HRVATSKA DRŽAVA DAJE MILIJUNE EURA PUPOVCU, ALI NEMA INTERES ZA ‘SRPSKU PRAVEDNU STRANKU’, KOJA NE PRIMA U STRANKU BIVŠE TERORISTE

0
1015

pupi glupiGodinama mediji pišu protiv Pupovca, ali gazda srpskih glasova već godinama jako dobro živi za razliku od njegovih sunarodnjaka. U našoj državi oko 180 000 građana se izjašnjava po naciji da je Srbin ili Srpkinja. Od toga broja svega 9000 na glasanju daje svoj glas Pupovcu. Prema broju Srba u Hrvatskoj, ta brojka nije niti 10% biračkoj tijela.

Za tako malu podršku birača Milorada Pupovac je izvukao preko 30 milijuna kuna za svoje političko djelovanje, vezano za stranku, srpsko društvo i list u četri godine. Neko pametan bi reko da čovjek dobiva novac za kvalitetan rad, normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa. Ipak nije tako. Pupovac jako dobro živi, a mnogi Srbi nikada nisu dobili ništa od obećanog. Naš sugovornik iz Okućana i danas čeka svoj traktor sa klimom, kojeg nikada nije dobio, a takvih sudbina je koliko želite.

Politčki jako eksponiran u prošloj vlasti Uzelac, kao predstavnik srpske manjine nije uspio niti struju dovesti do svoga sela. Tako da Srbi sve manje vjeruju svojim predstavnicima, koji dobro žive na račun srpstva. U principu srpska zajednica je talac jedne vlasti koje očito ima spregu i u hrvatskim vlastima. Kako je moguće da hrvatske vlasti daju Pupovcu  odlikovanja hrvatske države i toliki novac za potpaljivanje mađunacionalne mržnje? Ako to rade godinu dana, to se može nazvati greškom, ali sve ove godine teško može biti greška.

Na drugoj strani u srpskom političkom miljeu postoji “Srpska pravedna stranaka”. Stranka  predstavnika Srba koji nisu okrvarili ruke protiv svoje domovine i njenim članom postaje se jedino ako niste sudjelovali  u borbi protiv Hrvatske.

Njoj kao stranci država ne daje donacije, a sam predsjednik stranke molio je prijem kod predsjednice u nekoliko navrata. Nenad Vlahović jako dobro poznaje Pupovca. Zna za sve njegove poteze.

Često je tapšan po leđima od strane naši građana, ali se i dalje sam bori protiv Pupovca, koji ima moć, novac i silne veze. U medijima njegov slučaj je slabo poznat, stalne tužbe Pupovca protiv njega govore koliko smeta etnobiznisu Pupovca. Poglavito jer zna i sve korake Pupovca u zadnjih 8 godina.

vlahović-660x330Danas je on daleko manje u medijima nego Pupovac, njegova ideja o pomirenju je još uvijek u zapečku, a država baš ničime ne pomaže da Vlahović dođe do  političkog i društvenog značaja, poglavito jer i danas mržnja jača nad pomirenjem. Više ne možemo kriviti samo Pupovca za propuste i širenje podjele, kada i dalje plaćamo pupovčeve podjele i političke makinacije, što je suludo. Vlahović još uvijek strpljivo čeka svoju ulogu u hrvatskoj politici, dok nas Pupovac proziva i obilježava.

Kada će konačno i Vlahović biti primljen kod predsjednice? Kada će i Vlahović moći doći kod Stankovića u emisiju, kao što  je mogao  vrlo često  Pupovac?

 

Igor Drenjančević

HOP portal