HDZ NAPRAVIO CIRKUS I PODRŽAO PUSIĆKU ZA GLAVNU TAJNICU UN-a

0
1106

Vlada će podržati Vesnu Pusić u utrci za glavnu tajnicu UN-a

pusicNećemo raditi cirkus i skandale, kada je V. Pusić već kandidatkinja, moramo se ponašati civilizirano – rekao je izvor blizak T. Karamarku. Ipak se čini da je takva odluka samo po sebi cirkus. Vesna Pusić je rekla da ne traži ničiju podršku i da će sama financirati kampanju. HDZ se uz silnu pompu očito dogovorio sa Mesićevim kadrovima.

Suprug Vesne Pusić – Jurgis Oniunas suvlasnik je zagrebačkog društva Ascendant koja je 100-postotni vlasnik istoimenih tvrtki u Srbiji, BiH i Sloveniji. Ministrica Pusić u imovinskoj kartici navela je samo 25 posto udjela u zagrebačkoj tvrtci, a podružnice u inozemstvu nije ni spomenula. U ranijoj imovinskoj kartici Pusić je sakrila vlasništvo svoga supruga nad britanskom tvrtkom Nemora Group koja je poslovala i u Litvi.

Ascendant je regionalni lider u pružanju savjetodavnih usluga spajanja i preuzimanja vlasnicima srednje velikih poduzeća na tržištu.

Uz najveću tajnost i predanost pruža klijentima pristup investicijskom kapitalu kao i srodne usluge financijskog savjetovanja.

HOP portal