ČEKA LI BOŽU PETROVA I MOST SUDBINA DRAŽENA BUDIŠE I HSLS-a!?

0
908

perokovacevicPočetkom tjedna imali smo naznaku završnog scenarija raspleta političko-parlamentarne trakavice i bile su izgledna dvije inačice tog scenarija:sastavljanje Vlade Domoljubne koalicije i Mosta uz nestranačkog premijera ili raspisivanje novih parlamentarnih izbora i imenovanja privremene nestranačke vlade.Podsjetimo se da je Glavni odbor SDP-a u prošlu subotu odbio prijedlog Mosta za sastavljanju tripartitne vlade inestranačkog premijera.
Nakon toga je u utorak Zoran Milanović u fazi „lava“ na tiskovnoj bukvalno izvrijeđao HDZ i MOST i neke zastupnike Mosta,netom nakon nekontroliranog i neotesanog ponašanja kod predsjednice Republike.
Onda se u igru vraća Alex Braun,kao prinudni upravitelj nad Milanovićevim nepredvidljivim i najblaže rečeno i često destruktivnim karakterom i slijedi novi obrat od 360 stupnjeva. Karamarko ne prihvaća uvjete Mosta i dolazi do završnog prokreta koji govori o koaliciji Mosta i SDP-a u kojoj bi Petrov bio predsjednik Vlade,a Milanović predsjednik Sabora.
Alex Braun je ,kako stvari stoje,uspio spasiti SDP i održati ga na vlasti,a Božu Petrova i Most izgledno čeka sudbina Dražena Budiše i HSLS-a.
Božo Petrov,očito nije svjestan činjenice da on ima dogovor sa Alexom Braunom,a ne sa “jednim” od Zorana Milanovića.Ulaskom u ovakvu koaliciju Most će ,rečeno Milanovićevski ,biti gromobran kukurikavcima u sprečavanja procesuiranja znatnog broja kriminalnih afera kukurikavaca.Sastavljanjem ,ovakve koalicije,Milanoviću se daje više nego realna mogućnost da totalno raskoli Most. Upravo je tako napravio Ivica Račan koji je uz pomoć Dražena Budiše i HSLS-a došao na vlast i nakon toga raskolio HSLS na Libru i HSLS,a Budišu poslao u prošlost.
Zoran Milanović će izgleda zahvaljujući Alexu uspijeti sačuvati vlast,a Petrov se na kraju pokazao nedoraslim strategom. Kao psihijatar trebao je izvući pouku iz slučaja Dražena Budiše i HSLS-a.Most je na putu da ga Milanović raskoli na Ponton i Most.

Pero Kovačević