PRVI OTKRIVAMO ZAŠTO BUJANEC NE ŽELI POZVATI OZANU BAŠIĆ U EMISIJU

0
4206
marija_sliskovic-580x384
marija slišković-nekada esma golubić

Jadranka Cigelj, silovana žena koja je svojim glasom prva progovorila o silovanim ženama, izuzetna je osoba koju je pokojni predsjednik Tuđman  kao pravnicu i domoljuba iznimno cijenio. Ona je osoba izuzetno cijenjena i u međunarodnim krugovima, dok  je medijska ekipa namjerno gura u stranu i izmislila je svoju povjerljivu osobu, jer  sa Cigelj se nije moglo manipulirati. Gospođa Cigelj je progovorila u UN-u o problemima silovanih žena, zatim je u Haagu svjedočila o silovanim ženama kao i o srpskoj brutalnosti prema njima. Ona je istinska žrtva koju se namjerno zaboravlja, a  Esma Golubić, danas Marija Slišković  je osoba o kojoj se najviše priča u svezi silovanih žena, ODNOSNO NJENOG MESIJANSTVA. Osniva tzv. udrugu tek 2006. godine. Gdje je bila 1995. godine do 2006-te?

bujanecS kime nas obmanjuje Velimir Bujanec? Nakon što je počeo hvaliti Gordana Malića u svojoj emisiji, nekadašnjeg bosanskog novinara trećerazrednog glasila Ljiljan, kojeg je po nekim navodima sam Perković instalirao u naše novinarstvo , sada nas počinje hraniti i sa još gorom pričom o Mariji Slišković , “osobi koja je učinila najviše za silovane žene Hrvatske”. Laž. Iako sam Bujanec ima potpuno druga saznanja odlučio je propagirati laži i na taj način na sebe navukao bijes silovanih žena. Tko je Marija Slišković? Njezino pravo ime je Esma Golubić, a sada se zove Marija Slišković.

– Ubrzo sam uvidjela da udruga “Žene u Domovinskom ratu”, predsjednice Marije Slišković, kako se predstavljala, ustvari nije udruga. Ne postoje tijela udruge koja su prema Zakonu o udrugama obavezna, nikada nitko nije vidio niti jedno izvješće o radu udruge, pa niti financijsko izvješće, a financiranje knjiga i filma „Sunčica“ je tajna. Pokazalo se da je udruga “Žene u Domoviskom ratu” ustvari privatna, poslovna firma Marije Slišković i njezinih mentora! Neistinitim predstavljanjem udruge okupila je mnoge i iskoristila njihovo znanje, rad i domoljublje. Osobito je iskorištavala znanje, entuzijazam i ambicije mladih nezaposlenih, profesorica, pravnica, studentica i inih koje su besplatno, ili uz simboličnu naknadu „za kavu“ radile, očekujući da će Marija Slišković ispuniti dana im obećanja i zaposliti ih ili im pomoći pri zapošljavanju – jer tu su njezini prijatelji: Predrag Matić Fred, Milan Bandić, Slobodan Lang, Ivo Josipović, Forum žena SDP – Vesna Nađ, Vesna Kusin…- tako je profesorica Jasenka Polić Biliško, predstavila Esmu, a danas Mariju Slišković, kojoj Milan Bandić daje nagradu za ženu godine, a koju Bujanec slavi u svojoj emisiji.

Marija Slišković ne radi nigdje, ali kupuje zemljište na Murteru od 12.760 kvadrata? Žena bez radnog staža gradi apartmane? Od kuda financira gradnju? Mesić ju posjećuje privatno u Jezerima? Slučajno? Samo zemljište na Murteru je kupljeno 2011. godine.

Dobili smo i informaciju da su Sliškovićka i njezin muž bili u Mesićevoj kampanji.

Zakon o silovanima radila je po nacrtu hitnosti s Ivom Josipovićem i  Fredom Matićem, a zamislite; nacrt zakona radio je Vuk Jeremić. Tako je prvi nacrt zakona bila njegova ideja, a zakon je, zamislite, sufinancirao UNDP  čiji tajnik je bio Vuk Jeremić. Povežite sa ostatkom ekipe i jasno dolazimo do zaključka zašto su i danas silovane žene u drugom planu. No, tu nije kraj blasfemiji; prema tom zakonu  Hrvati svakoj ženi koja  se anonimno prijavi za silovanje u ratu moraju isplatiti odštetu za silovanje od 150 000 kuna i naknadu od 2500 kn mjesečno, bez ikakve istrage. Na taj način srpska strana neometano pljačka naš proračun, a lažne prijave nagrađuju, uspoređujući ih sa stvarnim silovanjem hrvatskih državljanki. Zapravo Srbijanke motiviraju tim zakonom da prijave lažna silovanja i na taj način izjednače broj silovanih Hrvatica i lažnih silovanja Srpkinja. Na tom zakonu je i naša Esma radila. Ona kojoj se klanja i Bujanec, a bogme i Bandić. Ipak se nadamo da će zakon pasti na Ustavnom sudu.

Sliškovićka pored zakona ima novac za “udrugu”, Bandić joj  daje uvjete za zakladu koja bi trebala svake godine dobiti 400.000 kn početkom ožujka,  za osnivanje zaklade gradonačelnik daje oko 100.000 kuna. Inače, da bi netko osnovao zakladu mora imati kapital od oko 30.000 kuna, a taj je srećom gradonačelnik osigurao Esmi Mariji. Iako postoji plaćena studija čija je procjena 3.000 silovanih žena u Domovinskom ratu, novac i nagrade se daju Sliškovićki, koja ih ima jedva 14 zavedenih u svom registru. Za svoj film Sunčica, na kojem su svi radili volonterski, Sliškovićka je digla 100.000 od Bandića i 170.000 kuna od ministarstva branitelja. Volonteri nisu dobili niti kune.

Svjedoci iz ratnih dana ju opisuju kao ženu koja je krala po srpskim kućama, što je zavedeno u prvoj brigadi Tigrova, te je  maknuta sa tih linija. U nastavku  ove jezovite priče, za koji dan iznijeti ćemo svjedočenja o famoznoj Esmi.

ozana bašićI na kraju dolazimo do novinarke Ozane Bašić. Dok se narod klanja Velimiru Bujancu punih džepova, Ozana je bez posla, kruha, samo zato što je tu prijevaru otkrila. Ozana već 6 godina teško živi, hrabro se bori za ovu zemlju i odasvud ju udbaške elite izbacuju, pa tako i sam Bujanec nju nikada nije primio u emisiju, jer Ozana je svjedok u ovom slučaju cijele prijevare.

Bujanec radije pozove Esmu iliti Sliškovićku i širi svoje domoljublje. Iako je baš Ozana otkrila mnoge afere, pomogla mnogim braniteljima, ona i njena sudbina nisu interes Bujančeve emisije. Ali nakon hrpe gluposti izgovorenih od strane Juriča, koje su više štetile nego koristile našem narodu i medijima, Jurič je odmah bio pozvan u emisiju. Zanimljivo, Ozana Bašić nije interes emisije, jer bi iz priče o Sliškovićki Bujančeve mecene došle na udar.

Za kraj treba reći da se svi vi koji ste davali uludo novac ovoj ženi slobodno možete javiti na mail redakciji, a poglavito oni iz Argentine;

[email protected]