PRGOMET GURA PETROVA KOJI JE POTUČEN DO NOGU OD HDZ-e U SVOME DVORIŠTU

0
1159

stipe petrina1Kaže narod “PRESPAVAJ NOĆ PA ONDA RECI”, tako danas izgleda jutro. Rezultati izbora koliko god bili zamršeni, biti će vrlo zanimljivi u otpetljavanju. Bog je očito odlučio reći dosta svim vrstama igrica, jer strpljivi hrvatski narod više nema strpljenja. I za narod je ovo šokatna noć. Mnogi se pitaju “bože što smo mi to izabrali”… Koliko izgleda loše, zapravo je trajno dobro.

Krenimo redom, SDP je dobio previše za svoj nerad, vrijeđanje, raseljavanje Hrvata. I to samo jer su plaćali PR 100000 eura mjesečno da lažira njihove neuspjehe. Kako sve laži se lakše slušaju od istine, PR je uspio. HDZ je imao loš PR. Imao je Rimac pod istragom, Barišića pod istragom, Kalmetu, drugim riječima napravio je loše poteze, koje bi pravi PR osujetio. Najveća greška Milanovića,  stavljanje u prvi plan Opačićke je anulirana lažima kako je Milanović Hrvat nacionalist, njegovo poštovanje prema Tuđmanu i slične gluposti. Mediji su prodali priču o hrvatskom rastu i narod je nasjeo jednim dijelom. Kordinirana akcija medija, tzv. anketa i inžinjering sa MOST-om i Živim zidom je uspio.pet

Ipak, ako Milanović krene u sastavljanje vlade, božja kazna će ga sustići, naplata PR, odnosno nemiri za 6 mjeseci, jer će narod shvatiti da nema program, a Hrvatska ne raste već propada. Zato je za njega najpametnije da uzmakne i bude jaka oporba, jer jedino tako ostaje na čelu SDP-a.

screenshot revolucija.info/tacno.net
screenshot revolucija.info/tacno.net

Ipak najgore je prošao Prgomet, on vodi najopasniju bitku života. Da nije dorastao već je pokazao prvim izjavama, rekavši da je ovo kraj dvovlašća u Hrvatskoj. Kratkovidno i glupo. Čini se sve više da su birači za dvovlašće . Jer je inžinjeringa dosta. Loš SDP i manje loš HDZ su dobili jako puno, što u prijevodu znači dvovlašće, a očito dovoljno nepismeni Prgomet ne prepoznaje.  Prgomet zapravo ne shvaća da je ovo početak njegova kraja. Što god odluči nesposobni i neuvjerljivi Petrov je već sve uništio jednom glupom rečenicom provincijalnog političara, “kako oni neće niti sa SDP-om, a niti sa HDZ-om”. Koja je poruka tog bahatog provincijalca ? On je politička provincija. Ne poštuje odluku većine, već je jedan sitni kalkulant, baš kao i ostarijeli sdepeov pofesor Šibl, koji je u izbornoj noći poput dudeka objašnjavao da je Petrov najbolja udavača. I tu je problem, što mediji, novinari i profesori su hrpa baba za ogovaranje, a ne realni analitičari. SDP i HDZ imaju ogromnu većinu i ako netko želi pozitivno misliti, on mora poštivati njihove birače i pronaći soluciju sa njima, a ne glumiti provincijalne udavače, koje sa svojim dobrim tijelom ucjenjuju bogatog muža. Odurna logika. I žalosno da se politika svela na taj prostački pristup, zadan od medijskih primitivaca.

Ako Petrov ne želi niti sa jednima ili drugim, onda neka otiđe brat masline i okane se politike, a ako ipak pristane na suradnju, saznali smo da je lažljivac. Koliko je Petrov uspješan u svome dvorištu, pokazao je veliki poraz od HDZ-e. Iz toga se jasno vidi da je očajno loše radio u svome kraju, a sada bi njega medijska svita za premijera. Veće gluposti dugo nismo čuli. Prgomet ima još jednog pametnjakovića, Petrinu, koji mrzi Tuđmana, znači još jednog koji priječi neke dogovore.

I na kraju ako se i dogovori sa bilo kime, on gubi na slijedećim izborima. Dogovor sa crvenima jedan dio njegovih birača neće mu oprostiti,a ako se dogovori sa HDZ-m, njegovi crveni birači okreću mu trajno leđa. Vlast i koalicija ruši svaku perspektivu MOST-a, jer će narod rezonirati ili da je HDZ ili da je SDP iza toga.To je ono što Prgomet ne vidi. Očito njegovo prezime ipak nosi dio prgavosti koja priječi istinu.

žz krši izboreŽivi zid je pao u Medulićevoj. Tamo je ispred birališta i stana Ingrid Runtić parkirao automobil pun letaka. Malo provokacija biračima,na dan izborne šutnje,  a malo provokacija Ingrid Runtić. Iako  naša novinarka i akademska slikarica zna da se radi o uhljebima, lijenčinama,provokatorima i prostacima, nije bušila gume, već je izbušila njihovu pokvarenu kampanju. I tu je simbolika, taj automobil je bio parkiran kraj osobe koje je sve njihove laži otkrila. Našoj drugoj novinarki Nadi Landeki čak su slane i inspekcije za rušenje objekata, a zamislite oni brane svaki dom. Jezivo. Naplata je stigla. Iako sam u analizi procijenio da su Sinčić i Dušan Cvetanović u pulskom srpskom  gnijezdu sigurni za ulaz, bezvezna kampanja se ipak pokazala ključnom za neuspjeh. Na kraju je sabor dobio samo jednog  klauna i uhljeba, jednog nesvršenog studenta umjesto dva. Sada će konačno Palfi biti izvedena na ručak od plaća, a ne donacija. Meni osobna satisfakcija jer sam u razgovorima prije par godina dao baš Pernaru prijedlog da smijeni sam sebe sa čelne pozicije stranke, promijeni ime stranke u Živi zid,a Sinčića stavi na čelo kao jedinog donekle normalnog. Sve je to učinio prekasno,a sirotinju je sve manje branio i sve više branio muljatore. I zato smo danas na suprotnim stranama. On je postao jedan sitni manipulator, bez stava kojeg kao u ‘simonicinoj pjesmi’ samo zanima lova. A to je prokleta stvar. On je imao love u kampanji, imao mnogo donatora, a mi samo istinu i istina je pobijedila. Za ovu sektu, anarhista ispalo je dobro, Sinčić sam ne može toliko gluposti izreći na govornici, kao njih 4-5. Redakcija mu šalje sliku na dar.ljubav ffvuber

I što smo dobili na ovim izborima? Zahvalu Milanoviću što je stvorio najgoru ekonomiju u EU, zahvalu neradniku Sinčiću što je narod uredno radio budalama i živio od tuđih donacija, Bandića koji više uzima nego daje, HNS kao stranku mesićevih uhljeba , separatistički IDS, stranku čiji vođa po Kajinu šmrće bijelo i Petrova koji ne može pobijediti u svome dvorištu.  E pa narode sretno vam bilo…To su ipak velike promjene na bolje…

Igor Drenjančević

hop