MILANOVIĆ ŽELI DUŽE KONZULTACIJE KAKO BI LAKŠE UNIŠTIO ‘MOST’

0
989

milamče game overSastanak tri vodeće stranke je protekao  u silovanju monologa  Zorana Milanovića, iako su mediji predstavili priču da su HDZ i SDP protiv zajedničke vlade, ipak treba iznijeti viđenu istinu i dojmove u cijelosti. Božo Petrov je ipak ispao mali Božo koji od panike da mu  se ne  raspadne MOST,  sa uvažavanjem  gledao na političku hijenu Milanovića.

Danas je Milanović sebi namijenio ulogu poštenjaka i čovjeka koji pomaže riješiti gordijski čvor, te je često izgovarao riječ pošten, poštenje, a to prevaranti govore kada spremaju veliku prijevaru. I u čemu je prijevara? Petrov je dao prijedlog da o velikoj koaliciji raspravljaju, kao i o stručnjaku na čelu vlade, za tako što složni su Karamarko i Petrov u roku od  5-6 dana, ali Milanoviću treba 30 dana za razmisliti, jer bi u tom periodu  uništio i ostatak mosta, te uzeo sebi potrebne glasova, ostatkom MOST-a. Kriza u državi njega ne smeta, već čista glad za vlašću ga vodi, a njegov tim je očito složan u tome. Ipak nije shvatio da je time sebi zabio autogol.

Drugi prijedlog poštenjaka je konstituiranje Sabora. Zašto s time forsira, jer bi na taj način nove izbore morao i on potpisati, a ne samo predsjednica, u ovoj  sadašnjoj situaciji predsjednica je u prednosti. Sama odlučuje.

U principu konstituiranjem sabora ima veliku mogućnost u kuloarima dogovoriti podršku svojoj vladi, na ovaj način njegova prljava igra ne dolazi do izražaja i vidi se kao i u slučaju izdajnika Prgometa. Njegov vrlo drski ton očito  znači da njegove prljave igre se nastavljaju, a Petrov krajnjim naporom održava MOST na životu, da mu ne pobjegne i drugi dio MOSTA-a u čemu svesrdno pomažu Milanoviću mediji i Petrina. Zanimljivo da uz sve prljavštine MOST i dalje želi sa ovom političkom hijenom, iako je jasno da svi razdori u stanci dolaze od Milanovića. Jedino što je točno rekao to je činjenica da je ova situacija rat ideologija- njegova je zločinacka kao i titova i zato je branio Perkovića.

I sada se vidi da je  Milanović toliko gladan vlasti i želi mjesto premijera, kako bi dovršio upropaštavanje Hrvatske, da jednostavno ne može popustiti.

Igor Drenjančević