ZAGREBAČKA BANKA RATNE 1991. GODINE ZARADILA 300 MILIJUNA DOLARA, A DIVIDENDA SVEGA 1 MILIJUN DOLARA!

0
1212

zgrada holdingDok naši mediji pune stupce sa barakom od Crnoje i žele proglasiti sve branitelje lopovima prema izjavi Ivana Vilibora Sinčića, naš portal zapravo želi pokazati razloge takvoj histeriji. Radi se o panici bivšeg premijera čiji je punac dobivao povlaštene poslove kod Bandića, on sam povlaštene kredite od LHB banke u Njemnačkoj, koja je dio udbaškog kapitala, a brat enormne zarade u zbrinjavanju hrvatske arhive. Već smo pisali kako je bankarsko-udbaška klika stvarala male banke po svijetu u koje je gurala ukradeni novac iz Jugoslavije, danas su te bankice vlasnici velike Zagrebačke banke. I dok Talijane prozivamo za vlasništvo, pravi vlasnik je komunistička bankarska elita bivše zemlje. Ona kontrolira i vodeće medije, koje uvijek skreće na nebitne teme, kako bi sebe oprala. Tko piše o njima, njihovim novinarima ili je navedeni klerofašista ili ustaša, pa tako i oni nas doživljavaju, a njihov prljavi posao u medijima obavlja Ivana Vilibor Sinčić.

Koji su pravi problemi? Novac. 7 milijardi kuna za udruge u 5 godina, 200 državnih agencija, ured bivšeg predsjednika. Ogroman novac koji gube djeca partizana.

zg banka kamataDrugi nivo je puno opasniji. U taj segment je dirnuo samo HOP portal. Bankarstvo. Rak rana je Zagrebačka banka. Banku je osnovalo oko 1287 privrednih subjekata, a danas vrlo lako možete vidjeti tko je opstao od njih. Izuzetno mali broj. 1990 i 1991-92 godine, znači pred rat i za vrijeme rata banka je samo od kamate zaradila od 275 milijuna dolara 1990 do 300 milijuna kuna ratne godine. Usporedite zaradu i ratnu situaciju, pa probajte zaključiti da li je banci rat pogodovao ili smetao. Neki smatraju da je upravo rat bio maska za njenu ogromnu zaradu. Za tako veliku zaradu koja se tih godina kretala oko 270 000 milijuna pa do 350 000 milijuna dolara isplaćena je sveukupna dividenda 6 milijuna dolara, prve godine 5 milijuna, a druge samo 1 milijun dolara na tako ogromnu zaradu!

zg banka vlasništvo
vlasništvo 1992 godine

No krenimo dalje, vlasnik AG Wiena je bila oko dvadesetak posto Zagrebačke banke tada, danas je 84, 5 % vlasnik, znači većinski, kako je do toga došlo vidi se iz priloženog, smiješnim isplatama dividende u jednom segmentu. Isto su zanimljivi podaci o vrijednosti banke tih godina,  renomirana revizorska tvrtka procijenila banku u zemlji i inozemstvu, a već tada je bio veći udio novca van Hrvatske za oko 35%. I taj dokument dajemo na uvid javnosti da se konačno vidi vlasništvo banke, udjeli i vlasnici. Banke vlasnice Zagrebačke banke u inozemstvu su u Beču, Farnakurtu, Londonu, Zambiji. Unicredit nije stvarni vlasnik Zagrebačke banke već AG, Unicredit je franšiza koja pokriva stvarnog vlasnika, komunističke bankare.

Zanimljivo je isto kako je odjednom došlo do zapaljenja arhiva banke kada se pokrenuo postupak na suda o svim tim detaljima vezanim za ovu najmoćniju banku regije.

Fižulić je neki dan pitao javnost zbog čega su samo naši novinari bili prisutni u Kitzbuehelu na skupu Unicredita, ako je to tako značaj skup? Radi li se o skupu tako važnom ili predstavi za našu javnost i našeg novog premijera? Ako naše institucije ispitaju trag novca, navedenih banaka moglo bi se dogoditi putinovo rješenje hrvatskog duga, jer nama naš izvor tvrdi ; našim novcima iznesenim iz Hrvatske,   naša se zemlja zadužuje .

2015-12-21 09.17.59, ag wien
sadašnje vlasništvo, 60 % povečano vlasništva AG

VEZANI ČLANCI

http://hop-portal.com/2016/01/oreskovic-u-austriji-kod-bankara-trazi-spas-a-sumnjiv-hrvatski-novac-je-u-ag-wiena-banci/

http://hop-portal.com/2016/01/jutarnjem-oprostili-600-milijuna-vlasnik-dnevno-70-milijuna-duga-indexov-vlasnik-klepio-28-milijuna-istrazuju-druge/

http://hop-portal.com/2016/01/mediji-ne-spominju-kako-je-milanovic-dobio-36-milijuna-eura-u-udbaskoj-banci-vec-razapinju-crnoju/

Igor Drenjančević

HOP portal