PUTIN SRUŠIO ZRAKOPLOV DA BI DOBIO PRIMAT U SIRIJI

0
479

U eksploziji u putničkom zrakoplovu koja je dovela do rušenja stradalo je 217 putnika i 7 članova posade. Tijela putnika pronađena su u radijusu od 50-ak kilometara, a prema analizama stručnjaka putnici koji su se nalazili u prednjem dijelu zrakoplova umrli su od nedostatka kisika, dok su oni u zadnjem dijelu zadobili ozbiljne opekline kao i ozlijede od šrapnela. U zrakoplovu je eksplodirala bomba.

Nedugo nakon pada zrakoplova, takozvana Islamska država preuzela je odgovornost objavljujući fotografiju limenke i eksploziva koji je navodno odgovoran za eksploziju u zrakoplovu.

No situacija na terenu ukazivala je na nešto drugo. Stručnjaci za zrakoplovne nesreće danima nisu mogli utvrditi pravi razlog rušenja zrakoplova. Postojale su i indicije da je zrakoplov srušen sa zemlje, a ne bombom u zraku. Dugo im je trebalo da se usuglase i objave kako je zrakoplov srušen nakon eksplozije.

Rusija nije dugo čekala. Ubrzo je započela s bombardiranjima u Siriji.

Nitko se nije pitao je li moguće da se stvari nisu razvijale na način koji je predstavljen javnosti, a onda je Boris Karpichkov, bivši tajni agent ruskog KGB-a, odlučio iznijeti istinu na vidjelo.

Tvrdi da je za rušenje zrakoplova odgovoran samo Kremlj i nitko drugi. Prema njegovoj teoriji, ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je bombardiranje zrakoplova kako bi zadobio simpatije diljem svijeta, ne samo zbog situacije u Ukrajini već kako bi mogao pojačati napade na pobunjeničke skupine u Siriji koje se protive režimu njegovog saveznika, sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Karpichkov, koji se trenutno nalazi u sigurnoj kući u Velikoj Britaniji i koji je radi sigurnosti promijenio identitet, tvrdi da mu je izvor iz ruske vojne službe sigurnosti kazao da je u to vrijeme Putin bio iznimno zabrinut zbog slabljenja političkog utjecaja Rusije na Bliskom istoku.

Putin je bio zabrinut za prijateljstvo između njega i Assada. Njegov plan je bio zadobiti podršku vodećih svjetskih sila za jačanje napada na području Sirije.

‘Kremlj je pod hitno trebao nekakvo opravdanje za jačanje napada ne bi li održao svoju politički moć. Rušenje ruskog putničkog zrakoplova, za što su promptno odgovornost preuzeli militanti takozvane Islamske države, bio je ekspresan način za dobivanje podrške svijeta za napad na Siriju.

Ovaj bivši specijalac, koji je prošao sve ruske ‘škole’ špijunaže, tvrdi da su pripadnici ruske specijalne službe odradili posao za koji su godinama obučavani – prikrivanje tragova.

Prema iskazima bivšeg špijuna, specijalci su ženi, koja je trabala letjeti za St. Petersburg dali ‘poklon’ uz zadatak da ga odnese svojoj obitelji, te je ispratili preko sustava sigurnosti Sharm el-Sheikh aerodroma. U poklonu se zapravo nalazila bomba i detonator vrste EHV-7, koji su posebno izrađeni za operacije tajnih službi, piše Daily Mail.

izvor dnevnik hr