POLJSKA OTJERALA SEX PROFESORE

0
1122

DrabikPany-Jarosław-Kaczyński-630x451Poljska je uistinu sretna zemlja! Dok dobar dio Hrvatske tjednima strepi hoće li treća opcija, navodno predvođena istinskim vjernicima, omogućiti ostanak na vlasti komunistima koji su gospodarski i svjetonazorski opustošili zemlju, Poljska je dobila vladu koju predvodi stranka koja svoje demokršćanstvo živi i provodi u djelo. Svoju zemlju vraćaju katoličkim korijenima nakon što su birači smjenili prethodnu vladu stranke desnog centra čiji je glavni cilj bila radikalna promjena svjetonazora prema lijevo-liberalnim vrijednostima. Uz nekoliko korupcijskih skandala, prethodna je vlada znatno pogoršala gospodarsku sliku zemlje.

Nažalost, o ovakvoj konzervativnoj (kontra)revoluciji Hrvatska može samo sanjati, ali primarni razlog nije što ne postoje ljudi koji bi ju proveli. U Hrvatskoj, kao nominalno (većinski) katoličkoj zemlji, situacija je vrijednosno takva da mediji s lakoćom lijepe etikete “hrast”, “grozd” i “Željka Markić” upravo onima koje žele eliminirati iz političke utakmice. Političari kršćanskog svjetonazora svoje stavove moraju skrivati kao zmija noge ukoliko žele biti izabrani u Sabor. Ali kako to da medijski propagandisti kod nas s lakoćom ostvaruju svoje ciljeve? Zar nije veći problem u nama biračima što masovno pristajemo na medijsku i političku prljavštinu srameći se svog identiteta i svojih korijena svaki puta kada izađemo na birališta? 

 

Nova vlada krenula u odlučnu zaštitu obitelji i života – pročitajte koje su mjere uveli!

Autor: Goran Andrijanić

Objava: 3. prosinac, 2015.

Nova poljska vlada konzervativne stranke Pravo i pravednost (Prawo i sprawedliwosc – PiS), već je u par prvih tjedana svoje vlasti pokazala kako definitivno misli ispuniti obećanja koja su se odnosila na popravljanje one štete koju su napravili njihovi prethodnici u području sustava društvenih vrednota.

Prvo je novi ministar visokog obrazovanja Jarosław Gowin objavio kako njegovo ministarstvo neće davati novce za LGBT studije i časopise, kako je to bio dosad slučaj. Potom je ministrica obrazovanja Anna Zalewska objavila kako u osnovne i srednje škole neće više puštati vanjske timove za “seksualnu edukaciju”. Naposljetku je ministar zdravlja Konstanty Radziwiłł rekao kako država više neće financirati in vitro oplodnju, kako je to bilo zamišljeno nakon donošenja zakona o umjetnoj oplodnji. Naposljetku, potvrđeno je i kako će PiS krenuti u realizaciju još jednog obećanja – onog po kojem će svaka obitelj dobiti 500 zlota za svako dijete.

Vlada premijerke Beate Szydło očito je krenula u pravu ‘konzervativnu (kontra)revoluciju’, nakon što su njihovi prethodnici iz Građanske platforme (PO) donijeli niz zakona i uredbi koje su za cilj imale približavanje poljskog društva lijevo-liberalnim vrijednostima. I to je učinila stranka koja je deklarativno stranka desnog centra, ali koja je u zadnjih nekoliko godina počela ‘koketirati’ s promoviranjem onih ‘vrednota’ koje više pristaju klasičnim ‘lijevo-liberalnim’ strankama. Ne samo zbog toga, nego i zbog sve lošije gospodarske slike zemlje, kao i nekoliko korupcijskih skandala – PO je uvjerljivo izgubio izbore.

PiS je sada krenuo oštro. Počelo je s izjavom ministra Gowina koji je rekao kako više neće davati novce za stručne časopise posvećene “LGBT studijima” i gender ideologiji, jer njihov sadržaj naprosto ne smatra znanstvenim.

Istodobno, nova ministrica obrazovanja Zalewska rekla je kako “neće pustiti seks-edukatore u školu”.

“Vanjski edukativni timovi ugrožavaju djecu, jer ih ne poznaju. Mogu im samo naškoditi. Treba poštivati intimnost mladih ljudi. Osim toga, u seksualnom odgoju najveća uloga treba biti prepuštena roditeljima. Oni su najvažniji”, rekla je ministrica koja je rekla kako će inzistirati na dijalogu s roditeljima, ali i učiteljima te upravama škola u određivanju najboljeg obrazovnog programa.

Naposljetku, ministar zdravlja Radziwiłł odlučio je opozvati odluku prethodnika iz PO-a koji su do 2019. odvojili 304 milijuna zlota za financiranje medicinski potpomognute oplodnje. Ministar je izjavio kako njegov resor već ima pripremljen program za liječenje neplodnosti i kako će ga ponuditi u sklopu nacionalne strategije zdravlja, ali i da MPO ne može biti jedini i glavni način za borbu protiv problema koji muče mlade parove. Kako je rekao, glavna metoda kojom će se liječiti neplodnost u Poljskoj bit će NaPro tehnologija.

Podsjetimo, zakon o umjetnoj oplodnji donesen je ove godine i jedan je od najpermisivnijih takvih u Europi. Protiv njega su prosvjedovali biskupi, ali i mnogobrojni stručnjaci.

Kako bilo – nema sumnje, Poljska s novom vladom i predsjednikom Andrzejom Dudom, izabranim u kolovozu, radi novi zaokret prema tradicionalnim i kršćanskim vrijednostima. Jedan od glavnih poteza jest onaj po kojem će obitelj za svako drugo i dodatno dijete dobivati državnu potporu od 500 zlota (oko 1000 kuna) mjesečno. Socijalno ugrožene obitelji imat će tu potporu već od prvog djeteta. Oporba je, naravno, taj potez koji ima za cilj popravljanje demografske slike, kritizirala kao nepromišljen i demagoški. Iz PiS-a međutim, poručuju kako će sredstva pronaći u uspostavljanju strožeg nadzora naplaćivanja PDV-a, koji je sada manjkav i zbog čega milijarde zlota ne dolaze u državnu kasu.

Naposljetku, navedimo još jedan mali, ali i važan detalj koji također pokazuje da se Poljska vraća svojim korijenima. Vlč. Zbigniew Kras, duhovnik predsjednika Dude, objavio je kako će se u predsjedničku palaču u Varšavi vratiti jedna praksa koja je bila prekinuta. Krasa su, naime, zamolili da svaki dan slavi svetu misu u kapelici predsjedničke palače, što je on s radošću prihvatio.

Izvor: Bitno.net