BAČEN SUZAVAC NA INAUGURACIJI PREDSJEDNIKA KOSOVA

0
1161

inaguracijaPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je inauguraciji novoizabranog predsjednika Kosova Hashima Thaçija. Prije ceremonije dogodio se incident bacanja dimne bombe prema nekim izvorima, a prema drugima suzavca prema samom Thaçiju. Mediji su taj događaj u većem broju prešutili, a zanimljivo da baš srpski mediji u tome nisu vidjeli neku veću motivaciju za skandal. Unatoč povećanoj prisutnosti policije i gotovo potpunom blokadom područja neposredno prije početka inauguraciji u  blizini trga “Skender beg” su bačena dva suzavca.. tvrdi makedonska Gazeta EX.

Znači li to da su Amerikanci uspjeli ukrotiti Vučića sa hrvatskim blagim NE prema nekim poglavljima pristupnih pregovora, pa je srpska vlast odlučila ignorirati incident koji joj ide svakako na ruku? Da je došlo do nemira sama ceremonija imala bi sasvim drugi smisao. Incident baca ionako sumnju na srpsku stranu.slika dimna

U sklopu posjeta Prištini,  predsjednica sastala se sa župnikom Matejem s kojim je razgovarala o položaju i aktivnostima male hrvatske zajednice na Kosovu te očuvanju hrvatske tradicije i kulture, a neposredno prije inauguracije posjetila je i Zapovjedništvo KFOR-a gdje se susrela s hrvatskim vojnicima koji su raspoređeni u stožeru misije NATO-a, stoji u priopćenju ureda.

HOP portal