POPIS OREŠKOVIĆEVIH KRIŽARA ZA OBRAČUN SA ‘UDBAŠKOM DEMOKRACIJOM’

0
1124

 

Tihomir OreskovicImena novih ministara:

Dubravka Jurlina Alibegović – Ministarstvo uprave

Davor Romić – Ministarstvo poljoprivrede

Slaven Dobrović – Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Ante Šprlje – Ministarstvo pravosuđa

Tomislav Panenić – Ministarstvo gospodarstva

Zdravko Marić – Ministarstvo financija

Josip Buljević – MORH

Predrag Šustar – Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Tomislav Tolušić – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Anton Kliman – Ministarstvo turizma

Oleg Butković – Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Dario Nakić – Ministarstvo zdravlja

Mijo Crnoja – Ministarstvo branitelja

Zlatko Hasanbegović – Ministarstvo kulture

Miro Kovač – Ministarstvo vanjskih poslova

Lovro Kušćević – Ministarstvo graditeljstva

Bernardica Juretić – Ministarstvo socijalne politike i mladih

Nada Šikić – Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Darko Horvat – Ministarstvo poduzetništva i obrta

Vlaho Orepić – MUP

Orešković obećava promjene, reforme kao i  svaka prijašnja vlast. Kadrovska križaljka je gotova i čini se bolja od Milanovićeve, ali kao i uvijek vrlo upitna na mjestu turizma i pravosuđa. Iako smo očekivali jača imena, lokalni sudski čelnik i lokalni ugostitelj su zaigrali Oreškovićevo kolo u ta dva ministrstva. Nije jasno zašto ministra trulih zubiju Lorencina, mora zamijeniti opet Istranin, kada Istra nije iznjedrila neki posebni potencijal, iako mediji o istom bruje, pokradena i osiromašena do kosti, što najbolje kaže Damir Kajin na vrlo osebujan način, da je Istra u kandžama drogama sklonog Župana, uništena i pokradena.

Ipak treba reći da dosta stručnih ljudi zanimljivih biografija sjedi u vladi, a kako vidimo Hasanbegović će biti posebna meta, jer otvoreno napada komunistički režim Jugoslavije i njihove nasljednike u Hrvatskoj. Ipak moramo primijetiit neke činjenice koje nemaju puno veze sa reformama, o kojima svi trube 25 godina tzv. demokracije, a kako izgleda radi se o 25 godina demokratizacije udbaša.

Hrvatska je jedina zemlja koja nije osudila komunistički režim Josipa Broza. Hrvatska jedina nije provela lustraciju, pa je prema tome, demokracija na udbaški uspjela. Oreškovića čeka borba protiv takvih.

Hrvatska mora konačno krenuti u analizu pljačke države, vratiti novac u zemlju i ući u trag novcu građana, koji je pokraden i prebačen u udbaške filijale, kao što su AG Wien i LHB banka u Njemačkoj.

Država je postala gubernija par ljudi. I oni kontroliraju kapital. Zanimljivo da tvornice ulja Zvijezda u Sloveniji i BiH su na papiru još državno vlasništvo, iako njima upravlja Todorić. Gdje god zagrebete naići ćete na Hanžekovića ili Gregurića. Strukturne promjene ne znače kvalitetni kadar, već otkrivanje mafijaške hobotnice političara, novinara, sudaca i privrednika. U tom poslu uspio je Putin na svoj način i zemlju iz deficita doveo u suficit. Kada gledate splašena lica naših novih vladara, teško može vjerovati u takav uspjeh. Ipak je bitno da ova ekipa ne računa na srpski lobi u Hrvatskoj. To je jedan uteg manje. Ali još nedovoljan da bi porazili udbašku hobotnicu. Ona kontrolira medije i stalno baca lažne balone u javnost.

Vlada je kršćanska u svom većem dijelu. Što nije čudno u kršćanskoj zemlji. U vladi je dosta ratnih veterana, znači pozitivna prema domovinskom ratu. Ali je najvažnije bi bilo da izbjegne daljnja zaduženja i pronađe skriveni novac građana po udbaškim bankama i velikim poslovima – tek tada će uspjeti reformirati zemlju i ustabiliti pravosuđe. Novi ministar pravosuđa nije izgleda rješenje u tom pravcu.

HOP portal