FIJASKO ‘ŽIVOG ZIDA’ SPASIO JE KARAMARKA OD FIJASKA

0
1002

bujaneckaraamrkofejKaramarko je dobio mlaku pobjedu, baš kao nogometaš koji zabija za nedovoljni prolaz dalje. Kad sve saberemo, dobio je dosta u odnosu na broj grešaka napravljenih, sa druge strane Milanović je dobio previše za dokazano najgoru ekonomiju u Europi. Dobitnik je MOST. Još jedan politički inžinjering poslije Laburista i ORAHA. Prije nekoliko dana sam napisao i predvidio scenarij koji je danas zadesio HDZ-u. I upravo to se i dogodilo. Zašto?

Pobjede donose osobe. Samozatajni Karamrko nije snažan, odlučan i retorički jak Tuđman. Zato HDZ-a ne može pobijediti tako da dotuče SDP-u, potpunom većinom. Jezivo lošu SDP-u. To je propaganda Karamarka trebala znati i ponuditi neki izmišljeni inžinjering na desnici, kao što je ljevica napravila preko ‘mostara’ na ljevici. Mostari su proglašeni kao nešto novo, iako niti su novo, niti nešto posebno snažno, a još manje progresivno. Petrov, u kojeg se svi zaklinju, nije ništa posebno, provincijalni gradonačelnik, ne previše uspješnog grada, a još manje zanimljiv iz te koalicije je provincijalni prostak Petrina, koji izuzetno mrzi Tuđmana i crkvu, pa bi po svemu izrečenom bio bliže Pupovcu nego Prgometu iz mostarske renesanse. Iz ove koalicije iskače ljudski potencijal ekonomskog stručnjaka Lovrinović, a sve ostalo je puno šminke ispred kamera.

Druga velika greška Karamarka je sučeljavanje. Iako iz tog sučeljavanja nije mogao izaći kao gubitnik, Karamarkov tim je ponizio javnost i taj ritual sučeljavanja preskočio kao nešto nebitno. Na taj način je Karamarko ispao kukavica, a pjetlić Milanović, koji nije u stanju pogoditi ispravnu glasačku kutiju – heroj. Tko mu je to savjetovao taj je klasični marketinški diletant.

Treća  greška Karamarka su mediji. Karamarko je izabrao loš put za komunikaciju sa javnošću i sebe izolirao od javnosti. Za svoju promociju je koristio najviše Velimira Bujanca koji nije dorastao zadatku. Prečesto je Bujanec prijetio ljevici, poput nogometnog fana, drukera na utakmici, izrugivao se  na prizeman način premijeru i hvalio se unaprijed ogromnom pobjedom. Kako naš  narod ne podnosi bahatost, prepotenciju i dominaciju, s vremenom je svojim stilom napravio jako puno štete Karamarku, iako je dobivao vrhunske podatke na stol. Njegov stil mnogima je bio previše odbojan.

Ponašao se u tim trenucima prema javnosti, baš kao Pernar prema HOP portalu. Dominantno i prepotentno, ismijavao je ljevicu, koja se itekako pripremila za sukob. Umjesto da je otkrivao inžinjering mostovaca, kao što smo mi otkrivali sve prevare Živog zida, on se fokusirao na provokacije. Naša metoda se pokazala uspješnom, Živi zid je doživio fijasko, jer smo dokazali istinitima sve njihove mane i prevare.

Najveća je svakako nabijanje troškova svojim aktivistima, nabijanje troškova ovršenima, a nikakvih rezultata nije bilo u spašavanju ovršenih. Nikome nisu obranili dom, a birali su uglavnom sumnjive ovršene, koji su imali više nekretnina i na taj način vrlo brzo sami sebe diskreditirali.

Zanimljivo je da je financijer mostara i Mesićev igrač, što su rijetki mediji prenijeli. Krenu li mostari odmah prema sdepeovcima u sastavljanju vlade, naša predviđanja će biti točna. Sada zamislite što bi bilo sa domoljubnom koalicijom da nismo razotkrili živozidaše i njihove laži. Potpuni potop HDZ-a. Živi zid, koji je na kraju ipak ispao živi shit, prije našeg istraživanja je kotirao na oko 12-15 mandata. Sa 20 mostovih imali bi oko 35 mandata i sa 55  od SDP-a bili bi ogromna većina, a HDZ-a ne bi imala niti većinu, kakvu-takvu. Drugi mediji poput Večernjeg, Jutarnjeg i poglavito Dnevnog hr. stalno su agitirali za Živi zid i pratili ih u stopu, iako nisu parlamentarna stranka. Kada je postalo očito da  portal HOP ruši sve laži korumpiranih medija o Živom zidu, a  Živi zid usprkos ogromne medijske podrške i reklama ne uspijeva nadvladati činjenice našeg portala, doživio je ogroman fijasko na izborima. Za svoj nerad i laži dobio je i previše, ako i jedan živozidaš uđe u Sabor.

Zadnja glupost koja je gotovo stajala izbora Karamarka je cirkusarija Bujanca i njegov odlazak u rodno selo ministra financija Lalovca, kako bi dokazao da je Srbin, umjesto da je dokazao kako je očajno loš ministar. Tu činjenicu nije bilo teško dokazati, jer su on i Linić posuđivali kredite kao bombone i zadužili nas za 80 novih milijuna, a sam SDP je u 8 godina vladanja potrošio oko 6 milijardi više nego HDZ u 16 godina svoje vlasti.

Glavni propust je HDZ-a u neprepoznavanju izbornog inžinjeringa i stranaka;

MOST 19, Živi zid 1, Bandić Milan 1, Uspješna Hrvatska 1

Navedene stranke su zapravo otkinule dio kolača hadezeovaca, a kako se sve više vidi, baš ništa od SDP-a i time potvrdila našu teoriju da su igrači SDP-a.

Što nam predstoji? Predsjednica će dati priliku KARAMARKU  da sastavi kakvu takvu vladu. MOST već prozvan za šurovanje sa SDP-om, ako uđe u koaliciju sa crvenima otkriva skroz karte i sigurno gubi dio birača, ako pak uđe u vladu sa HDZ-om Petrov pljuje sam sebi u lice, jer je obećao pred biračima da neće sudjelovati u vlasti niti sa SDP-m niti HDZ-m. Manje bolna za njega je koalicija sa HDZ-om u kojoj će on biti trojanski konj, a nama samo daljnja agonija.

Karamarko među  zahvalama može ubrojiti i naš portal što je uopće dobio priliku za stvaranje promjena, jer smo otkrili kukavičja jaja i lažne spasioce, nadamo se da će to biti važnije od kupovanja mandata i razlika, jer je neokomunistička ekipa uzrokovala potpuni slom gospodarstva. Narod želi korjenite promjene, a ne prepucavanja vodećih. I zato stalno glasa za dvije vodeće stranke, a Petrov time ne postaje vlaška mlada, već ruka suradnje, ako sve prepozna.

Igor Drenjančević