ŽIVI ZID PORUČIO DRAGOVOLJCIMA: HEROJI NISU ONI KOJI IDU U RAT, VEĆ ONI KOJI…

0
1432
žz osuda branitelja
SINČIĆ JE NADOPISAO BRŽE BOLJE KOMENTAR NAKON LOŠIH REAKCIJA

Ovih dana je Živi zid na svojim stranicama objavio (namjerno ili slučajno) politički vrlo nespretan citat kojeg su njihovi čitatelji u velikoj većini prepoznali kao ponovni napad na hrvatske branitelje: “Učite svoju djecu da heroji nisu oni koji idu u rat, nego oni koji čine sve da do rata ne bi došlo”. Nakon vrlo negativnih reakcija čitatelja fb stranice Živog zida na ovu objavu, administratori stranice su dodali pojašnjenje kojim su pokušali ublažiti taj svoj čudan stav prema dragovoljcima Domovinskog rata. Prisjetimo se, Pernar i živozidaško vodstvo je, uvidjevši da ionako neće dobiti podršku braniteljske populacije, vrlo brzo pokazalo svoje pravo mišljenje o njima nazivajući ih “šatorašima”, jednako kao što su ih nazivali i kontrolirani mediji. Prije desetak dana je živozidaški čelnik Hrvoje Runtić konkretno pokazao “kako se izbjegava” rat, odnosno sukob, gostujući u emisiji srpske televizije sa ratnim kriminalcem i huškačem za velikosrpske ciljeve iz ´91, Savom Štrbcem, kojemu je u svojim izjavama sasvim “išao niz dlaku”. Dakle, objava ovog citata na fb stranicama Živog zida ipak nije ni malo slučajna, već itekako namjerna. Po tome su živozidaški vođe veliki heroji već stoga što nikada ne bi ni išli u rat. Od njih nitko nigdje ne radi, a svi žive od donacije i svog prevarantskog herojstva. 

Živozidaška objava o navodnoj pobjedi Živog zida u slučaju obitelji Benčak iz Lepavine koja je trebala biti deložirana od ilegalnih RBA zadruga sasvim sigurno je namjerno objavljena laž. Naime, istovremeno je osvanula objava bivših živozidaša, a sada stranke SH (Slobodna Hrvatska) koji tu pobjedu pak pripisuju sebi i svojim pravnim potezima, koje je navodno poduzeo Dušan Cvetanović, također bivši Penarovac, živozidaš i nositelj izborne liste Živog zida u Rijeci. I jedni i drugi se međusobno optužuju i glođu oko zasluga u svezi odgode deložacije obitelji Benčak. Stoga je pitanje jednog čitatelja postavljeno jednako ispod objava Živog zida kao i ispod objave SH o odgodi deložacije obitelji Benčik, legitimno i sasvim opravdano. Zaista, tko je tu lud?! 

sh ili žz žz lažna pobjeda

žz pitanje čitateljaKako bi razjasnili sve nedoumice oko zasluga za odgodu ove deložacije, potrebno je reći da su 18. rujna 2015. godine jednoglasno u Hrvatskom saboru izglasane Izmjene i dopune Zakona o potrošačkom kreditiranju kojim izmjenama su unijete promjene o ništetnosti ugovora o kreditima sklopljenim sa kreditorima koji nisu imali potrebna ovlaštenja za isplate kredita na području Hrvatske, izmjene o obustavi ovrhe do odluke o ništetnosti ugovora o kreditu i javnobilježničkih akata, i izmjene o nadležnosti sudova kojim izmjenama je regulirano da su za sva pitanja oko legaliteta ovih kreditnih poslova nadležni hrvatski sudovi. Isto tako kao i obitelj Benčak, tako je i obitelj Dukić sa Svetog duha u Zagrebu koja je trebala biti deložirana 25. rujna prošle godine, dobila zaključak Općinskog građanskog suda kojim se ovrha radi iseljenja iz njihove kuće koju je na dražbi kupila RBA austrijska zadruga, odgađa do daljnjeg. Dakle, treba se samo poslužiti raspoloživim pravnim sredstvima.

Jednako kao što je Živi zid prisvojio zasluge Nade Landeke, Nenada Koljaje i Damira Kajina u slučaju Dukić, tako je i jučer Živi zid sebi prosvojio “pobjedu” u slučaju odgode deložacije obitelji Benčak. Živi zid se ponovo i opetovano kiti tuđim zaslugama, pa i zaslugama svojih bivših stranačkih kolega koji su slijedili pravni put ostvaren upornim angažmanom Nade Landeke, Koljaje i Kajina, a ne pernarovsko-aktivističkim putem tulumarenja u kući deložiranoga i mamurluka nakon cirkusa na račun deložiranih, a koji je redovito završavao u “marici”, s novčanim kaznama protiv aktivista i samih deložiranih, koji su taj cirkus na kraju morali i platiti iz vlastitog džepa. 

Ingrid Runtić

HOP portal

http://hop-portal.com/2015/09/kraj-rba-lihvarenja-u-hrvatskoj-oznacava-pocetak-kraja-za-sve-bankarsko-lihvarske-kredite/

http://hop-portal.com/2015/09/zivi-zid-se-kiti-tudim-perjem-delozacija-zaustavljena-pravnim-putem/