Tomislav Karamarko i Božo Petrov potpredsjednici Vlade- znači davanje jake političke potpore Tihomiru Oreškoviću

0
1038

PREGOVORI HDZ-a I MOSTA I OČEKIVANJA HRVATSKIH GRAĐANA

Domoljubna koalicija i Most trebaju znati da su velika očekivanja hrvatskih građana od nove Vlade. Građane ne zanimaju najave reformi i kozmetičko-politički potezi već prije svega rezultati i posljedice koje će za njih provedba reformi donijeti. Vjerujem da su HDZ i Most svijesni ovih činjenica.

Najave da će Tomislav Karamarko i Božo Petrov biti potpredsjednici Vlade znače davanje jake političke potpore budućem predsjedniku Vlade gospodinu Tihomiru Oreškoviću.

Unatoč činjenici da pojedini mediji nastoje stvoriti i raspiriti razdor između HDZ-a i Mosta međusobni odnosi su korektni i vjerujem da će takvi i ostati te iznjedriti sposobnu i stručnu Vladu.Pojedine izjave predstavnika Mosta i HDZ-a treba shvatiti kao dio” ping-pong” pregovaračke taktike obadviju strana u osnaživanju svojih stajališta dok se stvari ne poslože.Most si je sam dodijelio ulogu konstruktivnog korektora HDZ-u što je pozitivno. Riječ je prije svega o tome da će Most biti politički korektor u cilju onemogućavanja zakonodavnih rješenja koja će pogodovati raznoraznim lobijima,interesnim skupinama i pojedincima. Pravi i stručnoprofesionalni korektor kako HDZ-u,a tako i Mostu odnosno novim ministrima bio bi ponovno ustrojavanje Državnog inspektorata u koji bi bile uključene sve inspekcije,vezane uz predsjednika Vlade. Takvim ustrojem predsjednik Vlade bi imao puni i sveobuhvatni stručno profesionalan nadzor u primjeni i provedbi reformi u svim segmentima i točne povratne informacije o radu ministara i svih resora .Također nije bitan broj i naziv ministarstava već su bitne mjere i rješenja za konkretna područja koja će zatečeno stanje reformirati sa učinkovitim rezultatima.Naravno uz stručne i domoljubne osobe u tim resorima.

Pero Kovačević