Lopovluk: JOSIPOVIĆEV SAVJETNIK MACAN SPAŠAVA LOPOVLUK RBA ZADRUGA

0
1319
kresimir_macan__wide-xxlargeU utorak poslije podne u uredu Krešimira Macana na adresi Ede Murtića 6 održan je sastanak na koji su dužnici nelegalnih austrijskih zadruga RBA i Posojilnica pozvani na dogovore i nagodbe.
Sabor RH jednoglasno je usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju. Zakon je stupio na snagu 30. rujna. Izglasavanju zakona prethodilo je niz istupa u medijima radi pojašnjenja da austrijske zadruge u Hrvatskoj ne mogu i nisu smjele poslovati jer za to nemaju potrebna odobrenja od Hrvatske narodne banke i HANFE. Novac za koji upućeni tvrde da je udbaški, oprani novac opljačkan u Hrvatskoj koji se cirkularno putem skupih i lihvarskih kredita opet vraća u Hrvatsku a potom se legalno pere u ovršnim postupcima, ima zaštitu najviših tijela u RH. Krešimir Macan bliski je suradnik Ive Josipovića, blizak SDP-u a još bliži nelegalnim austrijskim zadrugama. Toliko blizak da se i sam pridružio kršenju zakona pozivanjem dužnika u svoj vlastiti ured radi sklapanja vansudskih nagodbi, novih ugovora i reprograma. Odavno je već u Hrvatskoj nelegalno postalo legalno, žmiri se na sve i svašta, odvjetnici posrednici izvlače iz čarapa vlastiti novac i isplaćuju na ruke dužnicima, ugovori se sklapaju dok je druga strana kilometrima daleko, ministarstvo financija izdaje privremene OIB-e kako bi se lakše ozakonila nezakonita pljačka, dok javni bilježnici solemniziraju ugovore i očitovanja jednostrano, samo sa jednom strankom u postupku. Uz sve to, potrebne međunarodne nadovjere i međunarodne punomoći u Hrvatskoj uopće nisu potrebne, na sve zakonske odredbe u Hrvatskoj se jednostavno žmiri, dok FINA ne ispituje zakonitost niti osnovanost zahtjeva i naloga za blokade, kao niti može li odvjetnik bez međunarodne punomoći i protivno zakonu, primati novac iz ovršenih sredstava na svoj račun i biti ovlašten blokirati račune dužnika na temelju nelegalnih i ništetnih ugovora, na temelju nezakonitih i ništetnih javnobilježničih akata, i dokumenata na kojima nedostaju nadovjere i međunarodna punomoć.
Ivo Josipović igra stolni nogometOčigledno je da u Hrvatskoj nisu svi jednaki. Neki su mnogo, mnogo više jednaki. Ustavni sud je još nedavno rekao da su svi u Hrvatskoj dužni poštovati zakon i Ustav RH, međutim udbaši ga ne poštuju, ne poštuju ga ni odvjetnici posrednici, ne poštuju ni financijske agencije zadužene za provedbu ovrhe – FINA niti HZMO. I sada se Krešimir Macan našao u ulozi novog posrednika koji na hrvatsko tlo dovodi predstavnike nelegalnih austrijskih zadruga koji su se ponovno našli u istoj ulozi. Pokušavaju legalizirati nezakonito, ništetne ugovore vansudskom nagodbom poništiti bez suda i sklopiti nove ugovore uz obećanu kamatu od svega 3%. Iz kojih razloga se nelegalne austrijske zadruge boje sudskih rasprava i sudskih odluka? Milijarde opranog novca su u pitanju, na stotine kuća i stanova, a netko je u institucijama RH očigledno nagrađen sa isto tako pristojnim postotkom da na oči nabaci tamne naočale; Ne čuju, ne vide, ne razumiju, a i ne zanima ih!“ Zato ministar financija i ministar pravosuđa kažu: „Mi smo donijeli zakon, zakon se treba poštovati“, a institucije koje bi zakon trebale provoditi više ne drže samo kaznene prijave u ladici, sada drže i zakon. Hrvatska je postala zemlja apsolutnog bezakonja, zemlja u kojoj se sankcionira riječ, politička nepodobnost, ali ne i kriminal velikih razmjera i nepoštivanje zakona. Smije li Krešimir Macan obavljati poslove za koje nije ovlašten obavljati u svojem uredu, sklapajući nove ugovore i reprograme kredita, pri tom se uzdići iznad zakona kojim je utvrđeno da su ti ugovori o kreditu ništetni? Ako smije, tko mu daje za pravo?
Nenad Koljaja