HOP

LABROVIĆ ZAPIŠAO SVOJIM PRIMITIVIZMOM I DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA

Kiparica Dijana Iva Sesartić; “Lijepo napravi pošteni performans, doći ću gledati ga; istupi iz HDLU-a, kao svoj doprinos za nas gladne i neplaćene likovnjake u vlastitoj udruzi, a koja se jedino prema nama likovnjacima ponaša kao maćeha.”

Tako je komentirala najnoviju performans pričicu Siniše Labrovića u HDLU, odnosu njegov performans u sjedištu HDLU-a, koji nam sprema uskoro, što je još jedan skandal naše kulture. Velika pobuna umjetnika, onih stvarnih protiv performansa Labrovića u sjedištu HDLU-a nema neki odjek, jer je i sama kultura duboko zagrezla u nekulturu. Nekada nije mogao biti član HDLU-a onaj koji nije imao diplomu, danas može i onaj koji pije svoju mokraću.

Siniša Labrović je odgovorio Sesartićki;” nisam lud, vaša maćeha meni je majka. Neću protiv krvi.”

Dijana Iva Sesartić odgovara: A taman sam mislila; evo jednog poštenog među svim prevarantima, pravi obraćenik. Lijepo će prestati biti parazit, izaći se i posložiti svoju udrugu talentiranih performansera i samozvanih vizualnih umjetnika budućnosti, složiti svoja pravila, statute, članove i prostore, registrirati se, pošteno sve platiti i krenuti pošteno aplicirati za svoj rad. No, vrijedilo je probati.Samo da se vidi na kraju tko je tko. -konstatirala je Sesartić.

Ne znamo koliko čovjek mora biti malouman da u društvo likovnih umjetnika uvrsti Sinišu Labrovića koji pije svoju mokraću ili mokri po ulici i tome daje značaj kao jednom kiparu ili slikaru. Zna li netko od tih obažavatelja performansa koliko vremenski treba da se napravi dobra skulptura ili slika, da o talentu i umijeću ne govorimo…

Labrović; “ja sam Rozga, a Frljić je Severina. I deviza mi je “plati pa se rugaj“. Ko je drugima branio da plate.”

Kakve veze ruganje ima sa umjetnošću?

slika Ingrid Runtić

Čime je Siniša Labrović stekao umjetničko obrazovanje? Pišanjem i lokanjem vlastite mokraće?! Protiv kojeg etablishmenta se taj bori, ako ga isti establishment podržava? Koliko je slikara, kipara, grafičara bilo pozvano u Stankovićevu emisiju ili uopće pokazano, na bilo koji način predstavljano javnosti? Dajte, molim vas, pa nismo svi idioti da pušimo te fore!- nastavila je akademska slikarica Ingrid Runtić.

Ti ih pušiš- odgovorio je prostak Labrović, kojeg HDLU predstavlja kao umjetnika.

Ipak dobio je i odgovor primjeren svom jadu: “u gornjem komentaru se lik otkrio kao pravi balkanac i prostak, to su njegove prave titule i zvanja. Biti gospodin, a kamoli umjetnik – to je njemu sasvim izvan dometa. Zbog toga, cure moje, sa zapišačem ne treba diskutirati, da vas ne bi – zapišao. Jer to je jedino što zna!

 

Umjetnikova djela.

Igor Drenjančević

hop portal