmana proglasio ratnim zločincem, a Tita, koji je ubio zvijerski 250.000 Hrvata dobricom, jer je po partijskoj liniji dijelio stanove ili je bilo osigurano radno mjesto, ako se nisi zamjerio partiji. Prgomet je spojio nespojivo. Odvratno. Sa posebnim gađenjem gledam na to i poglavito kada je to išao još i braniti. Tuđman je stvorio državu za koju je Tito rekao da će prije Sava poteći uzvodno nego što će biti stvorena Hrvatska država. Koliko je taj Petrina proklet pokazao je bacanjem križeva u smeće. Sa takvima Prgomet ulazi u koaliciju. Iz toga se da pročitati da se Prgomet prodao za judine škude.

Prgomet nije prihvatio socijalni program ponuđen preko braniteljske stranke, već se tu okrenuo Petrovu, koji je nakon godine mandata u Metkoviću brže bolje sam sebi povećao plaću, koju  je naravno poslije izbora odmah smanjio… smijurija. I jedan MOST, koji nije postojao 4 godine, iznikao je iz čiste medijske propagande, da bi lažne ankete baš njima davale 15 %, baš kao i ankete nekada Živom zidu. U čemu je štos?

Jednostavno, kada prije izbora oformiš ekipu spasioca, pošteni mediji nemaju toliko vremena da razotkriju  sve laži te ekipe ‘spasioca’. Kada se shvatilo da su laži Živog zida otkrivene zahvaljujući ovoj redakciji, a njihova popularnost naglo opala, medijska ljevica je izmislila novi projekt  pod imenom MOST.

MOST u svojim redovima uvodi novog Pupovca Stipu Petrinu, koji će Hrvate optuživati za pljačke, zločine i progoniti Tuđmana. Zato taj provincijalni bezveznjak ima ogroman medijski prostor. Nakon razgovara upravo sa ovom redakcijom Marko Veselica je otkazao suradnju s Petrinom, jer je Petrina blatio Tuđmana, a hvalio Tita. Prgometu to nije važno. Marko Veslica, hrvatski mučenik, sigurno je vrjedniji političar od Prgometa, a njegova reakcija jasno pokazuje tko je što Prgomet.

TUĐMANOV GOVOR SA PLESA SVE GOVORI.

Igor Drenjančević